Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bir fiyasko daha..

F.Bahçe, 100. yılında Avrupa kupalarındaki başarı hedefini yine 3. turda noktaladı. AZ Alkmaar karşısında çok rahat geçebileceği turu yaptığı acemi hatalar sonunda kaybetti. Teknik Direktör Zico, takımının geçen yıl Şampiyonlar Liginde oynadığı maçları izleseydi belki yan top zaafina karşı bir önlem alabilirdi. Schalke 04'le Almanya'da yapılan bir maçı hatırlayalım. AZ Alkmaar'ın attığı 2. golün tıpatıp aynısı orada da yenildi. O maçta Luciano serbest vuruştan gelen topu kafayla ıskalayınca gol gelmişti. Bu maçta ise Luciano'nun rolünü Edu oynadı. O da kafa ile çok rahat alabileceği topa zamanında sıçrayamadı. Kale dibinde bekleyen Opdam biraz da Volkan'ın hatasıyla takımına son 4 dakikada turu getirirken, F.Bahçe'nin hayallerini de bir anda söndürdü..

Savaş alanında yenilginin sorumlusu komutandır. F.Bahçe'de ise Zico'dur. Bunu kimse tartışmıyor. Ancak sahada yapılan bireysel hataları Zico'nun üzerine yıkmak büyük bir haksızlıktır. AZ'ın 2. golünde herkes adam adama markaj yapsaydı bu gol yenilmezdi. Ama Zico şöyle suçlanabilir. Son 5 dakikalarda bir-iki oyuncu değişikliği ile oyunu soğutup, vakit çalabilirdi. Bunu yapmadığı için hatalıdır..

F.Bahçe'nin ilk yarıdaki futbolu özlediğimiz bir futboldu. Rakip atakları ceza sahası yayı üzerinde karşılanıp, telaş etmeden kesilmesi, arkasından çok hızlı bir şekilde hücuma çıkılması çok güzel bir taktikti. Bu yarıda Tümer ve Alex'le atılan iki gol bu anlayışla geldi. Ama maçın ikinci yarısında bu hızlı futbol devam edemedi. AZ'ın özellikle Ümit Özat'ın bölgesinden getirdiği kanat topları F.Bahçe savunmasını bunalttı. Goller adeta geliyorum dedi. Ancak, Zico, Ümit Özat'ı kenara almakta geç kaldı. Appiah hiç oynamadığı sağ açıkta hiç verimli olamazken, orta saha rakibe teslim edildi. Halbuki Deniz'in yerine bu bölgede Appiah görev yapsaydı, AZ'ın pozisyonları başlamadan bitebilirdi..

Sonuç olarak F.Bahçe 100. yılında bir fiyasko daha yaşadı. AZ'ı elebilseydi hem UEFA'dan alacağı ilk 16'ya kalma primi, hemde 4. turda oynayacağı maçtan gelecek hasılat ile kasasını dolduracaktı. Kaybedilen tur F.Bahçe'yi 1 ile 2 milyon dolar arasında bir gelirden yoksun bıraktı..

[email protected]

Erol DOYURAN

24.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yarım kalan sevinç

  Karadeniz'de derbi günü

  Efes, eski günleri mumla aratıyor

  G.Saray'ın rakibi Beşiktaş

  UEFA Çakır'a millî maç verdi

  Bir fiyasko daha..


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004