Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran, AB için önemli

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, “İran’ın AB için önemli bir ülke, önemli bir partner olduğunu” söyledi.

Solana, gazetecilerin, BM Güvenlik Konseyinin yaptırımları genişletme kararı almasına ilişkin sorularını cevaplarken, “AB olarak İran ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz” dedi, ancak İran’ın da nükleer programıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Nükleer soruna ilişkin olarak İran ile görüşmelere devam edilmesi gerektiği görüşünü yineleyen Solana, bu sorunla ilgili İranlı müzakereci Ali Laricani ile görüşeceğini kaydetti. Solana, Laricani ile görüşmesinde, müzakerelerin yeniden nasıl başlatılabileceği üzerinde durmak istediğini bildirdi. Solana, diyalog sürecinde ısrarcı olacağını, sorunun barışçı yollarla çözülmesi için gereken siyasi çabaları azaltmadan sürdüreceğini vurguladı.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana açıklamasında, ‘’müzakere için kapının İran’a hâlâ açık olduğunu’’ söyledi. Solana açıklamasında, AB’nin, soruna görüşmeler yoluyla çözüm bulunması politikasına bağlı olmayı sürdürdüğünü vurguladı. Solana, İran’a en yakın konumda olan ülkelerin, nükleer müzakerelerde bu ülkenin temsilcisi olan Ali Laricani ile temas kurarak, müzakere sürecine girilmesi yönünde çaba göstermelerini de istedi.

Solana, İran’ın 15 İngiliz askerini gözaltına almasının, durumu daha da zorlaştırıp zorlaştırmayacağını soran gazetecilere, “iki konu birbiriyle karıştırılmamalı” dedi. Solana, “Bu farklı bir konu ve İran ile İngiltere’nin karşılıklı sorumluluklarını ilgilendiriyor” diye konuştu

/ BERLİN

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Konsey’den İran’a güçlü mesaj

  İran, AB için önemli

  İran, İngilizleri casusluktan yargılayacak

  ‘Türkiye ile ilişkiler stratejik’

  Ermenistan başbakanı öldü

  Irak’ta Sünni camiye saldırı

  Japonya'daki 7'lik depremde bir ölü

  Neçirvan Barzani, PKK’nın nevruzunu kutladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004