Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçe olimpiyatı coşkusu

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ukrayna Etabı, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Kiev Taras Şevçenko Devlet Üniversitesi ve Uluslararası Meridyen Okulu’nun ortak organizasyonuyla 23 -24 Mart 2007 tarihleri arasında Ukrayna’nın başşehri Kiev’de büyük bir coşkuyla ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim eski Bakanı ve Olimpiyat Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam, TOBB Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, MEB Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan ve Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Özbay’ın katıldığı Ukrayna Etabında öğrencileri T.C. Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan da yalnız bırakmadı.

Kiev Taras Şevçenko Devlet Üniversitesi’nde gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan T.C. Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan başarılı öğrencileri kutlayarak, Ukraynalı öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinin, Ukrayna ve Türkiye arasında kültürel ve ticarî yakınlaşmayı sağladığına dikkat çekti. Ukrayna’da iş yapacak Türk işadamlarının ihtiyacı olan ve Türkçe’yi iyi bilen Ukraynalı insanların yetişmesinin, bu alanda gerekli olan istihdamı sağlayacağını belirten Büyükelçi İşcan, organizasyonun görkeminden ve başarısından çok etkilendiğini de sözlerine ekledi.

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphanede okur,yazarla buluşuyor

  Türkçe olimpiyatı coşkusu

  Tiyatrocular, meslektaşlarını yalnız bıraktı

  Mesir Festivalinde karikatür ödülleri de verildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004