Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

F.Bahçe, UEFA Kupası'nda bir ilki başarmak istiyor. İstanbul'da 3-3 berabere kaldığı Hollanda ekibi AZ Alkmaar önünde tur atlayabilmesi için sahadan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Kanal D saat 19.45'te başlayacak karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Cezası biten Kezman bu maçta oynayacak.

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, İstanbul'da 3-3 biten karşılaşmanın rövanşına çıkacak, Teknik direktör Zico'nun, AZ Alkmaar karşısında yarın ki maçta sahaya sürmesi beklenen 11 şöyle: Volkan, Önder, Edu, Lugano, Ümit, Deniz, Appiah, Tümer, Tuncay, Alex, Kezman. TSİ 19.45'de başlayacak karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Knut Kircher yönetecek. Karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak. Öte yandan, karşılaşmanın en düşük fiyatı 25 Avro olan biletlerinin karaborsada 3 katı fiyatla alıcı bulduğu, Fenerbahçe tribünü için yer bulamayan gurbetçi taraftarların AZ Alkmaar tribünlerinden bilet aldıkları öğrenildi. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 129 maçta, 40 galibiyet, 19 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. 129 maçta rakip filelere toplam 150 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 225 gole engel olamadı.

DEPLASMANDA 11 DEFA YENDİ

Öte yandan Avrupa kupalarında deplasmanda 66. maçına çıkacak Fenerbahçe'nin, deplasmanlarda 11 galibiyeti bulunuyor. Kupalarda bugüne dek deplasmanda çıktığı 65 maçın sadece 11'ini kazanan sarı-lacivertliler, 8 beraberlik alıp, 46 maçta yenilmekten kurtulamadı. Deplasmandaki son galibiyetini bu sezon UEFA Kupası 1. tur rövanşında Danimarka'nın FC Randers takımına karşı (3-0) elde eden Fenerbahçe, son iki maçında ise İspanya'nın Celta Vigo ve İngiltere'nin Newcastle United takımlarına 1-0'lık skorlarla yenildi.

HOLLANDALI EKİPLER TERS

Fenerbahçe, Hollandalı ekiplere karşı bugüne kadarki mücadelelerinde başarılı bir performans sergileyemedi. Sarı-lacivertliler, bu ülkenin temsilcileriyle daha önce yaptığı 11 maçın 2'sini kazanırken, 1 beraberlik, 8 de yenilgi aldı. AZ Alkmaar ile 3. turun ilk maçında 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, Hollanda takımlarına karşı 11 maçta 10 gol atıp, kalesinde 19 gol gördü.

Bu sezon 2. kez Avrupa kupalarında bir Türk takımıyla karşılaşan AZ Alkmaar, UEFA Kupası 1. turda Kayserispor'u 3-2'lik galibiyet ve 1-1'lik beraberlikle elemişti.

22.02.2007


 

Ergün: Jübile teklifini kabul etmem

Galatasaray'da 13. sezonunu geçiren emektar futbolcu Ergün Penbe, teknik direktör Erik Gerets döneminde az forma şansı bulmasını, talihsizlik olarak değerlendirdi.

Ergün, kadroda kendine yeterli yer bulamaması konusunda, ''Hocanın takdiri bu. Galatasaray'da 13. sezonum. Son 1,5 senedir çoğu maçta oynayamamak beni çok üzüyor. Gerets'in geldiği dönemde belimden sakatlığım vardı. Bu sakatlığımın uzun sürmesi benim performansımı olumsuz etkiledi. Hocanın bana olan güvenini sarstı. Çünkü tam iyileştiğimde yeniden nüksetti. İyileştiğim zaman da tekrar başka sakatlıklarım oldu. Son iki sezonda talihsizlikler beni hiç bırakmadı. Bunun neticesinde hoca sağlam ve formda futbolcularla devam etmek istediği için takımdan uzak kaldım'' diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, sezon sonu sözleşmesinin bitecek olmasıyla ilgili olarak, sözleşme yenileme teklifi gelirse memnuniyetle kabul edeceğini belirtirken, jübile teklifini kabul etmeyeceğini söyledi. Profesyonel bir iş yaptığını ve uzun yıllar Galatasaray camiasına hizmet ettiğini vurgulayan Ergün, ''Bana yeni bir teklif yapılırsa seve seve kabul ederim. Ama daha oynamayı düşünüyorum. Jübile teklifi yapılır ise oynamayı düşündüğüm için, karşılıklı konuşarak halledeceğimiz konusunda ümitliyim. Galatasaray'da olmasa bile başka bir kulüpte devam etmeyi düşünüyorum. Tabii ki eğer ayrılırsam, benim için buruk bir ayrılık olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

22.02.2007


 

Türk futbolu Cola Turka ile büyüyor

Cola Turka'dan büyük imaj kampanyası. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un sponsoru olan firma, bu 4 büyük kulübün oyuncularının yer aldığı yeni reklam filmlerini İstanbul'da tanıttı.

Tanıtım gecesine spor camiasından çok sayıda davetli katıldı. Reklamda oynayan oyunculardan Volkan, Ümit Karan, Arda, Delgado, İbrahim Toraman va Burak'a, Ülker İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan tarafından kola kutusu şeklinde hazırlanmış birer plaket hediye edildi. Ayrıca, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, gecede Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yöneticilerle bir süre sohbet ederek, birliktefotoğraf vermesi dikkat çekti.

22.02.2007


 

Halil Aktaş'tan tarihi rekor

Milli atlet, Zeki Öztürk'e ait 15 yıllık 3 bin metre salon Türkiye rekorunu kırarak büyük bir başarıya imza attı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan GE Galan Yarışları'nda 3 bin metrede elde ettiği 7:45.74'lük derecesiyle Zeki Öztürk'e ait olan ve 15 yıldır kırılamayan salon Türkiye rekorunu tarihe gömen milli atlet Halil Akkaş, ''Yoğun çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık'' dedi. Stockholm'deki yarışı 7:30.51 ile birinci tamamlayan Etiyopyalı Kenenisa Bekele ve 7:45.58 ile ikinci olan Kenyalı Mark Bett'in ardından, 7:45.74 ile üçüncü sırada tamamlayan Akkaş, Zeki Öztürk'e ait rekoru 5 saniye geliştirdi.

22.02.2007


 

Efes, Prokom'u konuk ediyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (F) Grubu'ndaki 2. maçında bugün İstanbul'da Polonya'nın Prokom Trefl takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den canlı olarak yayınlanacak. Efes, bu sezon ilk turda aynı grupta yer aldığı rakibini İstanbul'da 71-67, deplasmanda da 8174'lük skorlarla yenmeyi başarmıştı.

22.02.2007


 

Terim spor salonu açtı

A Milli Takımlar Baş Sorumlusu ve Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takım antrenörlerinden Metin Tekin ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'le birlikte spor salonu açılışı yaptı.

Esenyurt Belediyesi'nin Beylikdüzü'nde inşa ettirdiği spor salonunun açılışını Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla birlikte yapan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Kısa bir süre salonda kalan Fatih Terim, Metin Tekin ve Rıdvan Dilmen, halk oyunları ekibinin gösterisini izledikten sonra yine yoğun sevgi gösterileri arasında salondan ayrıldılar.

22.02.2007


 

Türk Telekom çeyrek finalde

Telekom, Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımını 92-80'lik skorla yendi ve 6. maçlar sonunda 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider olarak çeyrek finale yükseldi.

Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası (K) Grubu'nda mücadele eden Türk Telekom, gruptaki son maçında sahasında grup ikincisi Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımını 92-80'lik skorla yendi ve 6. maçlar sonunda 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider olarak çeyrek finale yükseldi. Grubunu ilk sırada tamamlayan Türk temsilcisi, çeyrek finalde (L) Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İtalya'nın Virtus Europonteggi Bologna takımıyla eşleşti.

22.02.2007


 

F.Bahçe başarabilir

Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda 4. tura yükselerek tarihinde bir ilki başarmak istiyor. Bugüne kadar, kupada en fazla 3. tura kadar gelen sarılacivertliler, bugün 3. turun rövanşında deplasmanda AZ Alkmaar ile yapacağı karşılaşmada, 100. yılında bugüne kadar elde edemediği bir başarıyı ortaya koyup koymayacağını bizde heyecanla bekliyoruz. Cezası biten Kezman'ın bu maçta oynaması ümitlerimizi arttırıyor. Ayrıca gününde bir Volkan, Alex ve Tümer maça damgasını vurabilir. Bu kupada 2004-2005 sezonunda 3. tur oynayan temsilcimiz İspanya'nın Real Zaragoza takımına karşı İstanbul'da 1-0 kaybettiği maçın rövanşını da deplasmanda 2-1 yitirerek kupadan elenmişti.

COLA TURKA'DA ALEX POLEMİĞİ

Cola Turka, yeni imaj kampanyası çerçevesinde sponsoru olduğu Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarının futbolcularını oynattığı reklam filmlerini tanıttı. Tanıtımda, Beşiktaş'tan Burak, Delgado, İbrahim Akın, Fenerbahçe'den Tuncay, Ümit Özat, Volkan, Galatasaray'dan Arda, Ümit Karan, Trabzonspor'dan ise Gökdeniz'in katılımıyla Antalya'da üç günde çekilen ''Hep beraber'' adlı yeni Cola Turka reklam filmleri davetlilere izletildi.

Gecede "Alex" tartışması şahit olduk. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir'in "Galatasaray, Fenerbahçe'den oyuncu alamaz" şeklindeki açıklamalarına rağmen Alex'e olan ilgilerini tekrarladı. Polat, Brezilyalı oyuncunun Fenerbahçe'den ayrılması halinde transfer edebileceklerini söyledi.

Nihat Özdemir ise, Galatasaray'ın Fenerbahçe'den oyuncu alamayacağını söyledi. Özdemir, Alex ile yeni mukavele yapılması konusunda sorun olup olmadığı şeklinde yöneltilen bir soruya, ''Bizim hiçbir oyuncumuzla mukavele yapma konusunda sıkıntımız yok. Ne bizim Alex'le bu konuda görüşmemiz oldu, ne de Alex'in bir talebi oldu. Sezon sonu herşey halledilir. Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi oyunculardan biri'' şeklinde cevap verdi. Galatasaray'ın bu oyuncuya talip olması durumunu da değerlendiren Özdemir, ''Bizden ne Tuncay, ne de Alex Galatasaray'a gider. Onları alamaz'' diye kararlı konuştu.

[email protected]

Erol DOYURAN

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004