Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

AB’ye uyum süreci kritik öneme sahip

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 15 Şubat’taki toplantısının ardından, toplantıya ilişkin değerlendirme özeti açıklandı. Değerlendirmede Kurul’un, orta vadede enflasyon hedefine ulaşılması için temkinli duruşun devam etmesinin gerektiği değerlendirmesini yaptığı ve politika faizlerinin değiştirilmemesine karar verdiği hatırlatıldı.

Geçen yılın Haziran ayından itibaren gerçekleştirilen parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin yakından takip edildiği, bunun yanında, yapısal reform sürecindeki gelişmelerin, gelirler politikasındaki ayarlamaların ve kamu kesimi faiz dışı harcamalarının enflasyon ve enflasyon beklentileri üzerindeki muhtemel yansımalarının da dikkatle değerlendirildiği belirtilen değerlendirmede, ‘’Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz yönde etkileyecek gelişmelerin gözlenmesi halinde parasal sıkılaştırmaya gitmekten kaçınmayacaktır’’ denildi.

Değerlendirmede, Avrupa Birliği’ne uyum ve yakınsama sürecinin devam etmesi ile ekonomik programa ilişkin yapısal reformların planlandığı gibi kesintiye uğramaksızın hayata geçirilmesinin kritik önemini koruduğu ifade edilerek, orta ve uzun dönemde mali disiplinin kalitesini artıracak olan yapısal reformlar konusundaki gelişmelerin, gerek makroekonomik istikrar gerekse fiyat istikrarı açısından yakından izlendiği bildirildi.

Değerlendirmede, son yıllarda söz konusu alanlarda atılan kararlı adımların önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla sürdürülmesinin, uluslar arası konjonktürdeki değişimlerin en az dalgalanmayla atlatılmasına katkıda bulunacağına dikkat çekildi.

/ ANKARA

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB’ye uyum süreci kritik öneme sahip

  Bazı çevreler fındık fiyatlarını düşürmek istiyor

  “Tarımda hamaset dönemi bitti”

  Balıkesir-Ankara uçak seferleri başladı

  Türkiye-Pasifik arasında dış ticaret köprüsü

  KOSGEB’in hedefi bilişim projesi

  Sanayi sitesi 16 yılda tamamlandı

  Volvo C 30 kutusundan çıkmayı bekliyor

  Malta, avro’ya geçiş için başvurdu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004