Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak savaşı sayfası kapanacak

Amerikan halkından Irak için biraz daha sabırlı olmasını isteyen Bush’un siyasî rakipleri Demokratların önde gelen isimleri, 20 Mart 2003’te başlayan Irak savaşı sayfasını kapatma sözü verdiler. Kamuoyu yoklamalarında, 2008’de yapılacak başkanlık seçimlerinin favorileri arasında yer alan Hillary Clinton, savaşın yıldönümü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede “Umarım Bush bu savaşı bitirir, ama üzülmeyin, o bitirmezse ben başkan olunca bitireceğim” diye konuştu.

ABD Başkanı George Bush’un siyasî rakipleri Demokratların önde gelen isimleri, 20 Mart 2003’te başlayan Irak Savaşı sayfasını kapatma sözü verdi. Kamuoyu yoklamalarında, 2008’de yapılacak başkanlık seçimlerinin favorileri arasında yer alan Hillary Clinton, savaşın yıldönümü dolayısıyla yaptığı bir değerlendirmede “Umarım Bush bu savaşı bitirir, ama üzülmeyin, o bitirmezse ben başkan olunca bitireceğim” dedi.

Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi de Amerikan halkının Bush’un Irak’ta sonu gelmeyen savaşla ilgili planına güveni kalmadığı belirttiği açıklamasında, Bush’un yanlış yaklaşımlarının seçilmiş Amerikalılar tarafından reddedildiğini, Kongre tarafından da reddedileceğini kaydetti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Howard Dean de “Savaşın beşinci yılına girerken, Demokratlar Bush’a hesap ödetme ve Irak’taki yönelişi değiştirme sözü veriyor” ifadesini kullandı. Bush, yıl dönümü arefesinde önceki akşam yaptığı konuşmada, Amerikalılardan biraz daha sabır istemiş ve “bavulları toplayıp eve dönme vaktinin daha gelmediğini” söylemişti.

‘İşgal bitmeden barış olmaz’

Bu arada, Malezya Dışişleri Bakanı Syed Hamid Albar, “Yabancı işgal sona ermeden Irak’ta barış olmaz” dedi. İslam Konferansı Teşkilâtının (İKT) dönem başkanlığını yürüten Malezya’nın Dışişleri Bakanı, savaşın beşinci yılına girildiği bugün parlamentoda yaptığı konuşmada, “Yabancı işgal uzadıkça, Irak’ta barış olmayacak. Dolayısıyla ABD, birliklerini Irak’tan çekmelidir. Irak’taki iç sorunlar Iraklıların tarafından çözülmelidir” ifadesini kullandı.

İngilizler: İşgal yanlıştı

Öte yandan, BBC tarafından, Irak savaşının 4. yıldönümünde yapılan anket, İngiliz halkının 3’te 1’inin Irak savaşını haklı bulduğunu, İngilizlerin yüzde 60’ının ise savaşı bir hata olarak gördüğünü ortaya koydu. Halkın yüzde 29’unun 20 Mart 2003’te başlatılan savaşın haklı olduğunu düşünmesine rağmen, kendisini bugün daha çok güvende hissedenlerin oranının sadece yüzde 5 olduğuna dikkat çeken BBC, savaşın başlamasının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra halkın yarısının da oy kullanırken, Irak savaşı konusunun çok büyük oranda etkili olduğunu söylediğini bildirdi.

Bu arada, Avustralya Başbakanı John Howard, Bağdat ziyareti dönüşünde, Irak’ta başarı konusunda “iyimser” olduğunu söyledi.

/ WASHINGTON

21.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Taha Yasin de asıldı

  Irak savaşı sayfası kapanacak

  Rusya’dan İran’a ültimatom

  Esad'dan ‘gizli’ itirafı

  Papadopulos’dan Talat’a çağrı

  Irak, 153 haberciye mezar oldu

  İngiltere’de okullarda peçe yasaklandı

  İsrail’den Norveç’e tepki

  Bağdat’ta Kaide hastanesi bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004