Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyük sermaye marketleri yutuyor

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Büyük sermaye, yerel marketleri yutuyor, bakkallar yok oluyor’’ dedi. Palandöken, yaptığı açıklamada, perakende sektörünün ‘’büyük oyuncularının’’ yerel bazda marketleri kendi uzantılarına aldıklarını belirterek, böylece perakende sektörünün ortadan kalktığını ve bakkalların yok olduğunu söyledi.


Yatırımlar askıya, hizmetler piyasaya

Türkiye’nin, AKP iktidarı döneminde yüksek reel faiz ile cezbedilen spekülatif sıcak para girişi ile büyüdüğünü söyleyen Ekonomist Mustafa Sönmez, yıl

Gelir adaletsizliği suçu arttırdı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ‘’Gelir dağılımındaki adaletsizliğin, işsizlik ve suç oranının artmasına sebeb olduğunu’’ söyledi.


  Doğalgazda kontratlar özele geçecek

Doğalgazda kontrat devirleri önümüzdeki hafta gerçekleşiyor. BOTAŞ’ın Gazprom’dan gaz ithalatı 4 şirkete devredilecek. BOTAŞ, dünyada örneği bulunmayan kontrat devirlerinde bir buçuk yıllık müzakere sürecinden sonra devir aşamasına geldi. Böylece BOTAŞ yıllık 4 milyar metreküplük gaz ithalatını özel sektöre devretmiş olacak.


  IMF heyeti haftaya Türkiye’de

IMF heyeti, ekonomik programın 6. gözden geçirme çalışmaları için 1 Mart’ta Türkiye’deki temaslarına başlayacak.


  KDV indirimi IMF’yi bekliyor

Bazı gıda ürünlerinde KDV indirimi yapılmasına ilişkin çalışmaya IMF ile yapılacak görüşmelerin ardından son şekli verilecek. İndirimin, iyotlu tuz, çocuk maması ve tatlı yapımında kullanılan sıvı şeker gibi ürünlerle sınırlı olacağı belirtiliyor.


  Geçici işçiler kadroya alınsın

Üyeleri, ‘’kamudaki geçici işçilerin daimi kadroya alınmasına yönelik yasa tasarısından’’ etkilenecek sendikaların genel başkanları, düzenlemenin giderilmesi gereken çeşitli eksiklikleri bulunduğu belirttiler.


  İthalatta tarife kontejanları

Türkiye ile Romanya ve Bulgaristan arasında tarım ürünleri ithalatında açılan tarife kontenjanı uygulaması yürürlükten kaldırıldı.


  Yenilenen Corsa dikkat çekici

Yenilenen Opel Corsa’nın hem boyutları büyümüş, hem de iç mekan ve sürüş özellikleri yönünden kendi sınıfında daha iddialı hale gelmiş. Son zamanlarda küçük otomobil sınıfı oldukça hareketlendi.


   Emeklilerden hükümete tepki

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, ‘’Seçim sandığında bizi görmeyen, tanımayan hükümete gerekli dersi vereceğiz. Emekli sandıkta hesap soracak’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004