Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gelir adaletsizliği suçu arttırdı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ‘’Gelir dağılımındaki adaletsizliğin, işsizlik ve suç oranının artmasına sebeb olduğunu’’ söyledi.

Akyıldız, Kamu-Sen Sakarya İl İstişare ve Bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 4 yıl önceki suç oranıyla bugünkü suç oranı arasında 2 kata yakın artış olduğunu savunarak, ‘’Son bir yılda da yüzde 30’un altına düşmeyen oransal artışlar söz konusudur. Bunun tek nedeni, ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizliktir’’ dedi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin, işsizlik ve suç oranının artmasına neden olduğunu ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu: ‘’Hükümetin en önemli vaatlerinden birisi, ülkedeki gelir adaletsizliğini önlemekti. Ama 4 yıllık sürede gelir dağılımındaki adaletsizlik sosyal patlamalara sebebiyet verebilecek noktaya gelmiştir. İşsizlik oranındaki artışı dikkatle incelememiz lazım. Hükümet iş başına geldiğinde işsizlik oranı yıllık bazda yüzde 9.1 civarındayken, 2006 yılında bu oran yüzde 10.6 oldu. 2007’deki hedef 10.5. Ama genç nüfusa baktığınızda bu oranın yüzde 18.6 düzeyinde olduğunu görürsünüz. Avrupa’nın en büyük genç nüfusuna sahip Türkiye’nin bundan yararlanamaması, ciddi bir planlama eksikliğinden kaynaklanmaktadır.’’

Uygulanan ekonomik programların ülkenin ihtiyaç ve beklentilerine dayandırılmadığını savunan Akyıldız, ülkenin ihtiyacı olan bir ekonomik programın ortaya konulamadığını ileri sürdü.

/ SAKARYA

25.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyük sermaye marketleri yutuyor

  Yatırımlar askıya, hizmetler piyasaya

  Gelir adaletsizliği suçu arttırdı

  Mortgage ile ev sahibi olmak hayal

  Doğalgazda kontratlar özele geçecek

  IMF heyeti haftaya Türkiye’de

  KDV indirimi IMF’yi bekliyor

  Geçici işçiler kadroya alınsın

  İthalatta tarife kontejanları

  Yenilenen Corsa dikkat çekici

  Emeklilerden hükümete tepki


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004