Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nijer’de insanlık dramı

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer’de açlık ve salgın hastalıklardan dolayı 5 yaş altındaki her 4 çocuktan biri ölürken, ülke nüfusunun 3’te 1’i açlık tehlikesi yaşıyor. Orta Afrika ülkelerinden 12 milyon nüfuslu Nijer, zengin uranyum yataklarına ve Afrika’nın Nil’den sonra en büyük nehri olan Nijer’e sahip olmasına rağmen kuraklık, açlık ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor.

Uranyum yatakları Fransız şirketlerce işletilen ve maddi imkansızlıklardan dolayı üzerinde baraj kurulamadığı için değerlendirilemeyen Nijer Nehri’ne sahip ülkenin topraklarının ancak yüzde 3’ü tarım arazisi olarak kullanılıyor. Geçen yıl yaşanan kuraklık sebebiyle su sıkıntısı yaşanan ülkede, su kaynakları kuruyor, mevcut tarım arazilerinin birçoğu ise her geçen gün çölleşiyor.

Nijer’in başşehri Niamey ve büyük şehirlerinden Maradi’de sokaklarda üstü açık lokantalar önünde bekleyen yüzlerce çocuk ellerindeki boş tabaklarla dikkat çekiyor. Yemek yiyenlerin bırakacağı artıkları bekleyen bu çocuklar, günde bir kez tabaklarını doldurmaları halinde hem kendi karınlarını, hem de ailelerinin karınlarını doyurabiliyorlar. Sabah, öğlen ve akşam insanların darıyla karınlarını doyurmaya çalıştığı Nijer’de, tek tip beslenmeden dolayı insanların çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Nijer Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise 12 milyon nüfuslu ülkede halen 3 milyon 600 bin kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu insanların tek mücadelesi ise açlıktan ölmemek... Doktorlar, Nijer’de ortalama insan ömrünün 39 olduğuna işaret ediyorlar.

/ NİAMEY

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nijer’de insanlık dramı

  Yahudiler bölünüyor

  Ateşkese tamam, direnişe devam

  Irak işgaline küresel protesto

  Irak kabinesi haftaya değişiyor

  Felluce’de saldırı: 6 ölü, 75 yaralı

  Rusya’da uçak düştü

  Ahmedinejad, BM’ye gitmekte kararlı

  Bilişimde Türkiye’nin önü açık

  Merkel, iyimser konuştu

  Katılım müzakereleri devam etmeli

  Gusenbauer: AB, Türkiye için hazır değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004