Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Hoşgörünün’’ en güzel örneği

Binlerce yıllık geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep, ‘’dinî hoşgörünün’’ de en güzel örneğini sergiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayan Müslüman, Ermeni ve Yahudi halkının tarihî dinî ibadethanelerini restore edecek.



Hocayı cama işliyorlar

Konya’nın Akşehir ilçesinde küçük bir atölyede Nasreddin Hoca, Mevlânâ gibi ünlü düşünürlerin figürlerinin işlendiği cam ürünler, Türkiye’de ve yurt dışında alıcı buluyor.



Sivrihisar evleri yaşatılacak

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki 20 tarihi evin ilçenin mimarî yapısına ve kültürel dokusuna uygun olarak restore edilmesini sağlayacak Sivrihisar Evleri Yaşatma Projesi hazırlandı.



Kırşehir’li ustalar coşturdu

Nevşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin eğlence kültürünü Nevşehirli vatandaşlara tanıtmasına yönelik faaliyetler Kırşehirli ustaların katıldığı Kırşehirliler gecesi ile devam etti.



TDK’dan yeni sözlükler

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yeni sözlükler ile eski sözlüklerin geliştirilmiş baskıları hazırlanıyor. Sözlükler arasında, 1945 yılından bu yana 10. baskısı yapılan Güncel Türkçe Sözlük’ün günün ihtiyaçlarına göre genişletilip güncelleştirilmiş baskısı da bulunuyor.



Mevlânâ çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mevlânâ’nın doğumunun 800. yıl dönümü dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarından “daha fazla duyarlılık” bekliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004