Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tamam mı, devam mı?

Süper Ligde son 3 maçında sadece 1 puan alabilen G.Saray'da bugünkü Trabzon maçında tek hedef galibiyet. Ligdeki en kritik maçlarından birisine çıkacak olan sarı-kırmızılı ekibin, alınabilecek bir mağlubiyet halinde, Gençlerbirliği'nin alacağı sonuca göre puan cetvelinde 5. sıraya gerileme ihtimali bulunuyor.

Turkcell Süper Lig'de yaptığı son 3 maçta sadece 1 puan alabilen Galatasaray'da, bugünkü Trabzonspor maçı öncesi tek hedef, 3 puan. Trabzonspor ile bugün ligdeki en kritik maçlarından birisine çıkacak olan sarı-kırmızılı ekibin, alınabilecek bir mağlubiyet halinde, Gençlerbirliği'nin alacağı sonuca göre puan cetvelinde 5. sıraya gerileme ihtimali bulunuyor.

Beşiktaş derbisinde alınan yenilginin üzüntüsünü üzerinden atmaya çalışan Galatasaray'da, Trabzonspor karşısında sarı kart cezalıları Okan ve Ümit'in yanı sıra sakatlığı süren kaleci Mondragon forma giyemeyecek. Galatasaray'da ayrıca, sol ayak ince kaval kemiği başında ağrısı bulunduğu bildirilen Hakan Şükür'ün durumunun da bugün yapılacak kontrolden sonra belli olacağı açıklandı.

KADRODA KİMLER VAR?

Bu arada, teknik direktör Erik Gerets'in geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçında sahaya sürdüğü kadroda değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu. Beşiktaş karşısında Emre, Mehmet Güven, Necati ve Hasan Kabze gibi isimlere ilk 11'de şans veren Belçikalı çalıştırıcının, alınan mağlubiyet ve cezalı oyuncular nedeniyle kadroda değişikliklere gitmesi bekleniyor.Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

BİLETLER TÜKENDİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile bugün oynayacağı karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, müsabakanın biletleri tükendi. Sarıkırmızılı kulübün sezon başında kombine olarak sattığı yerler haricinde satışa sunulan biletlere taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma için kapalı tribün 30, kale arkası tribün ise 1113 YTL arasında Biletix'ten hafta içinde satışa çıkarılan biletlerin tamamının satıldığı açıklandı.

11.03.2007


 

G.Saray, Trabzon'a 43-33 önde

Bugüne kadar yapılan 99 maçtan 43'nü G.Saray, 33'ünü Trabzon kazanırken, 23 maç da berabere bitti. Ligdeki 65 maçta ise sarı-kırmızılılar 27, bordo-mavililer 21 galibiyet aldı. Trabzon, İstanbul'daki 32 lig maçında rakibini 7 defa yenebildi.

Galatasaray ile Trabzonspor, bugün yapacakları lig maçıyla birlikte 100. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Demirlek yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 99 karşılaşmanın 43'ünü Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 99 maçta, Galatasaray 125, Trabzonspor ise 109 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor'un 6 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 65 karşılaşmanın 27'sini ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta da gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray toplam 80, Trabzonspor ise 73 gol attı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maçı ev sahibi ekip 3-1 kazanmıştı.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan karşılaşmalarda Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu. Trabzonspor, İstanbul'daki 32 maçta Galatasaray'ı yalnızca 7 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 16 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın İstanbul'daki 41 golüne karşılık, Trabzonspor 33 gol kaydetti. Geçen sezon İstanbul'da yapılan lig maçını Galatasaray 4-1 kazanmıştı.

Trabzon 3 golcüsüne güveniyor

Süper Lig'in 23. haftası sonunda 31 gol atan Trabzonspor'da, gol yükünü çeken Umut, Ersen Martin ve Gökdeniz, Galatasaray maçında da takımlarının gol bakımından en büyük kozları olacaklar. Bordo-mavili takımda Umut 10, Ersen Martin 7, Gökdeniz ise 4 gol atarak toplam 21 gol kaydettiler. Bordo-mavili oyuncular, böylece Karadeniz ekibinin gollerinin yüzde 67.75'ini kaydetmiş oldular.

11.03.2007


 

Beşiktaş 3 puana şartlandı

Beşiktaş ile Ankaragücü, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 88. kez karşı karşıya gelecek. 19 Mayıs Stadında saat 15.00'de başlayacak maçın hakemi Mustafa Abitoğlu.

Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki takım arasında bugüne dek oynanan 87 maçta Beşiktaş 58, başkent ekibi ise 7 galibiyet alırken, 22 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Sezon ilk yarısında Beşiktaş rakibini 2-1 yenmişti.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Antalya-Ankara: Halis Özkahya

14.00 Rize-Manisa: Kuddusi Müftüoğlu

14.00 K. Erciyes-Denizli: Vedat Yüksel

2. LİG A'DA BUGÜN

13.30 Malatyaspor-Akçaabat Sebat

13.30 Uşakspor-Eskişehirspor

13.30 Gaziantep B.Bld.-İstanbulspor

13.30 Samsunspor-Türk Telekom

13.30 Elazığspor-Diyarbakırspor

13.30 Karşıyaka-Mardinspor

13.00 G.Birliği OFTAŞ -İstanbul B.Bld.

11.03.2007


 

Alex: F.Bahçe'de kalmak istiyorum

Fenerbahçe Kulübü'nün, sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmak için görüştüğü Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, sarı-lacivertli takımda kalmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Alex, FBTV'ye yaptığı açıklamada, sözleşmesinin yenilenmesi için kulüp yönetiminin, menajeri Juan Figer ile görüşmeler yaptığını hatırlatarak, ''İnanıyorum ki, bu görüşmeler en iyi şekilde neticelenecek. Ben Fenerbahçe'de mutluyum ve burada kalmayı çok istiyorum. Bunun için de elimden geleni yapacağım'' dedi. Alex, yönetim, taraftar ve futbolcular olarak birlikte hareket edildiği takdirde Mayıs ayında mutlu sona camia olarak ulaşacaklarına inandığını söyledi.

11.03.2007


 

Yiğit Kalın kayakta Bursa'nın gururu

Bursa Kültür Okulları öğrencileri sınavlarda elde ettikleri dereceler kadar kültürel ve sportif alanlarda gösterdikleri başarılarla da isimlerinden söz ettiriyorlar.

Bursa Kültür Okulları öğrencilerinden Yiğit Kalın, Alp Disiplini 1. Etap Puanlı Kayak Yarışları’nda Türkiye Birincisi olmayı başardı. Uludağ Osman Yüce Pisti’nde gerçekleştirilen ve 15 ilden toplam 220 sporcunun katıldığı yarışlarda Yiğit Kalın, Büyük Slalom kategorisinde 27.93 dakikalık derecesi ile Türkiye Birincisi oldu.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Yiğit Kalın ayrıca bu yıl Çocuk 1 grubunda Milli Takım kadrosuna kabul edilerek ülkemizi uluslar arası yarışmada temsil etmeye layık görüldü.Öğrencilerinin başarısı karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden Kültür Okulları Eğitim Koordinatörü Zafer Bulut, “Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada öğrencimiz Yiğit’in başarısı bizler için olduğu kadar Bursa için de bir gurur kaynağı oldu”

11.03.2007


 

Wembley Stadı nihayet bitirildi

1 milyar 500 milyon dolarlık bir yatırımla yeniden inşa edilen İngilizlerin tarihi stadyumu Wembley'in resmi olarak tamamlandığı ve İngiltere Futbol Federasyonu'na teslim edildi.

Yapımı sırasında bir çok sıkıntıyla karşılaşılan ve zamanında bitirilemediği için İngiliz basınında sıkça eleştiriler alan tarihi Webley Stadyumu'nun 90 bin kişi kapasitesi olduğu açıklandı.

11.03.2007


 

Hakem katletti

Küme düşme ihtimali en güçlü takım olan Sakaryaspor ile ligin tepelerinde kendine yer arayan Kayserispor'un, Adapazarı'ndaki mücadelesi müthiş oldu. Her iki takım sahada kazanmak için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Sahada dengeyi Kayseri lehine bozan iki unsur vardı. Kayseri Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve maçın hakemi Hakan Özkan. Haklı ve oynayanın kazanacağı maçı bu ikili katletti.

Maçın başlamasıyla birlikte Sakaryaspor, seyircisinin de yoğun desteğiyle haftalardır kendisinden beklenilen mücadeleyi ortaya koymaya başladı. 5. Dakikada 10 da öne geçince Ertuğrul Sağlam baktı ki, pabuç pahalı, hemen hilei desiseye başvurarak hakemi etki altına alma planına başvurdu. Bunda da başarılı oldu. Her ikili mücadelede yere düşen kendi oyuncusu adına hakeme el kol hareketleriyle protesto gönderdi. Mücadelelerde kasıt yoktu. Nitekim bu plan ilk meyvesini verdi. Olmayan bir faulü uyduran hakem, Sakaryaspor'un ilk golü yemesine sebep oldu. Daha sonra Martinez' in hatasıyla Sakaryaspor yenik duruma düştü ve devre bu şekilde bitti.

İkinci yarıda Sakaryaspor büyük bir azimle skoru lehine çevirmeyi başardı. Ancak, hakem yine burada devreye girerek bütün takdir haklarını Kayserispor lehine kullanarak skoru 3-3 olarak ilan etti. Siz zaten düştünüz, niye bu kadar debeleniyorsunuz dercesine.

Bu ilan edişe, centilmen Sakarya seyircisi isyan etti haklı olarak. Biz de isyan ettik. Bu kadar haksızlığa açıkçası tahammül edemedik. Türkiye'deki bu anlayış sürdüğü sürece futbolda bir adım yol gitmemiz mümkün değil. Kafalarda skor belirlenirse; sahada oyuncuları fuzuli mücadele ettirmenin, tirübündeki seyirciyi galeyana getirmenin manasını birileri izah etmeli ki; bu tip olaylara biz de bir mana verebilelim.

[email protected]

Said OKUR

11.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004