Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Üyeliğimiz İslam ülkelerini sevindirecek

Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, Türkiye’nin AB sürecinde bulunmasının Batı ile İslam dünyası arasındaki iletişim ve diyalog kapısının sonuna kadar açık tutulmasında önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.


‘Taviz’ yerine...

Türkiye’nin AB Daimî Temsilcisi Büyükelçi Volkan Bozkır, Mart-Haziran döneminde sanayi ve işletme, ekonomi politikaları, finansal hizmetler ve istatis

Elazığ 5.9 ile sallandı

Elazığ’da 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Elazığ’da paniğe sebep olan depremle birlikte vatandaşlar bulundukları binalardan hızla


  Ağar: Kargadan korkan darı ekmez

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendisine yönelik suikast girişimi haberlerine ilişkin, bu ve buna benzer terör örgütlerinin faaliyetlerinin her zaman olacağını belirterek, ‘’Bu da bizim hayatımızın bir parçası halindedir. Allah büyüktür. Kargadan korkan darı ekmez’’ dedi.


  Ağar’a AKP’li gelin

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, AKP’den Çankaya Belediye Başkanı adayı olan Mesut Çağlar Bozoğlu’nun kız kardeşi Badısabah Bozoğlu ile cuma günü hayatlarını birleştirecek.


  Savcı, Atabeyler dâvâsının altından kalkamadı

Atabeyler davasında savcı, dâvâ dosyasının geniş kapsamlı olması sebebiyle esas hakkındaki mütalaanın hazırlanamadığını ifade ederek, mütalaayı hazırlamak için dâvâ dosyasının Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilmesini istedi.


  Selzedelere yardım paketleri dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 4 ay önce yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara, 8. yardım paketleri dağıtıldı.


  Zümrüt dâvâsı devam ediyor

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin yerel mahkemenin ‘’Zümrüt Apartmanı Davası’’na ilişkin kararını bozmasının ardından yeniden başlayan yargılama süreci devam ediyor.


  65 bin özürlü iş bekliyor

Türkiye’de 2006 yılında kamu bin 53, özel sektör 20 bin 790 özürlü istihdam edilirken, 65 bin 893 özürlünün kamu ve özel sektör kapısında iş beklediği, kamu kurum ve kuruluşları özürlü kontenjan açığını hala kapatamadığı bildirildi


  “Devlet, insan haklarından önce geliyor”

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), “İnsan Hakları ve Güvenlik: Zor Bir Dönemecin Eşiğinde Türkiye ve Avrupa” başlıklı projesini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.


  Dış politika yaz-boz tahtasına döndü

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüznet Kandemir, Avrupa Birliği ile ilişkileri çıkmaza sokan hükümetin yönünü Ortadoğu’ya ve bu çerçevede Irak’a çevirmiş göründüğünü belirterek, “Ülkemizin her uluslararası ilişkisinde olduğu gibi, işleri daha da karmaşık bir duruma sokmaya başladı” dedi.


  Doğuda doktor sıkıntısı

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan sağlık personel sıkıntısını aşmak için çalışmalarını sürdürürken, son 4 yıl içinde iki bölgeye atanan 26 bin 29 sağlık personelinden 2 bin 499’u görevine başlamadı.


  Kayıp çocuklar sanal ortamda aranıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye’de son dört yılda kaybolan bin 365 çocuğun kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını internet sitesinde yayımlayarak kayıp çocukları tanıyan ya da bilgi sahibi olanların güvenlik güçlerine bilgi vermesini istiyor.


  Sigara tüketimi azalıyor

Türkiye’de fiyat artışlarına bağlı olarak son yıllarda sigara tüketiminde azalma yaşandığı bildirildi.


  Hedef dumansız Türkiye

Toplumun, özellikle de gençlerin tütün kullanma alışkanlığından korunması amacıyla yürütülecek mücadelede önemli bir adım daha atıldı. Başbakanlık genelgesiyle yayınlanan ‘’Ulusal Tütün Kontrol Programı’’ çerçevesinde kurulan ‘’Tütün Kontrolü Ulusal Komitesi’’ çalışmalarına başladı.


  Şiddet görenler, şiddet uyguluyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından yapılan “0-6 yaş grubu çocuğu olan annelerin çocuklarını istismar etmesini etkileyen faktörlerin incelenmesi” konulu araştırma, çocukların şiddete yabancılardan çok aileleri tarafından maruz bırakıldığını ortaya çıkardı.


  Küresel ısınma adaları vuracak

Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği (EUROSOLAR) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, küresel ısınmanın yavaşlatılamaması durumunda irili ufaklı çok sayıda ada ile ada devletinin sular altında kalabileceğini bildirdi.


  Bu balık görenleri şaşırtıyor

Çanakkale Boğazı’nda bir olta balıkçısı tarafından tutulan ve adına halk arasında “peygamber balığı” denilen balık, görenleri şaşırtıyor.


  Keskin: Genelkurmay ve CHP 301’in kalkmasını istemiyor

Tunceli’de yaptığı bir konuşma nedeniyle mülga 159/1’den 900 YTL adli para cezasına mahkum edilen Avukat Eren Keskin, “301’in kaldırılmasını istemeyen, Genelkurmay Başkanlığı ve onun Meclisteki sözcüsü CHP’dir” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004