Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Trabzon'un ayak sesleri

Karadeniz ekibi ligin ikinci yarısındaki çıkışıyla birlikte şimdi üst sıralarını yakalamayı hedefliyor. 18. hafta sonunda 20 puan ile 14. sırada yer alan bordo-mavililer, 23. hafta sonu itibariyle puanı 33'e çıkartırken, sıralamada da 7. sırada yer aldı. Böylece ikinci sıradaki Beşiktaş ile arasındaki puan farkı da 6'ya indi.

Süper Lig'in ilk yarısında aldığı sonuçlarla ligin alt sıralarında mücadele eden Trabzonspor, ikinci yarıdaki çıkışıyla birlikte şimdi ligin üst sıralarını yakalamayı hedefliyor. 18. hafta sonunda 20 puan ile 14. sırada yer alan Karadeniz ekibi, 23. hafta sonu itibariyle puanı 33'e çıkartırken, sıralamada da 7. sırada yer aldı. Bordo-mavili takımın ligin ikinci sırasında bulunan Beşiktaş ile arasındaki puan farkı da 6'ya indi.

10. HAFTADA ÇÖKÜŞ BAŞLADI

2006-2007 sezonuna sıkıntılı başlayan Trabzonspor, daha ligin 4. haftasında Brezilyalı teknik adam Sebastiao Lazaroni'nin görevine son verip, daha önce Bordo-Mavili takımı çalıştıran Ziya Doğan'ı göreve getirdi. Doğan'ın gelişiyle birlikte özellikle derbi maçlarda galibiyetle ayrılan ve camiayı umutlandıran Karadeniz ekibi, ligin 10. haftasında başkentte Gençlerbirliği ile oynanan ve 3-0 kaybedilen karşılaşma sonrası çöküşe geçti. Bu karşılaşmayla birlikte 7 karşılaşmada galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor, sadece Antalyaspor ile 0-0 berabere kalırken diğer 6 karşılaşmayı ise kaybetti.

ZİYA DOĞAN DİREKTEN DÖNDÜ

Özellikle ligin 16. haftasındaki 2-1'lik Bursaspor mağlubiyeti sonrası Ziya Doğan'ın da gönderilmesi gündeme gelirken, yönetim, 'Yarım sezon içerisinde üç hoca değiştirme' unvanına sahip olmamak ve camianın eleştirisinden dolayı bu fikrinden vazgeçti. Başkan Nuri Albayrak'ın da bu dönemde özellikle Trabzon kanadının ısrarına rağmen Doğan'ın arkasında durması bugünkü başarının gelmesinde büyük etken oldu.

YERİNDE TRANSFERLER YAPILDI

Bordo-Mavili takım, 7 haftalık kabusun ardından ilk yarının son haftasında Ankaraspor'u 3-0 yenerek hem devre arasına moralli girdi hem de kötü tabloya son verdi. Yönetim kurulu devre arasında Teknik Direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda transfer yaptı. İkinci yarıya umutlu başlayan Karadeniz ekibi, Kayserispor ve Vestel Manisaspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu iki maçta alınan skorlar camiada yine karamsar bir hava oluşmasına neden oldu. İkinci yarının ilk haftasında alınan sonuçlar sonrası Trabzonspor, 20 puan ile düşme hattının iki üst sırasında yani 14. sırada yer aldı.

MÜTHİŞ ÇIKIŞLA GELEN PUANLAR

Trabzonspor'un son haftalardaki çıkışı 20. haftada oynanan Gaziantepspor karşılaşmasıyla başladı. Kendi sahasında rakibini 2-0 mağlup eden Bordo-mavili ekip, ardından deplasmanda Denizlispor'u 4-3 mağlup etti. Avni Aker'de 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen Beşiktaş gibi zirve hesapları yapan güçlü rakibini 3-2 mağlup eden Karadeniz ekibi, dün de deplasmanda Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor, son 4 haftada üst üste aldığı galibiyetlerle 14. sıradan 7. sıraya yükselirken puanını da 33'e çıkartmış oldu. 4 hafta öncesine kadar lider Fenerbahçe ile 18 olan puan farkı 12'ye, ikinci ile olan 13 puanlık fark ise 6 puana indi. Camiada başarısız dönemde kümede kalmanın hesapları yapılırken, şimdi ise zirve hesapları yapılmaya başlandı.

06.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zico Daum'u aratıyor

  Kupada erken final: Beşiktaş-F.Bahçe

  F.Bahçe hükmen galip ilan edilir mi?

  Trabzon'un ayak sesleri

  Yanal gözden düşüyor

  Kayseri'nin gözü 2. sırada

  En güzel dönemim G.Saray'da oldu

  Liverpool, Barça'yı ağırlıyor

  Utah Jazz'ı yine Mehmet uçurdu

  Hassan haftanın yıldızı

  Fener gülemiyor

  Fenerbahçe’de kan kaybı sürüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004