Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz düşüşü sağlansın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’faizler düşsün demekle’’ faizlerin düşmesinin beklenemeyeceğini ifade ederek, faizlerin düşüşünü engelleyecek her türlü uygulamadan uzak durmak gerektiğini kaydetti.

Rifat Hisarcıklıoğlu, IMF heyetini, birlik merkezinde kabul ederek, yaklaşık 1 saat görüştü.

IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, IMF İcra Direktörü Willy Kiekens ve Avrupa Bölümü Direktör Yardımcısı Susan Schadler’in katıldığı görüşmenin ardından Hisarcıklıoğlu, heyete aktardıkları kimi konular hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Hisarcıklıoğlu, uygulanmakta olan ekonomik istikrar ve reform programının makroekonomik dengeler üzerinde olumlu etki sağladığını söyledi. Büyümenin kesintisiz olarak sürmesi ve tarım dışı ihracatın artışındaki olumlu gelişmeye dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, tüm bu gelişmelerin yanısıra ekonomik programın daha etkin önlemlerle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede cari açık sorununa dikkati çektiklerini ve toplam istihdam artışının da yetersiz olduğunu vurguladıklarını aktardı.

FAİZ ORANLARI YÜKSEK

Hisarcıklıoğlu, enflasyonla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: ‘’Enflasyonun düşebilmesi için bununla ilgili tedbirlerin alınması lâzım. Faiz oranları şu anda yüksek, fakat Merkez Bankası’nın elinde başka bir mekanizma yok. Onun için ekonomiyi daha çok kuvvetlendirmek lazım. Merkez Bankası’nı ve Hazine’yi bu konuda kuvvetlendirmek lazım. Onun için de faizlerin aşağıya inebilmesi için güçlü tedbirlere devam ediyor olmak lâzım. Harcamalara dikkat ediyor olmak lâzım. Faiz dışındaki cari harcamalardan tasarruf ediyor olmamız lâzım.’’

/ ANKARA

07.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz düşüşü sağlansın

  TOKİ’den erken ödeme indirimi

  2006’nın işsizlik oranı yüzde 9,9

  'İstanbul Cevahir’in satışı tamamlandı

  Esnafa faizsiz kredi talebi

  Esnaf İtalya yolunda

  Çukurova çiftçisi enginara yöneldi

  IMF, Romanya’dan sıkı bütçe istedi

  TMSF, Süzer Grubu ile anlaşma imzaladı

  GAP’ın ekonomiye büyük katkısı olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004