Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Coşkun: Gümrük Birliği rekabet gücümüzü arttırdı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Gümrük Birliğinin birçok zararı olmasına rağmen Türk sanayicisinin rekabet gücünü arttırdığını söyledi. Coşkun, “Geçtiğimiz yıl yapılan ihracatın yüzde 92’sini sanayi ürünleri oluşturuyor. Türk sanayi ürünleri artık dünya pazarında yer alıyor ve artık Türkiye teknoloji ihraç eder hale geldi” dedi.

Almanya’nın Başşehri Berlin’de Berlin-Avrupalı Türkler İnisiyatifi (BATI) tarafından Türkevi’nde “AB yolundaki Türk Sanayinin rekabet gücü ve Gümrük Birliği’nin Türk Sanayisine Etkileri” konulu bir konuşma yapan Coşkun, son yıllarda hızla artan ihracatta da Türk sanayicisinin büyük payı olduğunu söyledi. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan son yıllarda çok iyi bir çıkış yakaladığını dile getiren Coşkun oluşturulan istikrar ve güven ortamının da ciddi bir yabancı yatırımını da beraberinde getirdiğini söyledi. Coşkun dünyada çok hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çekerek, “Dünya yeniden yapılanmakta ve bu da çılgın bir rekabeti beraberinde getirmektedir. Bu süreçte gümrük duvarları yıkılıyor ve ülkeler arasındaki ticaret engelleri ortadan kalkıyor, siyasî sınırılar da kalkıyor. Türkiye AB’ye üye olmadığı halde Gümrük Birliğine üye olan tek ülke. Bu durum AB’nin üyelerinin yapılarını korumaya yönelik bir yapılanma ve burada Türkiye AB’ye üye olmadığı için siyasi olarak bu belirlemelerde söz sahibi değil” dedi. Coşkun, Türkiye’nin gümrükler konusunda vergi koyma yetkisini AB’ye devretmiş olduğuna dikkat çekti. Bu konuda Türkiye’nin haksızlığa uğradığını ifade eden Coskun, “Biz şimdilik müzakere sürecinin selameti açısından bu konuyu gündeme getirmiyoruz. Ancak zamanı geldiğinde bunları da ele alacağız” diye konuştu.

Gümrük Birliğinin birçok olumsuz yönüne rağmen Türk sanayicisinin rekabet gücünü arttırdığına dikkat çeken Coşkun, “Geçtiğimiz yıl yapılan ihracatın yüzde 92’sini sanayi ürünleri oluşturuyor. Türk sanayi ürünleri artık dünya pazarında yer alıyor ve artık Türkiye teknoloji ihraç eder hale geldi” dedi.

/ BERLİN

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TOBB'dan cari açık,borç ve işsizlik uyarıları

  Coşkun: Gümrük Birliği rekabet gücümüzü arttırdı

  İnşaat sektörü 2007 için temkinli

  Otoyollar özelleştirilecek

  Jeotermal ile ısınmada büyük tasarruf

  Polonya’dan Türk yatırımcılara dâvet

  Alış veriş merkezlerine beyanname standı

  Karaparada uygulama yetersiz

  Piliç etine yaz zammı

  Çadırlarda milyon dolarlık yat

  İstanbul en zengin 34. şehir

  ORKA, İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını sundu

  Gümrüklerde kaçak mala geçit yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004