Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Nevruz sevinç günüdür

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nevruzun sevinç günü olduğunu ifade ederek, ‘’Bu sevince gölge düşürmek, bu sevinci kullanarak milletimizi kutuplara bölme çabaları, milletimizle ruh ve gönül birliği taşımamaktır’’ dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramını devlet ve millet olarak hep birlikte kutlayacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Bugünkü yaklaşımla, binlerce yıllık bir çevre günü olarak da yorumlayabileceğimiz nevruz, bizim yaradılana, canlılara bakışımızı, bütün mahlûkat ile uyum ve ahenk içindeki hayat felsefemizi anlatır. Toprağın uyanışını, suların çağıldayışını müjdeler. Baharın gelişini müjdeleyen bugünün esas mesajı sevgidir, barıştır, kardeşliktir. Burada yakılan ateşe farklı anlamlar yükleyenler olabilir. Aslında burada yakılan ateş ruhlardaki şiddetin ve öfkenin sembolü değil, aksine sevginin, dostluğun, kardeşliğin kandilini temsil etmelidir. Dinî ve milli günlerimizin yanı sıra, toplumsal kültürümüzün bir parçası olan Nevruz da bir sevinç günüdür. Bu sevince gölge düşürmek, bu sevinci kullanarak milletimizi kutuplara bölme çabaları, milletimizle ruh ve gönül birliği taşımamaktır. Hiçbir vatandaşımızın böyle bir yaklaşım içerisine girebileceğine ihtimal bile vermek istemiyorum. Ama sorumluğumuzun gereği olarak herkesin basiretini dikkatli olmaya davet ediyorum. Ortak bir vatana, ülkeye, bayrağa, istiklale, Türkiye Cumhuriyetine sahip olmanın, bu devletin vatandaşı olmanın onurunu, şerefini, 73 milyonluk vatandaşımızla birlikte yürekten paylaşıyoruz. Hakkari’den Çanakkale’ye, Kars’tan İzmir’e kadar sevinçlerimiz de üzüntülerimiz de birdir. Bu mukaddes miras Allah’ın izniyle hepimize yeter. Sevinçlerimize gölge düşürmek isteyen, bayramlarımızı mateme çevirmek isteyen hiçbir güç bu kardeşlik ruhumuzu zedelemeye muktedir olamaz.’’ “Bel fıtığı olanlar Çankaya'ya çıkamaz” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a göndermede bulunarak, “Malûm, bel fıtığı oldum ben. Bel fıtığı olanlar Çankaya’ya çıkamaz” dedi. Başbakan Erdoğan, AKP grup toplantısı için geldiği Meclis’te gazetecilerin ‘Sizi Cumhurbaşkanı olarak görebilecek miyiz?’ sorusuna, imalı bir cevap verdi. Erdoğan, CHP lideri Baykal’ın ‘Çankaya yokuşu diktir, fıtıkla çıkılmaz’ sözlerine göndermede bulunarak, “Malûm bel fıtığı oldum ben. Bel fıtığı olanlar Çankaya’ya çıkamaz” diye konuştu.

/ ANKARA

21.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MEB, Sezer’i uyardı

  Nevruz alarmı

  Erdoğan: Nevruz sevinç günüdür

  KKTC’de tokalaşma krizi

  Yargıda "Seçim" krizi

  Meclisteki faaliyetlere seçim düzenlemesi

  TBMM lojmanlarının yıkımında engel kalmadı

  Orman yağması sürüyor

  Topbaş, İETT arazisinden 1 milyar dolar bekliyor

  Varlıklar âleminde insan

  Vazifemiz, Allah namına sevmek

  86 yaşında kimlik çıkardı

  Sosyal güvenlikte 2. kez erteleme sinyali

  Açılmayı beklerken eskidi

  Ormanlarımız tehlike altında

  Profesyonel apartman yöneticiliği yaygınlaşıyor

  Meslek öğrenmede engel tanımıyorlar

  Yoksullara yardım eli

  Türkiye “su fakiri’’ olma yolunda ilerliyor

  Yazın aşırı sıcak yok

  Haremüşşerif heyeti İsrail’e gitti

  Acele istimlâk kararı

  ÖSS ücretini yatırmada bugün son gün

  Polis Kolejine öğrenci alınacak

  İsrafa karşı musluk contası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004