Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dünya işgali tel'in etti

ABD’nin Irak’ı işgali sebebiyle dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi California’da da geniş çaplı protesto düzenlendi. California’da Bay Area kültür merkezinde düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce kişi katıldı.

Palo Alto şehrinde ise yaşları 60 ila 90 arasında değişen anneannelerden oluşan koro, savaş karşıtı şarkılar söyledi. Renkli görüntülere sahne olan protesto gösterisinde, İrlandalı müzisyenlerin söylediği şarkılar da beğenildi. Protesto gösterisinde bir konuşma yapan John Butcher, onlarca ABD askerinin ordudan ayrılmak istediğini belirterek, “Onları desteklememiz gerekiyor” dedi.

John Butcher, konuşmasında, Stanford mezunu Amy Allison’un orduya gönüllü sağlık görevlisi olarak katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Diğer askerler gibi insanları öldürme eğitimi gördü ama yapamayacağını söyleyerek ordudan ayrıldı. Genç bir adam da gönüllü olarak orduya katıldı. Ona eğitim amaçlı boş bir silâh verildi, emirleri yerine getirmesi istendi. Eğitim sırasında odada bulunan yaşlı bir adamı öldürdü. Diğer odaya geçti ve 3 genç çocuğun kaçıştığını gördü; onları vuramadı. Daha sonra ailesini aradı ve ‘bunlar bizleri çocukları öldürmek için eğitim veriyor. Ben bunu yapamam’ dedi ve ordudan ayrıldı. Şimdi daha sayamayacağımız binlerce asker ordudan ayrılmak istiyor.”

86 yaşındaki Margaret Stein ise, “Biz, öfkemizi duyurmak isteyen büyükanneleriz; barış ve adalet için çalışıyoruz. Irak’tan bir an önce çekilmemiz lâzım. Bush’un programlarını kesinlikle desteklemiyoruz. Askerlerimizin evlerine dönmesini istiyoruz” dedi. Janet Hale (69) isimli protestocu ise, askerlerin hemen evlerine dönmesi gerektiğini belirterek “Bizim başından beri orada olmamamız gerekiyor. Bu tamamen gereksiz bir savaş” diye konuştu. Irak savaşında tek oğlu olan üsteğmen Kenneth Michael Ballard’ı kaybeden anne Karen Meredith de, “Benim tek oğlum 3 buçuk yıl önce Irak savaşında öldürüldü. Burada başkente sesimizi duyurmak için toplandık. 11 Kasım seçimlerinde oylama yaptığımızda dalga geçmedik, savaşın bitmesini ve askerlerin evlerine dönmelerini istiyoruz. Hiçbir zaman bu savaşa ve bu hükümete destek vermedim” dedi. Artık Irak’tan çıkmaları gerektiğini anlatan Karen Meredith, İran’la bir savaşı ise düşünmek bile istemediğini söyledi.

Bu arada, Malezya’da ve Şili’de de işgal tel'in edildi.

/ CALIFORNIA

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin hükümeti İsrail’i böldü

  Dünya işgali tel'in etti

  ABD, Hamas’ı yine dışlıyor

  Tayland’da Müslüman okuluna saldırı

  5 Amerikan askeri öldürüldü

  İran’dan ABD’ye uyarı: Aptallık yapmayın

  Suriye’den Filistin hükümetine destek

  Howard’ın uçağı zorunlu iniş yaptı

  Taliban’dan lojistik şoförlerine ceza

  Atılan her adım bir kazanç

  New York’ta Türkiye reklâmları


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004