Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hukuksuz devlet hem derin, hem sığ

Yargıtay Onural Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, “Kendi kendimizi aldatmayalım. Hukuk devletini kuramadığınız sürece devlet hem derindir, hem de sığdır. Devleti bundan kurtarmak istiyorsanız, hukukun üstünlüğünü sağlayacaksınız” dedi.


301 linç kültürü oluşturuyor

Devletin vatandaştan, gençten, farklıdan, azınlıktan korktuğunu belirten Doç. Dr. Türkan Yalçın Sancar, anayasanın kurumları kutsallaştırarak “dokunul

Atatürk’ün evini kim bombalamış?

“Gizli Anayasa” denen Millî Güvenlik Siyaset Belgesi’nin mimarlarından Mustafa Ağaoğlu, 6-7 Eylül olaylarının başlamasına sebep olan Selanik’te Atatür


  Problemleri Demokrat Misyon çözer

DYP eski Genel Sekreteri, siyaset bilimci Serhan Yücel, Türkiye’nin problemleri Demokrat Misyonun çözeceğini söyledi.


  Hukuk devletinde çifte standart olmaz

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, başörtüsü yasağını kınamak için 54. defa Abdi İpekçi Parkında bir araya geldi. “Özgürlük eylemleri”nde konuşan Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Emrullah Beytar, Faruk Çakır'a verilen TCK 288 cezasını eleştirdi.


  İhsanoğlu: Haksız ambargo kalksın

İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, iki yıldan beri İKT ile Kıbrıs Türkleri arasında önemli siyasî, ekonomik ve kültürel gelişmeler olduğunu ve bunların daha ileriye ulaşmasını istediklerini belirterek, “Haksız ambargoların bir an evvel kalkmasını istiyoruz ve İslam ülkeleri bu hususta siyasi iradelerini belli etmiş bulunuyorlar” dedi.


  Bakan Aksu’dan “Plakaya ceza yazma” uyarısı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yayınladığı genelge ile araçların plakalarına ceza yazan trafik görevlilerini dikkatli ve özenli olmaları konusunda uyardı.


  Baykal: Seçimi Nisan'a alalım

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, erken genel tartışmaları ile ilgili olarak “Almışken bence Nisana alalım. Madem seçimi öne almayı düşünüyorsunuz, niye Nisana almıyorsunuz? O zaman bu gerginlikler de olmaz” dedi.


  Türkiye İslâm ve demokrasi laboratuvarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen “Küresel Ahlâk’’ konulu toplantıda konuşan İsviçreli teolog Prof. Hans Küng şunları söyledi: “Fas’tan Endonezya’ya kadar birçok Müslüman ülke Türkiye’yi dikkatle izliyor. Eskiden beri, Türkiye daima örnek olmuştur. İslâmî demokrasi için burada büyük bir laboratuvar var. AB, bu tarihî deneyimi büyük bir arzu ile desteklemelidir. Birçok Müslüman ülkede, Türkiye’deki gibi İslâm ve demokrasinin birleşmesini ümit ediyoruz.’’


  Kitapla cezaevinde tanıştılar

Hatay E Tipi Kapalı Cezaevinde okuma yazma bilmeyen 50 mahkum, okuma yazma kursu sayesinde kitapla tanıştı.


  Türk hayırseverliği Açelileri sevindirdi

Endonezya’da 2004 yılında meydana gelen ve yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybettiği deprem ve tsunami felâketinin ardından Türk sivil toplum örgütlerince yapılan çalışmalar, mağdur halkın yüzünü güldürdü.


  ‘Mevlânâ tüm İslâm dünyasına yol gösterdi’

İran İslâmî Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel, ‘’Mevlana, tüm İslam dünyasında yol gösterici olmuştur’’ dedi.


  Açba: Projeyi inandırıcı bulduk, destek verdik

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Afyonkarahisar milletvekili Sait Açba, ilde yapılması planlanan Kar Vadisi’nin projelerinin inandırıcı olduğunu, bu sebeple destek verdiklerini söyledi.


  Şeker görünümlü ilâçlar zehirliyor

Türkiye’de, 1-5 yaş arası okul öncesi çocukluk çağı zehirlenmelerinde şeker sanılarak yenen ilâçların önemli yer tuttuğu bildirildi.


  Hayvan beslerken hasta olmayın

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yorulmaz, evde hayvan beslemenin çocuklarda sorumluluk duygusunu geliştirdiği gibi, insanlara pek çok hastalığı da bulaştırabildiğini bildirdi.


  Obezlere tüp mide

Obezite cerrahisinde en yeni yöntem olduğu bildirilen ‘’tüp mide’’ yöntemiyle, midenin yüzde 90’lık bölümünün devre dışı bırakılarak hastanın kilo vermesinin sağlandığı bildirildi.


  Datça’da yılın ilk badem hasadı başladı

Muğla’nın Datça ilçesinde üreticiler, mevsimin ilk bademini topladılar. Mevsimin ilk bademini toplayan Datça’nın Palamutbükü köyündeki üreticilerle görüşen Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Datça’da badem ağaçlarının yaklaşık bir ay önce çiçek açtığını söyledi.


  Brokoli, B ve C vitamini deposu

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Hayoğlu, zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve antioksidana sahip brokolinin, vücut direncini arttırmanın yanında antikanserojenik özelliğe sahip olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004