Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Taha Yasin de asıldı

Irak’ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’in yardımcısı Taha Yasin Ramazan, işgalin 4. yıldönümünde asıldı. Ramazan’ın avukatı Badie Aref, idamdan önce ailesini araması için Ramazan’a izin verildiğini açıkladı. Aref, idam sırasında Ramazan’ın sakin ve kendisine hakim olduğunu, ailesi ve arkadaşlarından kendisine dua etmelerini istediğini ve ölümden korkmadığını dile getirdiğini söyledi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin bürosundan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 148 kişinin öldüğü Duceyl dâvâsında suçlu bulunan Ramazan’ın yerel saatle 03.05’te idam edildiğini, infazın olaysız geçtiğini ve yasalara uygun olarak yapıldığını belirtti. Yetkili, idamda bazı kabine üyeleriyle, bir doktor, bir yargıç ve Ramazan’ın bir avukatının hazır bulunduğunu söyledi. Duceyl dâvâsı kararı üzerine devrik Irak lideri Saddam Hüseyin 30 Aralık 2006’da, üvey kardeşi ve eski istihbarat şefi Barzan İbrahim ile eski Devrim Mahkemesi Başkanı Hamid El Bender de 15 Ocak 2006’da idam edilmişti. Ramazan, idam edilen 4. üst düzey Baas rejimi yetkilisi oldu.

Musul’da 1938’e doğan Taha Yasin Ramazan 1956’da bir bankada memurken, henüz yasal olmadığı dönemde Baas Partisine katıldı. Partinin 1968 devriminden sonra pek çok bakanlık görevlerinde bulundu. 1970’de Baas Partisinin silâhlı kolu olan Halk Ordusunu kurdu.

/ BAĞDAT

21.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Taha Yasin de asıldı

  Irak savaşı sayfası kapanacak

  Rusya’dan İran’a ültimatom

  Esad'dan ‘gizli’ itirafı

  Papadopulos’dan Talat’a çağrı

  Irak, 153 haberciye mezar oldu

  İngiltere’de okullarda peçe yasaklandı

  İsrail’den Norveç’e tepki

  Bağdat’ta Kaide hastanesi bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004