Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Schumacher'ın yerine Raikkonen

Formula 1'de, hafta sonunda Avustralya'da başlayacak 2007 sezonunda 11 takım, 22 pilot şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek. 17 yarışın yapılacağı 2007 sezonunda, son iki yılın şampiyonu İspanyol Fernando Alonso yine favoriler arasında yer alıyor.

Geçen yıl Renault takımında yarışan Alonso, bu sezon ise transfer olduğu Mc Laren Mercedes adına mücadele edecek. Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Formula 1'i bırakan efsane pilot Alman Michael Schumacher'in yerine Ferrari'de, Mc Laren Mercedes'in geçen seneki pilotu Finlandiyali Kimi Raikkonen yarışacak.

EN ÇOK ALMAN PİLOT

Formula 1'e bu sezon katılan pilotlar içinde Almanya 4 pilotla başı çekiyor. Alman pilotların ardından, 3'er İngiliz ve İtalyan, 2'şer de Brezilyalı ve Finlandiyalı pilot mücadele edecek. Ayrıca F1'de bu sezon 1'er İspanyol, Polonyalı, İskoç, Avustralyalı, Avusturyalı, ABD'li, Hollandalı ve Japon pilot da yer alacak.

EN GENÇ VE EN YAŞLI

Pilotlar arasında en genci Alman Nico Rosberg, en yaşlısı ise İskoç David Coulthard oldu. Williams takımı adına yarışacak olan 27 Haziran 1985 doğumlu Rosberg, 22 yaşıyla en genç pilot unvanını elde ederken, 27 Mart 1971 doğumlu Red Bull pilotu David Coulthard ise 36 yaşıyla, bu sezon mücadele edecek 22 pilot içindeki en yaşlı ünvanını aldı.

Alonso tarihe geçmek istiyor

Bu yıl McLaren takımıyla şampiyonluk kovalayacak geçen yılın şampiyonu Fernando Alonso, Kanadalı Jacques Villeneuve ve Michael Schumacher'den sonra Melbourne şampiyon olarak çıkan ilk pilot olacak. Son iki sezonda Renault ile başarıya ulaşan Alonso, bu yıl da şampiyon olması durumunda üst üste 3 kez şampiyonluğa ulaşan 3. pilot olarak tarihe geçecek. 1954-1957 yılları arasında Arjantinli Juan Manuel Fangio, 2000-2004 yılları arasında da Schumacher üst üste şampiyonluk sevincini yaşamıştı.

En çok Ferrari ipi göğüsledi

Son 2 sezonda markalar klasmanında şampiyon olan Renault, bu yıl da sezonu ilk sırada tamamlarsa F1 tarihinin üst üste 3 yarış kazanan 4. takımı olacak. Renault, Avustralya'da yapılan son 2 yarışı 2005 yılında Giancarlo Fisichella, 2006 yılında da Fernando Alonso ile kazanmıştı. Ferrari ise1975-1977 ve 1999-2004'de zaferi ismini yazdırdı.

17.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  17 yarışta en iyi kim olacak?

  Schumacher'ın yerine Raikkonen

  Bursa-F.Bahçe

  Trabzon-A.Gücü

  G.Saraylı yıldızlar Cuma namazında

  All-Star oylaması 2 gün uzatıldı

  Hakan Şükür 19 Mart'ta yıldızlarla oynayacak

  Alex: Türkiye'de en çok Sergen'den etkilendim

  Beşiktaş'ta şok! Bobo bugün ameliyat olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004