Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye CHP’nin sattığı arşivin peşinde

Osmanlı İmparatorluğuna ait bir vagon dolusu arşiv belgesinin 1931 yılında Bulgaristan’a ‘hurda kâğıt’ diye satılması olayının üzerinden 76 yıl geçtikten sonra, Maliye Bakanlığı bu belgeleri almak için harekete geçti.


Medyanın gücü abartılıyor

Medyanın sanıldığı veya kendilerinin lanse ettiği kadar güçlü bir ideolojik aygıt olmadığını belirten Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğre

Erdoğan'ın belindeki rahatsızlık nüksetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belindeki rahatsızlığının nüksettiği bildirildi. Başbakan Erdoğan’ın, doktorlar tarafından Keçiören’deki evinde kontr


  Erdoğan: İstiklâl Marşımız milletimizin ortak sesidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklâl Marşı’nın ‘’milletin ortak sesi, ortak vicdanı’’ olduğunu belirtti. Erdoğan, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 86. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadele ruhunun, vatan sevgisinin ve istiklal aşkının en derin ifadesini İstiklâl Marşı mısralarda bulduğunu dile getirdi.


  Topbaş: Barajlarda ciddî bir risk yok

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranının yüzde 50’ler düzeyinde olduğunu belirterek, “Su rezervi bu yılı çıkarır. Ciddî bir problem yok’’ dedi.


  Laiklik başarılı olamadı

UNESCO ödüllü Bosna Hersek Müftüsü Dr. Mustafa Ceric, “Bana göre Müslüman dünyasına giren seküler yapılanma başarısızlığa uğramıştır. Türkiye, Endonezya ve diğer seküler yapıyı benimsemiş ülkelere bu yaklaşımın bir faydası olmadı” dedi.


  Kocakarı soğukları

Türkiye, halk arasında kocakarı soğukları da denilen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları tüm yurtta 5 ila 7 derece azalacak.


  Manisa’da yağmur duâsı

Manisa’nın merkez ilçesine bağlı Tilki Süleymaniye Köyü’nde, yağmur duâsına çıktı.


  Kutlular: Sevgi ve şefkat dininin mensuplarıyız

Bediüzzaman’ı Anma Haftası faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen “Risâle-i Nur Işığında Toplumsal Barış İçin Sevgi” toplantısında konuşan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, “Bizim dinimiz sevgi dinidir. Peygamberimiz, sevgi, şefkat ve merhamet peygamberidir. O (asm), insanlığa en güzel saadeti tattırmıştır” dedi.


  Danimarka Parlamento Başkanı TBMM'de

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Danimarka Parlamento Başkanı Christian Mejdahl ile görüştü. Arınç, TBMM’deki görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Mejdahl’in, Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğini belirtti.


  Babacan Avrupa turuna çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avrupa turuna çıkıyor. Edinilen bilgiye göre bugün İsviçre’de temaslarına başlayacak olan Ali Babacan, Yatırımcı Konferansında konuşma yapacak.


  Gültekin Uysal: Millet hayal kırıklığına uğradı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, mevcut iktidarı büyük umutlar bağlayarak göreve getiren milletin düş kırıklığına uğradığını söyledi.


  Adli Tıp: Öcalan’da zehirlenme yok

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’dan sağlık durumuyla ilgili iddialar üzerine alınan kan, idrar, balgam, gaita ve saç kılı örneklerinde herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.


  Rus gemisi çarptığı yatı batırdı

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen Rusya bandıralı “Glorius’’ adlı kuru yük gemisi, Bebek sahilinde çarptığı bir yatı batırdı.


  Aydın’ın dâvâsına bugün devam edilecek

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın, ‘’İhalelerde usulsüzlük yaptığı ve mal varlığında haksız artış olduğu’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı dâvâya, bugün devam edilecek.


  ‘Savaşa dur de’ kampanyası Ankara’da başladı

Aralarında DİSK, TMMOB, KESK ile bazı meslek birliklerinin bulunduğu 9 örgüt, ABD’nin Irak işgalini protesto için başlatılan ‘’20 Martta 20:00’de Savaşa Dur De!’’ kampanyası çerçevesinde bildiri dağıttı.


  Köksal: Polis kanunsuzların korkulu rüyası olacak

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine resmen başlayan Oğuz Kağan Köksal, “Polis kanunsuzların korkulu rüyası, mazlumların ise sığınacağı bir liman olacaktır” dedi.


  Osman Gazi feribotu törenle denize indirildi

Bursa ile İstanbul arasında ‘deniz oto yolu’ kuracak olan hızlı feribot projesinde adım adım mutlu sona yaklaşılıyor.


  Simitçiler de AB’ye uydu

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde simit satıcılığı yapan Necdet Günkek, belediye ilçe tarımın açıkta satış yapanlara yönelik uyarılarını ilk dikkate alan satıcı oldu.


  Hac kayıtları başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2007 yılı için hac kayıtlarının 12-30 Mart günleri arasında yapılacağını söyledi


  Mecburî selâmlaşma

Rize’nin Pazar ilçesi minibüsçüler kooperatifi, aldığı kararla, minibüsçülerin yolcuları ‘’Günaydın’’, ‘’Hoş geldiniz’’, ‘’Hayırlı Günler’’, ‘’İyi Akşamlar’’ gibi güzel sözler söylemesini zorunluluk haline getirildi.


  Ensarioğlu: ‘Irkçı milliyetçi değiliz’

DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, ‘’Biz dışa dönük milliyetçiyiz, ırkçı milliyetçi değiliz’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004