Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe farkı açtı

G.Saray ve Beşiktaş'ın yenildiği Süper Lig'de lider F.Bahçe, Sakarya'yı 1-0'la geçti. Tümer'in golüyle 3 puanı alan sarı-lacivertli takım, G.Saray'la arasındaki puan farkını 7, Beşiktaş'la ise 8'e çıkardı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Ali Saygın Öğel, Nihat Mızrak

Fenerbahçe: Volkan 5, Önder 4, Lugano 4, Edu 4, Ümit Özat 3, Appiah 4, Deniz 5 (Dk. 46 Mehmet Yozgatlı 3), Alex 3 (Dk. 78 Olcan 4), Tümer 5, Tuncay 7, Semih 6 (Dk. 69 Deivid 3).

Sakaryaspor: Martinez 5, Murat Duman 6, Suat 5, Savaş 5, Murat Erdoğan 6, Musa 6, Zafer Demir 6, Capurro 5 (Dk. 67 Cangele 5), Hakan 5 (Dk. 60 Evren 3), Sedat 5 (Dk. 78 Ergin 3), Cem Yanık 6.

Gol: Dk. 19 Tümer (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 6 Cem Yanık, Dk. 11 Capurro, Dk. 76 Sedat (Sakaryaspor), Dk. 69 Tuncay (Fenerbahçe)

GOL TÜMER'DEN GELDİ

6. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Semih sağ çaprazda ceza sahası içinde topla buluştu, sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

7. dakikada Alex'in defansın arkasına attığı derin pasa Appiah hareketlendi, Sakaryaspor defansının ofsayt gerekçesiyle durmasından dolayı kaleciyle karşı karşıya kalan Ganalı oyuncunun ileri çıkan kaleci Martinez'in üzerinden aşırdığı top üstten auta çıktı.

17. dakikada Tümer'in sol köşeden kullandığı korneri savunma kafayla ceza sahası dışına gönderdi, meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol edip vuran Appiah'ın sert şutu üstten auta çıktı.

19. dakikada Fenerbahçe Tümer'le öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta ceza yayı içinde Alex, rakibinden kaptığı topu kaleye sert vurdu, Martinez son anda tokatladı, dönen topu Tümer plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 1 - 0.

21. dakikada Ümit Özat'ın soldan taşıyıp ceza sahasına gönderdiği topu Semih kafayla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.

23. dakikada Tuncay'ın defansın arkasına attığı yüksek topa Semih hamle yaptı, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda iyi pozisyon alamadığı için vuramadı ve takımını bir golden etti.

38. dakikada Fenerbahçe'de Alex'in sol köşeden kullandığı kornerde Lugano'nun vuruşu defanstan döndü. Appiah önünde bulduğu topu tekrar ceza sahasına gönderdi yine Lugano yükselip kafayı vurdu, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

ÇİZGİ TARTIŞMASI

46. dakikada Sakaryaspor'da Cem Baki'nin şutunda kaleci Volkan'a çarpan top kaleye giderken arkadan yetişen Musa tamamladı, ancak Fenerbahçe defansında Önder meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Konuk ekibin oyuncuları gol diye itiraz etseler de hem yardımcı hakem Nihat Mızrak, hem de orta hakem Bülent Yıldırım itirazlara itibar etmedi.

47. dakikada sol kanattan Ümit Özat'ın pasında Tuncay, ceza sahasına girdi, plase vuruşunu kaleci Martinez çeldi, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

61. dakikada kazanılan serbest vuruşu sağ çaprazdan Alex kullandı, arka direği gönderdiği pasta Lugano yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak auta çıkarken Tuncay hamle yapıp kafasını uzaktı ama dokunamadı.

63. dakikada Tümer'in ceza sahası dışından vurduğu sert şutta kaleci Martinez meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

68. dakikada Cangele'den aldığı topla sol çaprazda topla buluşan Cem Yanık'ın sert şutunu Volkan kornere yumrukladı.

79. dakikada Olcan sağ kanattan sürüklediği atakta çapraza kaçtı, rakibini geçip içeriye döndü, sert plasesini kaleci Martinez son anda kornere attı. Korneri sol köşeden Tümer kullandı, kafayı yine Olcan vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

83. dakikada Murat Duman'ın sağdan yaptığı ortada kale içine gelen topu kaleci Volkan Evren'den önce çıkıp aldı ve gole izin vermedi.

85. dakikada Cangele'nin pasında Evren sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

19.02.2007


 

Trabzon "Umut"lu

Denizli'deki gol düellosunda kazanan taraf Trabzonspor oldu. Umut ve Erdinç'le skor 2-0 olurken, Denizli Cesar ve Ahmet'le skoru eşitledi. Trabzonspor Umut'la yeniden öne geçerken, Adriano bir kez daha skoru eşitledi. 85. dakikada Umut kapanışı yaptı.

Stat: Denizli Atatürk

Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Ali Zağlı

Denizlispor: Souleymanou 4, Roman Kratochvil 5, Ahmet 6, Erman 5, Bülent Ertuğrul 6, Cesar 7 (Dk. 84 Murat Karakoç ?), Abraham 5 (Dk. 81 Fatih Egedik ?), İbrahim Ege 6, Serhat 7, Yusuf 7, Adriano 6 (Dk. 81 Karel Kroupa)

Trabzonspor: Tolga 4, Risp 5, Erdinç 6, Musa 7, Hüseyin 7, Celaleddin 5, Ayman Abdelaziz 6, Gökdeniz 5 (Dk. 88 Ferhat), Ceyhun 6 (Dk. 66 Musampa 5), İbrahima Yattara 6, Umut 7,

Goller: Umut (Dk. 12, Dk. 47, Dk. 85), Erdinç (Dk. 30), (Trabzonspor); Cesar (Dk. 32), Ahmet (Dk. 42), Adriano (Dk.70) (Denizlispor)

İLK YARIDA 4 GOL

7. dakikada İbrahim Ege'nin pasında ceza sahasında dışında topla buluşan Yusuf, önce rakibini oyundan düşürdü ardından da plase bir vuruş yaptı. Top az farkla auta çıktı.

12. dakikada Trabzonspor öne geçti. Umut, orta sahadan Denizlispor defansı arkasına atılan topu iyi takip etti. Ceza sahası dışına çıkan kaleci Souleymanou'nu da topa müdahale edemeyince Umut, önce kaleciyi geçti ardından da boş kaleye topu gönderdi (0-1).

16. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Abraham, yerden düzgün vurdu. Top kaleci Tolga'da kaldı.

20. dakikada kullanılan korner atışında ceza sahası içinde Adriano kafayla topu Abraham'a indirdi. Bu futbolcunun vuruşunda topu, kaleci iki hamleyle kontrol etti.

30. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Ceyhun'un kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Erdinç, iyi yükselerek topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu (0-2).

32. dakikada Denizlispor'un golü geldi. Ceza sahası içinde Adriano'nun kafayla indirdiği topa Cesar, düzgün bir vuruş yaptı. Kaleciden dönen topa tekrar vuran Cesar, aradaki farkı 1'e indiren golü kaydetti (1-2).

37. dakikada Denizlispor defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topla, ceza sahası sağ çaprazında Yattara buluştu. Bu futbolcunun düzgün vuruşundaki topa, kaleci sahip oldu.

42. dakikada Denizlispor beraberliği yakaladı. Sol kanattan Cesar'ın kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Roman Kratochvil, iyi yükselerek topa kafayla vurdu. Top, ağlarla buluştu (2-2).

UMUT'TAN 3 GOL

47. dakikada Trabzonspor yeniden öne geçti. Musa'nın pasında topla buluşan Umut, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: (2-3).

62. dakikada sağ kanatta bulunan Yusuf, ceza sahası dışında müsait pozisyondaki İbrahim Ege'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun sert şutunu, kaleci kontrol etti.

70. dakikada Denizlispor, yeniden beraberliği yakaladı. Serhat'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Adriano, rövaşatayla takımına beraberliği getiren golü attı: (3-3).

85. dakikada Trabzonspor bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan ilerleyen Yattara, ceza sahası içinde bomboş vaziyette olan Umut'a pasını aktardı. Kaleciyi geçen topa, Umut dokunarak takımının 4. kendisinin 3. golünü attı (3-4).

19.02.2007


 

Vestel Manisa: 0 Ankaragücü : 1

Süper Ligde sezonun ikinci yarısında aldığı yenilgilerle taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Vestel Manisaspor sahasında Ankaragücü'ne 1-0 yenildi.

39. dakikada Ankaragücü'nün golü geldi. Soldan kullanılan taç atışında Yordanov'un üstünden atladığı topla ceza alanı içinde buluşan Abdurrahman sert bir vuruşla takımının golünü kaydetti: 0-1.

19.02.2007


 

Sivasspor : 0 Antalyaspor: 1

Sivasspor-Antalyaspor maçı 1-0 konuk takımın üstünlüğüyle sonuçlandı 58. dakikada konuk takımın golü geldi.

Sağ kanattan ceza alanı içine yapılan ortada defansın uzaklaştırdığı topu ceza alanının solunda önünde bulan Volkan'ın gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

19.02.2007


 

Ankaraspor : 1 Gençlerbirliği: 2

44. dakikada Mehmet Çakır'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında, uzak direkte iyi yükselen Okan, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

62. dakikada Mehmet Nas'ın derinlemesine pasında ceza sahası içinde topla buluşan Isaac, kaleci Hakan'ın sağından topu ağlara gönderdi: 2-0. 73. dakikada Jaba'nın ceza sahası içinde geriye çıkardığı topu Bilal düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-1

19.02.2007


 

Kayserispor : 1 Kayseri Erciyes: 0

74. dakikada, yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullanan Mehmet Topuz, sert şutuyla topu ağlarla buluşturdu: (1-0).

79. dakikada Cenk ve 84. dakikada Djalovic, yan hakemin uyarısı üzerine kırmızı kart gördü.

19.02.2007


 

Gerets Song'a kızgın

G.Antepspor maçında yaptığı bir hataya Gerets'in sinirlenmesine tepki gösteren Kamerunlu futbolcuya yönetimin ceza vereceği ileri sürüldü. Gerets, "Bir oyuncunun hocasına karşı böyle bir davranışta bulunması son derece yanlış. Kendisiyle konuşacağım, daha sonra da aile içerisinde bir değerlendirme yapılacak" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets Gaziantep'teki maçta çok pozisyon olduğunu her iki takımında arzulu ve coşkulu bir futbol sergilediğini belirtti. ''Bizim oyun planımız, uzun toplarla oynamamaktı. Daha çok kombine paslarla pozisyon üretmekti, ama maalesef oyun içinde bu oluşmadı'' diyen Gerets, sözlerini şöyle sürdürdü:

GOL BEKLERKEN GOL YEDİK

''Biz burada, Ümit'in arkasına serbest oynayan bir oyuncu düşünüyorduk ve kanattaki oyuncularla takviye ile tam gol atıyoruz diye düşünürken, kendi kalemizde golü gördük. Kanattan ataklarla, çapraz koşularla pozisyonlar bulduk. Ne yazık ki performansımız yeterli değildi. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak için yeterli mücadeleyi ortaya koyamadık. Futbolcularımla ilgili pek olumsuz konuşmak istemem, ancak bazı oyuncularımın performansından hiç memnun kalmadım. Burada, Galatasaray'a yakışmayacak bir oyun sergiledik. Bundan sonraki maçımıza hazırlanmak için start alıyoruz hem lig, hem de kupa maçı için. ''

SONG'UN TAVRI YANLIŞ

Gerets, futbolcusu Song'la pozisyon içinde tartışması ile ilgili sorulan bir soruya da ''O pozisyonda bir hata yapılmıştı, ben bunu dile getirdim. Tabi ki bir oyuncunun hocasına karşı böyle bir davranışta bulunması son derece yanlış. Öncelikle kendisiyle konuşacağım, daha sonra da aile içerisinde bir değerlendirme yapılacaktır'' diye konuştu. Gerets, motivasyon açısından gerekli olan konuşmaları sürekli yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti: ''Motivasyon açısından bir konuşma yapılmıştı. Konsantrasyon eksikliğinden bahsetmek mümkün değil. Maç öncesinde herkesin iyi motive olduğunu biliyordum. Üst düzeyde birkaç futbolcumuz istediğimiz performansı sergileyemediler. Ama bu bazen olabiliyor.''

19.02.2007


 

G.Saray'da moraller bozuldu

Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan Galatasaray'da moraller bozuk.

Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1 saat süren idmanla Denizlispor maçının hazırlıklarına başlarken, futbolcuların çalışma sırasında moralinin bir hayli bozuk olması dikkati çekti. Gerets, antrenman öncesinde futbolcularıyla yaklaşık 25 dakika süren bir toplantı yaparak, alınan mağlubiyetle ilgili uyarılarda bulundu. Toplantı nedeniyle futbolcular idmana geç çıktılar.

HAKAN ŞÜKÜR GOLLE DÖNDÜ

Uzun süredir sakatlığı nedeniyle antrenmanlara çıkamayan Hakan Şükür, takımla birlikte idmanlara başladı. Hakan'ın sakatlığının geçmesi teknik heyeti sevindirirken, tecrübeli futbolcunun çift kale maçta goller atması dikkati çekti. Gaziantepspor maçında 90 dakika forma giyen futbolcular koşunun ardından çalışmayı bırakırken, oyuncuların düşük tempolu koşu sırasında birbirleriyle maçla ilgili konuştukları gözlendi.

19.02.2007


 

Arıca: Futbolcularım G.Saray'ı ciddiye alıp, yendi

Süper Lig'de Galatasaray'ı 1-0 yenen Gaziantepspor'da teknik direktör Erdoğan Arıca, ''Futbolda kazanmak bir zafer değil, yenilmek de herşeyin sonu demek değil, bunlar sadece müsabakanın sonucu'' dedi.

Arıca, Gaziantepspor'un takım olduğunu, ancak takımda eksikleri bulunduğunu belirtti. Çok iyi mücadele ettiklerini, yalnız topu kazandıklarında daha atak olmak zorunda olduklarını kaydeden Arıca, şöyle konuştu:

''Çok iyi mücadele ediyoruz, çok koşuyoruz, bizi yormayan bir futbolcu grubuna sahibiz. Tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum. Seçme şansımı kullanıp kadroyu sahaya sürdüm. Kazanabilirdik, kaybedebilirdik ama kazandık. Sahada her şey bizim lehimize gelişti, kazandık. Hakem hakkında hiç yorum yapmam, bundan sonra da yapmayacağım. Yorum gazetecilerin işi.. Taraftarlara teşekkür ediyorum, Beşiktaş maçında da çok coşkuluydular. Galatasaray maçında da gereken desteği verdiler.''

Geçen hafta Vestel Manisaspor'a 4 gol birden atan Galatasaraylı Ümit Karan için özel bir önlem almadığını ifade eden Arıca, ''Ümit Karan için özel bir önlem almadım, Ümit'e pozisyon bırakırsan Ümit Karan atar, ama biz o pozisyonu vermedik, sadece savunma pozisyonu kurgusu içinde herkesin bir görevi vardı. Tüm futbolcularım görevini yaptı. Alan bulsa Ümit de diğer futbolcular da atar. Rakip futbolcuya alan bırakmayacaksın'' şeklinde konuştu.

19.02.2007


 

NBA ekibi Minnesota Efes'le maç yapacak

Türk basketbolunun prestijli isimlerinden biri haline gelen Efes Pilsen, bir ilki daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl NBA takımlarından Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla ABD'de karşılaşarak bir ilke imza atan Efes Pilsen, bu sefer NBA takımlarından Minnesota Timberwolves'i İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. Efes Pilsen Kulübü'nden yapılan açıklamada, NBA'in güçlü takımlarından Minnesota Timberwolves'un ekim ayında İstanbul'a geleceğini ve 6 Ekim 2007 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda lacivert-beyazlı takımla bir hazırlık karşılaşması yapacağı bildirildi.

19.02.2007


 

Trabzon Yarı Maratonu Tanzanyalı Baha'nın

27. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda parkur rekoru kırıldı.

Erkeklerde birinciliği elde eden ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Tanzanyalı Pthoustin Baha, 1.02.31'lik derecesiyle 14 yıldır geçilemeyen parkur rekorunu kırdı. Eski rekor, 1993 yılındaki yarışta, 1.03.50'lik derecesiyle Zeki Öztürk'e aitti. Bayanlar ve erkeklerde birinci olan atletler 3 bin, ikinciler 2 bin ve üçüncüler de bin dolar para ödülü kazandı.

19.02.2007


 

G.Saray düzelmeli

Geçen hafta G.Saray-Vestel Manisa'yı 4-0 yenmişti. Futbolun keyif vermediğini, akıcı olmadığını ve G.Saray'ın şampiyon olabilmesi için oyun kalitesini yükseltmesi gerektiğini yazmıştım. Görüldü ki; G.Saray geçen haftaki farklı galibiyeti Ersun Yanal'ın müthiş taktik yanlışları nedeniyle almış. Yine görüldü ki; Kayseri de şikayet ettikleri kötü zemin, kötü futbolun sebebi değilmiş. Ayrıca Gerets'in oyun anlayışındaki yanlışlıklar da kötülüklere eklenince, yenilgi kaçınılmaz oldu. G.Saray'ın bu kadar kötü futbolunun sebeplerine bir bakalım :

1- Birbirini tamamlayan, beraber oynamayı becerebilen oyuncu gurubu olma yolunda eksiklikler.

2- Kendi başına oynayan oyuncular.

3- Takımın belli sistem ve iskelet kadrosunun olmaması veya yetersizliği.

4- Gerets'in takım üzerindeki yaptırım etkinliğindeki zaafiyet.

5- Kazanma arzusunun yetersizliği. Maç başında oyuna asılma eksikliği.

6- Rakibe kendi oyunun kabul ettirmedeki pasiflik.

Daha başka eksiklikler de saymak mümkün. Şöyle baktığımızda G.Saray artık sistem takımı olmaktan çıkmış, bazı oyuncuların egolarını tatmin edeceği halı saha takımı hüviyetini kazanmış görüntüsünde. Baksanıza, zorla forma bulan Carrusca bile, bu başı bozukluk içinde yol bulabilip, kendi başına oynamaya çalışıyor. Bunun adı düpedüz disiplinsizliktir. Gerets'i çok kere takdir etmişimdir. Gerçekten düzgün ve G.Saray camiasına adamlığıyla yakışan bir teknik direktör. Ama bu yeterli değil. Teknik adam oyunculara öyle hükmetmeli ki; kendi başlarına istedikleri tek bir harekete dahi müsaade almalılar.

Sözün özü: G.Saray bu futbolla asla şampiyon olamaz. Yukarıda saymış olduğum yanlışlar bir an önce düzelirse belki yeniden iddialı konuma gelebilir. Ancak en önemlisi; Tüm takımlarımızdaki istikrarsızlık, Avrupa Şampiyonası yolunda Yunanistan ve Norveç'le oynayacağımız maçlar öncesinde, futbolumuz S.O.S veriyor.

Said OKUR

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004