Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargı 301’de Meclisi bekliyor

Yargı, TCK 301. maddenin değiştirileceğine yönelik çalışmaların sonucunu bekliyor. Gazeteci yazar İrfan Uçar hakkında 301. madde kapsamında açılan davaya bakan Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık avukatının 301. maddenin anayasaya aykırılık talebini “301 üzerinde yapılan değişiklik çalışmaları” sebebiyle kabul etmedi.

Önceki gün devam eden yargılamaya katılan “Ülkede Özgür Gündem” gazetesi yazarı İrfan Uçar ve avukatı Özcan Kılıç yargılamayla ilgili savunmalarını yaptı.

Yargılama hakkında Yeni Asya’ya bilgi veren İrfan Uçar, “savunmamda milliyetçi histeri ile hükümetin kılını kıpırdatamaz konuma geldiğini, muhalefetin hükümetten daha isteksiz davrandığını, sivil toplum örgütlerinin teklifinin çözüm olmadığına yer verdim. Bu işi yasama ve yürütmenin üzerinden kaldıracak, sorunu çözebilecek mekanizmanın yargı olduğunu, yargının da bu konuda yapabileceği şeyler olduğunu ifade ettim” dedi.

301. maddenin sadece ifade özgürlüğünü değil, aynı zamanda can güvenliğini de tehlikeye sokan bir madde olduğuna dikkat çektiklerini açıklayan Uçar, “Maddeyi Anayasa mahkemesine gönderilmesi yönünde talebimiz oldu” şeklinde konuştu.

Mahkemenin yargılamaya 17 Mayıs’ta devam edileceğine karar verdiğini belirten Uçar, anayasaya aykırılık taleplerinin ise açıkça reddedilmediğini vurguladı. Uçar şunları söyledi:“Mahkeme talebimizi ‘301. madde yasal olarak düzenleme çalışmaları yapıldığı anlaşıldığından Anayasa Mahkemesi’ne gönderilme talebinin bu aşamada kabule şayan olmadığı’ yönünde bir karar verdi. Bu ifade çok önemli çünkü mahkeme bir sonraki görüşmede ‘Mecliste değişmezse Anayasa Mahkemesine gönderirim’ kapısını açık bırakıyor. Açık bir red yok. Yasa üzerinde değişiklik çalışmaları yürüdüğünden şimdilik kabul görülmüyor diyor. Onun için yargılamayı Mayıs ayında bir tarihe attılar. Eğer bir değişiklik olmazsa o talebi yeniden düşünebileceğine dair bir açık kapı bıraktı. Dolayısıyla yargı parlamentoya ‘yapın’ mesajı gönderiyor. Eğer orada bir değişiklik olmazsa anayasaya aykırılık iddiasını ciddiye alıp anayasa mahkemesine götürme ihtimali olabilir.”

Gazeteci İrfan Uçar, kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu’nu anlatan “Kayıpsın Diyorlar” başlıklı kitaptan Aram Yayınları’na verilen cezayı eleştirdiği için hakkında 301. maddeden dâvâ açılmıştı.

Kemal BENEK / ANKARA

16.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı 301’de Meclisi bekliyor

  Ağar: Demokrasilerde kişiye sadakat yemini olmaz

  Meclis heyetinden internet kafede inceleme

  ‘İşgale hayır’ çağrısı

  Babacan: Dünyanın gözü üzerimizde

  “Yılmaz’ın kişisel talebi söz konusu olmamıştır”

  TBMM onur ödülü Doğramacı’ya

  Çankaya sürecinde son bir ay

  “İkna çabalarımız ABD’de sonuç verdi”

  AKP, vekillere “adayları” sordu

  Diyanet’in yanına yeni cami

  250 bin şehide, 250 bin hatim

  Güler: Sorun; cehalet, yoksulluk, bürokrasi

  İSKİ'nin yeni patronu Vural

  Emin Şirin'den Topbaş'a mektup

  Başesgioğlu: Yoksulluk her yerde tehdit oluşturur

  Hıristiyan heyetin imam atamasına tepki

  Marmaray’da dev adım

  Çocuklara sevgi adına baskı uygulamayın

  Bu beldede içki ve kumar yasak

  57 yıl ehliyetsiz kamyon kullandı

  Kalaycılığa çelik tencere darbesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004