Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fener gülemiyor

Zico ve Fenerbahçe'yi anlamak mümkün değil. Bir gün önce oynanan derbide en yakın rakibi Galatasaray, Beşiktaş'a yenilerek 3 puan kaybetmiş. 40 bin kişinin önünde konuk ettiği Sivas önünde galip gelebilse Beşiktaş'ın 8, Galatasaray'ın 9 puan önüne geçecek ve şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde edecek. Ama Sivas karşısında bırakın galip gelmeyi, ağır bir yenilgiden kurtulduğunu söyleyebiliriz. Genç kaleci Serdar, Balli ve Mehmet Yıldız'dan 3 net gol pozisyonu kurtararak takımının bir puan almasından önemli bir rol oynadı.

Zico, sahaya sürdüğü 11'i kurarken yanlış isimlere görev veriyor. Sakat ve cezalı Lugano ve Edu'nun yokluğunda savunmanın göbeğinde oynayan Can ve Önder öyle uyumsuz bir ikili ki, Sivas forveti her geldiğinde kaleci ile burun buruna kaldı. Can, bu haliyle futbolcudan çok karateciyi andırıyor. Rakibine öyle taban giriyor ki, hakemin elini kırmızı kartına götürmemesini dua etsin.

Fenerbahçe'nin kronik sıkıntılarından biri olan sağ ve solbek bloku yine olumlu işler yapamadı. Sağda Serkan sadece mücadele ediyor. 10 metre önündeki arkadaşına topu ulaştıramıyor. Balili karşısında çok kötü durumlara düştü. Solda Ümit ise müsait pozisyonlarda topu ya dışarıya attı, ya da kaleci Petkoviç'i çalıştırdı. Bu futbolcunun aldığı her topu sol ayağı ile kullanma hastalığından vazgeçmemesi yüzünden kaptırdığı toplar Fenerbahçe savunmasına sıkıntılı dakikalar yaşattı.

Hafta içinde Türkiye Kupasında Gençlerbirliği'ne attığı golle Fenerbahçe'yi yarı finale taşıyan Mehmet Yozgatlı'nın kulübede oturtulmasının bir izahını bulamıyorum. Zico, bu futbolcunun sağ kanatta ne kadar faydalı olduğunu ne zaman görecek. Nitekim, oyuna girdikten birkaç dakika sonra attığı golle Fenerbahçe'ye bir hareketlilik getirdi.

Bu maçta şu gerçeği gördüm. Kezman golcü bir futbolcu değil. Gol atacak adamın sağ kanatta işi ne? Ceza sahası içinde hiçbir etkinliği ve özelliği yok. Hava toplarında zayıf. Birebir oyuncu geçemiyor. Dar alanda yaptığı verkaçların çoğunu Sivas savunması kaptı. Sadece mücadele ederek tribünleri kandırmanın bir manası yok. Milyon dolarlar onun gol atması için ödendi.

O kötü, bu iyi diyebileceğimiz kimse yok. Fenerbahçe takım olarak çok kötü bir dönem geçiriyor. Rakipleriyle arayı açacağına, puan farkı giderek kapanıyor. Daha önünde çok zorlu maçlar var. Sadece Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanları sayarsak şampiyonluğun ne kadar zor bir hedef olduğunu söylemiş oluruz.

Zico'yu uyarmak görevmiz. Bu takım ya yorgun, ya da kondisyon eksikliği var. Sivas maçının son 10 dakikasında kimsenin koşacak hali yoktu. Bu dakikalarda Sivas eline geçirdiği fırsatları gol yapsaydı Zico ve öğrencileri protestolar arasında soyunma odasına giderdi. Zaten, "istifa" sesleri yavaş yavaş seslenmeye başlandı. Bu hafta Konya karşısında alınacak sonuç Brezilyalı teknik adamın geleceğini etkileyebilir.

[email protected]

Erol DOYURAN

06.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zico Daum'u aratıyor

  Kupada erken final: Beşiktaş-F.Bahçe

  F.Bahçe hükmen galip ilan edilir mi?

  Trabzon'un ayak sesleri

  Yanal gözden düşüyor

  Kayseri'nin gözü 2. sırada

  En güzel dönemim G.Saray'da oldu

  Liverpool, Barça'yı ağırlıyor

  Utah Jazz'ı yine Mehmet uçurdu

  Hassan haftanın yıldızı

  Fener gülemiyor

  Fenerbahçe’de kan kaybı sürüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004