Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kütüphanede okur,yazarla buluşuyor

Pendik Belediyesi’nce kurulan 9 kütüphanede okur ile yazar buluşturuluyor. “Okur - Yazar Buluşmaları” etkinliği kapsamında, her ay bir kütüphanede bir yazarın okuyucuyla bir araya gelmesi sağlanıyor.

Kurtköy Kütüphanesi’nde gerçekleşen Mart ayı programına Yazar Sadık Yalsızuçanlar katıldı. 40 kitap yazan Yalsızuçanlar, eserleri hakkında okuyucularla sohbet etti. Yalsızuçanlar’ın “Mavisini Yitirmiş Yaşamak” adlı edebî eserini anlattığı programa bir süre katılan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, İstanbullu olma bilincinin önemine değindi. İstanbul’da yaşayan çok sayıda insanın Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle konuştu: “Artık İstanbullu’yuz. Belediye olarak, okurla yazarı bunun için buluşturuyoruz. İstanbullu olmanın bilincinde olmamız lazım. Bu şehir evimiz. Bu şehre hep birlikte sahip çıkmak zorundayız.” Yazar Yalsızuçanlar’ın kitaplarını da imzaladığı programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ

Daha önce Şair Yazar A. Ali Ural ile Ali Çolak’ın katıldığı “Okur - Yazar Buluşmaları” faaliyeti 14 Nisan’da Mevlânâ İdris’in katılımıyla sürecek. Faaliyet hakkında bilgiler veren Pendik Belediyesi yetkilileri, konuk ettikleri yazarların bir kitabından 300 adet temin ettiklerini ve bu kitapları okuyucuya ücretsiz verdiklerini kaydettiler. Kitaplar, faaliyetten 20 önce özellikle kütüphanelere üye olan ortaöğrenim öğrencilerine hediye edilerek, okuyabilmeleri sağlanıyor. Böylece, buluştukları yazarı daha iyi tanıma imkânları oluyor. Pendik Belediyesi’nin 9 kütüphanesinin toplam 8 bin 534 üyesi bulunuyor.

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphanede okur,yazarla buluşuyor

  Türkçe olimpiyatı coşkusu

  Tiyatrocular, meslektaşlarını yalnız bıraktı

  Mesir Festivalinde karikatür ödülleri de verildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004