Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin hükümeti İsrail’i böldü

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, önceki gün kurulan ve yemin ederek göreve başlayan yeni Filistin ulusal birlik hükümetine uygulanan boykotun devamı çağrısında bulundu.

Olmert, haftalık olağan bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, uluslar arası topluma, Hamas ile El Fetih’in kurduğu yeni hükümete de boykot uygulanması yönünde çağrıda bulunarak, “Uluslar arası toplumun yeni Filistin hükümetinin tuzağına düşmemesini ve Orta Doğu Dörtlüsünün ilkelerini kabul etmeyen bir hükümeti tecrit etmek için benimsediği tutumu devam ettireceğini umuyoruz” ifadesini kullandı. El Fetih ile Hamas tarafından kurulan ulusal birlik hükümeti, meclisten güvenoyu almış ve yemin ederek göreve başlamıştı. Rusya, ABD, AB ve BM’den oluşan Orta Doğu Dörtlüsü, bir yıldır yapılmayan doğrudan uluslar arası mali yardımın yeniden başlaması için, Filistin hükümetinden İsrail’i tanımasını, İsrail ile Filistin arasında geçmişte yapılan anlaşmaları kabul etmesini ve şiddetten vazgeçmesini istiyor.

İsrail basını ise Filistin millî birlik hükümetinin mutabakat metniyle doğrudan olmasa bile dolaylı olarak İsrail’i tanıdığını yazdı. Yine İsrail basını Filistin hükümetinin Kadima ile müttefikleri arasında bölünme meydana getirdiğini kaydetti.

Bu arada, İngiltere, Filistin’de El Fetih ile Hamas koalisyonuyla kurulan ve parlamentodan güvenoyu alan yeni hükümet için “doğru yönde atılmış bir adım” değerlendirmesinde bulundu. Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, ulusal birlik hükümetinin kurulmasına kapıyı açan Filistinliler arasındaki uzlaşmanın sağlanması için sürdürdüğü çabalarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Beckett, yeni hükümetin platformunu ve eylemlerini yakından izleyeceklerini ve buna göre karşılık vereceklerini ifade etti.

/ KUDÜS

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin hükümeti İsrail’i böldü

  Dünya işgali tel'in etti

  ABD, Hamas’ı yine dışlıyor

  Tayland’da Müslüman okuluna saldırı

  5 Amerikan askeri öldürüldü

  İran’dan ABD’ye uyarı: Aptallık yapmayın

  Suriye’den Filistin hükümetine destek

  Howard’ın uçağı zorunlu iniş yaptı

  Taliban’dan lojistik şoförlerine ceza

  Atılan her adım bir kazanç

  New York’ta Türkiye reklâmları


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004