Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hasankeyf’in bekçisi badem ağacı

Batman - Hasankeyf Suçeken köyünde ‘Umut ve Dayanışma Parkı’ oluşturuldu. Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi tarafından organize edilen ağaçlandırma çalışmalarına Avrupa’dan birçok san’atçı, milletvekili ve gazeteci de destek verdi.

Tören de yapılan konuşmaların ardından yerli ve yabancı gruplar toplu olarak park alanına ağaç dikti.

Binlerce yıllık Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin mirasının yaşatılması için parka umut ağaçları diktiklerini belirten yabancı heyet, ayrıca Avusturya’dan getirdikleri ve dünya barışını simgeleyen badem ağacını da parka dikti.

Badem ağacını Avusturya’dan getiren İnsan Hakları Savunucusu, Karl Heinz Baumgartner, kendi inanışlarına göre badem ağacının umut ve barış getirdiğini ifade etti. Karl Heinz, “Bu ağacı Hasankeyf’i koruması için Umut ve Dayanışma Parkı’na dikeceğiz” dedi.

Hasankeyf’e destek amacıyla Suçeken köyüne gelen yerli ve yabancı gruplar ‘Umut ve Dayanışma Parkı’na ağaç dikti.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi tarafından organize edilen ve Avrupa’dan, aralarında çok sayıda san’atçı, milletvekili ve gazetecinin bulunduğu heyet, Suçeken köyünde kurulan ‘Hasankeyf Umut ve Dayanışma Parkı’nda ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Ağaç dikimi sebebiyle Suçeken’de düzenlenen törende söz alan Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen, parkın neden Hasankeyf’te kurulmadığına açıklık getirdi.

Sit alanı kapsamında olan Hasankeyf’e bir çivi çakmak için bile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulundan izin alınması gerektiğini belirten Kusen, bu sebeple parkı, Hasankeyf’in bir uzantısı olan ve Hasankeyf ile aynı mimarı yapıya sahip olan Suçeken’de kurduklarını açıkladı.

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphanelerin buruk haftası

  Hasankeyf’in bekçisi badem ağacı

  Edebiyatın kalbi Adana’da atacak

  İlâç gibi kitap servisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004