Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tiyatrocular, meslektaşlarını yalnız bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü ve özel tiyatro dernekleri işbirliğiyle gerçekleştirilen “Özel Tiyatrolar Buluşması” basın gösterimi, oyunlarda rol alacak tiyatroculardan birçoğu katılmadığı için gerçekleştirilemedi.

“Özel Tiyatrolar Buluşması” basın toplantısı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, gelmeyen tiyatrocuların beklenmesi sebebiyle gecikmeli olarak başladı.

Basın toplantısından sonra gösterileceği duyurulan tiyatro oyunları da oyuncuların çoğu gelmediği için sahnelenemedi.

“Casablanca” oyununda oynamak için buraya geldiği görülen Yeşim Salkım ise toplantıyı beklemeden salondan ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çınar, katılımın eksikliğini, tiyatrocularla kampanyaya ilişkin yapılan görüşmelerin çok dar bir zamana sıkışmasına bağladı.

Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP) Başkanı Hadi Çaman da basın gösteriminin iptal sebebi hakkındaki bir soru üzerine, “Bilemiyorum. ‘Bizi niye yalnız bıraktılar’ diye düşünüyorum. Acaba duymadılar mı?” dedi.

Çaman, “Özel Tiyatrolar Buluşması’nı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu buluşma yıllardır bir kopuklukla yol alıyordu. Bu gece güzel bir buluşma gerçekleşti. Belediye çok sıcak davrandı” diye konuştu.

Oyuncu Hakan Altıner de tiyatroya gitmeye vakit ve para bulamayanlar için Büyükşehir Belediyesi’nin, “Özel Tiyatrolar Buluşması”nı düzenlediğini belirterek, basın gösterimi yapılamayan oyunlar için de “Kolaj oyunlar olacaktı, ama gelemediler” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, sahnelenemeyen oyunlar arasında şunlar var:

“Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu (Ben Eskiden Küçüktüm), Tiyatro Ayna (Yaşam Bir Oyun), Tiyatro Duru (Kara Sohbet), Tiyatro Kare (Hayatımın Oyunu) ve Tiyatro Kedi (Casablanca).”

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphanede okur,yazarla buluşuyor

  Türkçe olimpiyatı coşkusu

  Tiyatrocular, meslektaşlarını yalnız bıraktı

  Mesir Festivalinde karikatür ödülleri de verildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004