Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bilişimde Türkiye’nin önü açık

Almanya’nın Hannover kentindeki CeBIT Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı’na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Bilişim sektöründe Türkiye’nin önü açık ve büyümeye çok müsait’’ dedi.

Fuardaki temaslarını tamamlayan Bakan Yıldırım, bilişim konusunda Türkiye’nin AB’ye son olarak üye olan 10 ülkeden daha önde olduğunu belirterek, ‘’Komşumuz Yunanistan’dan bile öndeyiz’’ dedi.

Büyümede en büyük payı alacak şartların da Türkiye’de olduğuna dikkat çeken Yıldırım, ‘’Büyümede en büyük payı alacak şartlar bizde mevcut. Çünkü başkalarında mevcut olmayan çok büyük kaynağımız var. Bu bizim genç nüfusumuz. Bunları bu sektörün içine ne kadar sokarsak, o kadar başarılı olacağız. O zaman bizi kimse tutamaz’’ diye konuştu.

Türkiye’de bilişim sektörünün çok hızlı gelişen bir sektör olduğuna da işaret eden Yıldırım, bundan 15 yıl önce cep telefonunun olmadığını, şimdi ise insanların günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ifade etti. Yıldırım, ‘’Bu gelişim karşısında gerekli altyapıyı yapıp hazır olmazsanız bu teknolojiyi seyredersiniz. Ülkenizi mahrum bırakırsınız. Bizim 2003 yılından itibaren hızla gelişen, bu hıza ayak uyduracak bilişim otoyolları yapmamız lâzım. Artık köy yolu, bölünmüş yol ile bu işi halledemezsiniz. Bunun için ADSL’yi getirdik. Bugün 3 milyon 200 bin aboneye ulaştı. Burada bugün ne kadar doğru karar aldığımızı gördüm. Çünkü herkes ADSL üzerine yoğunlaştı ve dolayısıyla şu anda ADSL’yi daha da geliştirmemizin doğru bir strateji olduğunu da görmüş olduk’’ dedi.

Bakan Yıldırım, fuara katılan Türk firmalarını ziyaret ederek, bilgi aldı.

/ HANNOVER

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nijer’de insanlık dramı

  Yahudiler bölünüyor

  Ateşkese tamam, direnişe devam

  Irak işgaline küresel protesto

  Irak kabinesi haftaya değişiyor

  Felluce’de saldırı: 6 ölü, 75 yaralı

  Rusya’da uçak düştü

  Ahmedinejad, BM’ye gitmekte kararlı

  Bilişimde Türkiye’nin önü açık

  Merkel, iyimser konuştu

  Katılım müzakereleri devam etmeli

  Gusenbauer: AB, Türkiye için hazır değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004