Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Üçlü görüşmeden fayda yok

Filistin’in Hamaslı Başbakanı İsmail Haniye, birlik hükümeti kurulması için El Fetih ile aralarında vardıkları anlaşma konusunda Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı desteklediklerini söyledi. Filistin’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Haniye, Gazze kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistinlilerin uluslararası eleştiriler karşısında sıkı durmaları gerektiğini kaydetti.


Irak sınırlarını yeniden açtı

Irak, yeni güvenlik uygulamaları kapsamında 3 gün önce kapattığı İran ve Suriye sınırlarını yeniden açmaya başladı. Sivil yolcuları ve eşyaları taşıya

‘Zorba cephe kaybedecek’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve Suriye’nin “düşmana karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini” söyledi.


  Afganistan’da koalisyon helikopteri düyştü

Afganistan’da ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine ait bir helikopter mekanik arıza nedeniyle düştü. Koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, helikopterin enkazı ve araçtaki askerleri arama çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.


  Muhammed Yunus parti kuruyor

2006 Nobel Barış Ödülü’nü kazanan, yoksullara işgücü destekçisi Bangladeşli bankacı Muhammed Yunus parti kuruyor.


  Prodi’den Fransız siyasilere Türkiye uyarısı

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Fransız siyasilere seçimlerde ‘’Türkiye konusunda temkinli hareket edilmesi’’ çağrısında bulundu.


  Merkel: AB ile Türkiye'nin yakın bağlılığı hepimizin çıkarınadır

AB dönem başkanı Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, “AB ile Türkiye’nin yakın bağlılığının herkesin çıkarına” olduğunu söyledi.


  New Jersey'de Aşûre Festivali

ABD’nin New Jersey eyaletinde faaliyet gösteren Hudson Türk-Amerikan Kültür Derneği (HUTACA) tarafından ‘’Aşûre Festivali’’ düzenlendi.


  Almanya’da arabada sigara yasağı geliyor

Alman hükümetinin Uyuşturucuyla Mücadele Sorumlusu Sabine Baetzing, araba sürerken sigara içmeyi yasaklamayı düşündüklerini söyledi.


  Uzaktan kumandanın mucidi öldü

Televizyon uzaktan kumandasının mucidi Amerikalı Profesör Robert Adler, 94 yaşında öldü.


  İngiltere'de çocuk alkolikler

İngiltere’de yayımlanan Independent on Sunday gazetesi, ülkenin önündeki en büyük sorunlardan biri olarak, alkol alma yaşının 12’ye kadar düşmesini gösterdi ve milli sağlık sistemi yetkililerinin hükümetten, “çocuk alkolikler” için özel tedavi birimleri açılmasını istediklerini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004