Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Namaz kılınmasa olmaz mı?

Org. Fahrettin Altay 1’inci Ordu Komutanı olduğu için, Atatürk’ün cenaze töreninin de komutanı konumundadır. Ankara’ya soruyor:

- Cenaze namazı Ankara’ da mı, İstanbul’ da mı kılınacak?

Ankara’dan bu soruya “Yarın sabah Başvekil Celal Bey ile Genel Sekreter Hasan Rıza Bey İstanbul’ a geliyor. Onlarla görüşürsünüz” cevabı geliyor. Ertesi sabah Dolmabahçe Sarayı’nda buluşuyorlar. Orada şu düşüncenin seslendirildiğini duyuyor Altay:

- İstanbul’ da veya Ankara’ da cenaze namazı esnasında bazı dini olaylar meydana gelmesinden laik hükümet çekiniyormuş. Namaz kılınmasa olmaz mı?

Org. Altay şu cevabı veriyor:

- Bir şey olacağını sanmam, mutlaka namazın kılınması şarttır. Bu gelenek olmuş bir dini vecibedir. Namaz kılınmazsa bu millet 50 sene sonra 100 sene sonra mezardan çıkarır namazını kılar. Onun için namaz kılınmayacaksa beni vazifemden affetmenizi rica ederim.

Altay’ı yardımcısı Tümgeneral Cemil Cahit Toydemir de onaylıyor. Bunun üzerine Ankara’dan gelenler şu soruyu seslendiriyorlar:

- Evet namaz kılınsın ama mutlaka bir camide kılmak mecburi midir?

Buna “Hayır, namaz her yerde kılınabilir. Burada içeride veya dışarıda kılar, cenazeyi götürürüz” cevabını veriyor generaller. Bunun üzerine Celal Bayar “Vakıflar Müdürü Şerafettin Efendi’yi davet edelim. Namazı o kıldırsın” diye konuyu noktalıyor.

Ertesi sabah Saray’da birkaç saf teşkil edilip, Şerafettin Efendi’nin imamlığında cenaze namazı kılındıktan sonra tabut top arabasına konuluyor ve böylece tören başlıyor.

Sabah, 18.3.2007

Mehmet BARLAS

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin için çağrı

  PKK olmasaydı...

 

  “İcabında 30 milyonun yarısı asılır, kalanlar Atatürk yolundan gider”

  Namaz kılınmasa olmaz mı?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004