Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Edebiyatın kalbi Adana’da atacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza ve Adana Edebiyat Girişimi’nin düzenlediği 1. uluslararası Adana Edebiyat Festivali, 5 Nisan 2007 Perşembe günü başlıyor.

Adana’da faaliyet gösteren 4 edebiyat, kültür ve san’at derneğinin bir araya gelerek Adana Edebiyat Girimi adıyla oluşturduğu kurul, Altın Koza ile birlikte 1. Uluslararası Adana Edebiyat Festivali için çalışmalar son aşamaya geldi.

Bölge, ülke ve komşu ülkelerden 100 dolayında şair, yazar ve eleştirmenin katılacağı 3 günlük festivalde “Çağımızın Edebiyatı” başlığı altında birinci gün şiir, ikinci gün öykü-roman, üçüncü gün deneme-eleştiri türlerinde açık oturumlar yapılacak.

Faaliyetlerde müzik ve sergiler de yer alacak. PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Edebiyatçılar Derneği (TED) ve İLESAM’ın katkıda bulunduğu festivale bir özel okul ile bazı alış-veriş merkezleri de destek veriyor. Adana Edebiyat Girişimi adına konuşan Dr. Şebnem Sema Tuncel, bağrında zengin bir edebiyat birimi taşıyan Adana’da ilk kez böyle bir faaliyet düzenlendiğini belirtti.

Bu festivalle edebiyatın nabzının kentte atacağını vurgulayan Tuncel, bütün san’atların temeli olan edebilyatı gündeme getirmek, eski ve yeni kazanımları toplumla buluşturmak istediklerini kaydetti.

Tuncel, amaçlarının bu faaliyetleri geliştirerek, geleneksel bir duruma getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphanelerin buruk haftası

  Hasankeyf’in bekçisi badem ağacı

  Edebiyatın kalbi Adana’da atacak

  İlâç gibi kitap servisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004