Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sudan’a ağır suçlama

BM insan hakları heyetinin raporunda, Sudan hükümetinin, Darfur’daki “büyük ölçekli uluslar arası suça” iştirak ettiği belirtildi. Nobel barış ödüllü Jody Williams başkanlığındaki ekibin raporunda, Sudan hükümetinin, “Darfur’da yaşayanları büyük ölçekli uluslar arası suçlardan korumada başarısız olmakla birlikte bu suçlara bizzat iştirak ettiği” kaydedildi.


Pentagon’dan Irak için yeni plan

Amerikalı askerî uzmanlar, Irak için mevcut planın başarısızlığı halinde uygulanacak yeni bir çekilme stratejisi hazırlıyor.

Kıbrıs Rum kesimi, yeni kapı açma hazırlığında

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Yeşilırmak bölgesinde yeni sınır kapısı açılmasıyla ilgili çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.


  Halilzad İstanbul’u teklif etti

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Irak için planlanan dışişleri bakanları konferansına ev sahipliği için Türkiye’nin önerisinin bulunduğunu ve kararı, Irak’a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının vereceğini söyledi.


  Scheffer: Füze kalkanı NATO’yu böler

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, ABD’nin Avrupa’da sadece bazı ülkeleri kapsayan füze kalkanı planının NATO bünyesinde bölünmelere neden olabileceğini söyledi.


  ABD-İran gerginliği beyaz perdede

Uluslar arası arenada siyasî sebeplerle gerginlik yaşayan İran ve ABD, bu kez, bir sinema filmi yüzünden karşı karşıya geldi. ABD’de gösterime giren Holywood yapımı “300 Spartalı” adlı film, İranlıların sert tepkisine sebep oldu.


  Hans Blix’den Blair’e suçlama

BM’nin eski silâh denetçilerinden Hans Blix, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve kadrosunu, 2003 yılından önce Irak savaşını haklı kılmak için gerçekleri tahrif etmeye çalışmakla suçladı.


  5 Amerikan askeri öldürüldü

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Irak’ta 5 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği belirtildi.


  İsrail elçisi sokak ortasında çıplak ve sarhoş bulundu

İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi, İsrail’in çırılçıplak, sarhoş, ağzı bağlı ve elleri kelepçeli halde sokakta bulunan San Salvador büyükelçisinin geri çağrıldığını yazdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004