Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman Kütahya’da ‘sevgi’ ile anıldı

Kütahya Yeni Asya Gazetesi Temsilciliğinin tertiplediği Bediüzzaman Said Nursî’nin Görüşleri Işığında “Sevgi ve Eğitim” konferansı, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

İSLÂM YAŞAR: BEDİÜZZAMAN, KENDİSİNE

ZULMEDENLERİ BİLE SEVGİ HALKASININ

DIŞINDA BIRAKMADI

Bediüzzaman Said Nursî vefatının 47. yıldönümü sebebiyle yapılan Bediüzzaman Anma Haftasında çeşitli faaliyetlerle anılıyor. Kütahya Yeni Asya Gazetesi Temsilciliğinin tertiplediği ve İslâm Yaşar ile Bedrettin Ergül’ün konuşmacı olarak katıldığı Bediüzzaman Said Nursî’nin Görüşleri Işığında “Sevgi ve Eğitim” konferansı Petrol-İş Düğün Salonunda yapıldı. Geceye Doğru Yol Partisi İl Başkanı İlhami Özatağ ve yönetim kurulu üyeleri ile DYP Kadın Kolları büyük ilgi gösterirken, Kütahya Eski Belediye Başkanı ve Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Canan da programı sonuna kadar ilgiyle izledi. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin “Bismillah her hayrın başıdır” sözlerini hatırlatan program sunucusu Ediz Yörü, “Bismillah” diyerek programı açtı. Mustafa Başkarcı Hoca’nın okuduğu aşr-ı şerifle inlediği gecenin açılış konuşmasını Kütahya Yeni Asya Gazetesi Temsilcisi Servet Bilgin yaptı.

TEVHİD İNANCI BİRLİĞİ SAĞLAR

Servet Bilgin, Rabbimizin Rahman, Rahim, Vedud gibi isimlerinden hareketle, muhabbeti kâinatın mayası ve varlık sebebi olarak niteleyen Bediüzzaman, bu sevginin kaynağı olan tahkiki imanın, insanı, kâinattaki bütün varlıklara “kardeş” gözüyle baktıran bir bakış açısına sahip kıldığı eserlerinde geniş şekilde izah ediyor. Said Nursî tevhid inancının sosyal hayatta mü’minler arasında kuvvetli ve sarsılmaz bir beraberliği, ittifak ve ittihadı netice vereceğini ifade ediyor. Son asırlarda imandan nasibini almamış, aksine imanla mücadele etmek üzere insanlığın dimağına zerk edilmek istenen materyalist ideolojilerin ektiği kin, nefret ve düşmanlık tohumlarından çıkan zehirli meyvelerin dünyayı nasıl bir cehenneme çevirdiğini, gerek geçen yüzyıldaki dünya savaşlarında, gerekse günümüzde bilhassa yakın çevremizde hâlâ yanmaya devam eden fitne ateşlerinde görüyoruz. Bu ateşler ancak kaynağını imandan alan bir sevgi seferberliğiyle söndürülebilir” dedi.

SEVGİNİN KAYNAĞI ALLAH’A İMAN

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin hayatını romanlaştıran İslâm Yaşar, muhabbetin, sevginin, kâinatın sebebi vücudu, rabıtası, nuru, hayatı olduğunu söyleyerek, Bediüzzaman Hazretlerinin, bütün ömrünün eza ve cefa çekmekle geçmesine, memleket hapishanelerinde veya zindanlarında ömrünün acı çekmekle geçmesine, dünya lezzeti namına bir şey bilmediğini, yaptıklarından pişman olmadığını, ona görülen dehşetli zulümlere, ezalara, cefalara katlanırken feryadı figan etmediğini, aman dilemediğini belirterek, “Taşıdığı muhabbet, sevgi hasletinin onun adavetini şefkate dönüştürdüğü için kendisine zulmedenleri bile sevgi halkasının dışında bırakmadı ve imanlarını kurtarmak kaydıyla hepsine hakkını helal etti” dedi. Bediüzzaman Said Nursî hazretleri gibi onun yolundan giden muhabbet fedailerinin de, din, dil, ırk ve tefrik etmeden bütün beşeriyete muhabbet besleyip sevgi diliyle seslenirken, dünyevi ve uhrevi bir şey beklemediklerini, sadece Allah’ın rızasını kazanmak istediklerini kaydetti.

BEDİÜZZAMAN’IN EĞİTİM MODELİ

Eğitimci Bedrettin Ergül, “Bediüzzaman Said Nursî’nin eğitim modelinden eğitimciler ve devlet yararlanmalıdır. O Allah sevgisini kalplere yerleştirmek istemiştir. Bediüzzaman Said Nursî, her zaman müspet hareket edilmesini istemiş ve talebelerinin asayişe, emniyete yardımcı olmalarını istemiştir. Onun için hiçbir talebesi teröre bulaşmamıştır” dedi.

Bediüzzaman Said Nursî’nin cehalet, zaruret (fakirlik) ve ihtilaf olmak üzere üç düşmanımız olduğunu söylediğini belirten Ergül, “Bunlara karşı ise marifeti, eğitimi, ilmi, san’atı, birliği ve beraberliği çare olarak göstermiştir” dedi. Bediüzzaman Said Nursî’nin ‘Kabe’de de olsam buraya gelmem lazımdı’ dediğini belirten Ergül, Bediüzzaman’ın birliği, beraberliği, kardeşliği her zaman önde tuttuğunu kaydederek, “Dinimiz bir, kıblemiz bir, vatanımız bir, peygamberimiz bir bir diyerek, birliği ve beraberliği, vatan sevgisini yaymıştır” dedi.

DOĞRU İSLÂMİYETİ ANLATMA

Bediüzzaman Said Nursî’nin, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulmasını istediğini belirten Ergül, Bediüzzaman’ın, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulması durumunda talebenin daha iyi yetişeceğini söylediğini sözlerine ekledi. Ergül, doğru İslâmiyeti göstermemiz ve hayatımızda yaşamamız gerekir dediği konuşmasında, “Bediüzzaman Sadi Nursî’nin, doğru İslâmiyetin hal ve hareketlerimizle gösterilmesi durumunda, Avrupa’nın İslâmiyete gruplar halinde gireceğini” söyledi.

CAN KARDEŞ MİNİK DUÂLAR,

GECEDE DUYGULU ANLAR YAŞATTILAR

Geceye Minik Duâlar grubunun ilahileri renk katarken Can Kardeş Çocuk Korusu, konferansı dinlemeye gelenlere unutamayacakları duygulu anlar yaşattı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren minikler, Minik Duâlar Grubunu aratmadılar.

Birbirinden güzel ilahileri terennüm eden Can Kardeş Çocuk Korosu, geceye gelenler tarafından uzun müddet alkışlandılar.

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Husumete vaktimiz yok

  İNSANLIK SUÇU

  Ağar: Nevruz birliğin sembolü

  Gül: Süreç devam ediyor

  Koç: Nevruz, ortak kültür

  Erdoğan’dan Mumcu'ya dâvâ

  Şener: Sosyal güvenlikte net bir tarih veremeyiz

  Yazıcıoğlu: ABD, Ortadoğu’da soykırım yapıyor

  Babacan: Kıbrıs'ta her zaman bir adım önde olacağız

  Soyer ile Kıvrıkoğlu arasında gerilim yok

  Bediüzzaman Kütahya’da ‘sevgi’ ile anıldı

  Çanakkale şehitleri için 250 bin hatim

  Eğitimde ‘partner’ ve ‘sınıf annesi’ uygulaması

  Cezaevleri reformu devamlılık istiyor

  Ankara-Washington hattında ‘kara bulutlar’

  CHP merkezi önünde protesto gösterisi

  Dünyanın suyu tükeniyor

  Filistinli çocuklara psikolojik destek

  İzmir’de hakime “klasik müzik” soruşturması

  BASK'tan Başbakana mektup


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004