Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bolton: İran’da rejimi değiştirelim

ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi John Bolton, Kuzey Kore ile İran’ın, nükleer niyetlerinden asla vazgeçmeyecekleri görüşünü savundu ve “Tek seçenek, İran’da rejimi değiştirmek” dedi.

Bolton, Kuzey Kore’nin talebi üzerine 25 milyon dolarlık dondurulmuş hesabın serbest bırakılmasını eleştirdi ve İran’a savaş açmanın, nükleer güce sahip bir İran’a tercih edilebileceğini söyledi. İran’ın nükleer çalışmalarından doğan sorunun diplomatik yoldan çözülebileceğine inananların, BM Güvenlik Konseyi’nde konuşma yapmayı planlayan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a kulak vermelerini umduğunu belirten Bolton, “İran’ın, nükleer niyetinden asla vazgeçmeyeceğini gösteren geçmişi açık. Liderler arasında, yolun nükleer silaha uzandığı konusunda görüş ayrılığı yok” dedi.

Bolton, BM Güvenlik Konseyi’nde görüşülecek İran’a yönelik yeni yaptırımların fazla bir etkisi ve caydırıcılığı olmayacağını ifade etti ve İran’ı durdurmanın tek yolunun, ABD’nin halihazırda yaptığı gibi finansal açıdan baskı ve tecrit politikası izleyerek, BM Güvenlik Konseyi dışında hareket etmek olduğunu savundu.

Bolton, “Tek seçenek, İran’da rejimi değiştirmek. Bu askeri güç kullanarak mı olmalı? İran halkının gücüyle olmalı” diye konuştu.

/ NEW YORK

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in tecridi kırılıyor

  Bush ve adamları zorda

  Chirac’dan Sarkozy’e destek

  Bolton: İran’da rejimi değiştirelim

  Somali de yeni ‘Karaşahin Düştü’ sahnesi

  Dünya, Iraklılara kayıtsız

  Rusya, İran’a yumuşak yaptırımları destekleyecek

  Avrupa yeni bir iklim politikası belirliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004