Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yayla: Kemalizmi eleştirmeye devam

Kemalizmi eleştirdiği için hakkında soruşturma açılan, daha sonra “kınama” cezasıyla görevine dönen Prof. Dr. Atilla Yayla, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı. Hakkında verilen karar için yargıya gideceğini belirten Yayla, “Her ne kadar hafif bir ceza gibi görülüyorsa da ‘kınama cezası’ unutmamak lâzım ki ifade özgürlüğü ile ilgili bir şey” dedi.


Gül: 301 seçimlerden önce değişecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, TCK’nın 301. maddesinin birkaç hafta içinde değiştirilebileceğini söyledi. Gül, EU Observer inte

YÖK, tarih önünde suçlu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, YÖK ve üniversiteleri hekim açığının kapatılması konusunda göreve davet ederek, “Bu anayasal sorumluluk yerine ge


  Bağış: Soykırım yasasına karşı işadamları lobi yapsın

AKP İstanbul Milletvekili, Başbakanlık Dış İlişkiler Danışmanı ve Türk-Amerikan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının ABD Senatosu’nda reddedilmesi için işadamlarını Amerika’da lobi yapmaya çağırdı.


  Geçmişle yüzleşme istiyoruz

Diyarbakır Barosu ve Heinrich Böll Stiftunf Derneği ortaklaşa düzenlediği ‘Hakikat, Adalet ve Barış İçin Geçmişle Yüzleşme’ konferansında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin geçmişinin acılarla dolu olduğunu ileri sürerek, “Bunun için geçmişle yüzleşme, hesaplaşma talep ediyoruz” dedi.


  Emniyet, muhbir iddiasını yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, kamuoyunda “sauna çetesi’’ olarak adlandırılan şahısların yargılandığı davanın sanıklardan Kasım Zengin’in polis muhbiri olduğu yönündeki iddianın gerçek dışı olduğunu bildirdi.


  Dink cinayetinde 2 kişi daha gözaltında

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili yürütülen operasyon kapsamında, Trabzon’da gözaltına alınan iki kişi İstanbul’a götürüldü.


  Fransa’da PKK zanlıları tutuksuz yargılanacak

Fransa’da geçtiğimiz haftalarda yapılan operasyonlar sonucu yakalanan ve tutuklu yargılanmalarına karar verilen PKK zanlıları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


  Balıkesir’de kömür ocağında göçük: 3 ölü

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi öldü.


  Toplumsal barış tehdit altında

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “özgürlük eylemleri”nin 55.sini gerçekleştirdi. Eylemde konuşan Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Kayaer, Türkiye’de toplumsal barışın tehdit altında olduğunu, hukukun gücü yerine, güçlünün hukukunun egemen kılınmaya çalışıldığını söyledi.


  Ağar'ın oğlu evlendi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar (30) ile 2004 seçimlerinde AKP Çankaya Belediye Başkan adayı Mesut Çağlar Bozoğlu’nun kardeşi Badısabah Bozoğlu ile dünya evine girdi.


  Deprem söylentisi, sokağa döktü

Diyarbakır il merkezinde “deprem olacak’’ söylentileri üzerine polis ekipleri, sokağa çıkan vatandaşları ikna ederek evlerine gönderdi.


  STK’lardan Yeni Asya’ya ziyaret

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ı ziyaret etti. MAZLUMDER Dış İlişkiler Koordinatörü Ayşe İrem Demiriz, İstanbul Şube Müdürü Elif Girgin, ÖZGÜR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Çomaklı ve İnsanî Yardım Vakfı Temsilcisi Demet Tezcan dün Mehmet Kutluları ziyaret etti.


  Fiskobirlik tartışması

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK), Sağra’yı almasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.


  KKTC'den 'çevre' çağrısı

KKTC’de gerçekleştirilen Uluslararası Çevre Konferansı sona erdi. 19 Şubat Pazartesi günü başlayan ve 5 gün süren konferansta 108 ülkeden gelen, 2052 katılımcı, 1413 bildiri sunarak çevre problemlerini tartıştı.


  Haliç Köprüsü’nün bir bölümü 4 saat boyunca trafiğe kapalı

Haliç Köprüsündeki güçlendirme çalışmaları dolayısıyla köprünün Topkapı-Okmeydanı istikametindeki 2 şeridi, bugün 4 saat süreyle trafiğe kapatılacak.


  Âkif, Afşin’de anıldı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenen bir programla millî şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 70. yıldönümünde anıldı.


  Tatilcilere kar sürprizi

Tabiî güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’nda zaman zaman etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle tatilciler zor anlar yaşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004