Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Erdoğan: Her an sürpriz olabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran tarafından esir alınan İngiliz denizcilerle ilgili her an olumlu gelişme beklenebileceğini belirtti.

Arap Birliği zirvesi için Riyad’da bulunan Erdoğan, ikili görüşmelerinin arasında, Türk basınına İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, İranlılar tarafından esir alınan 15 İngiliz askeriyle ilgili görüşme sürecinin devam ettiğini belirterek, “Ama her an bir olumlu gelişme bekleyebiliriz, bekleyebilirsiniz” dedi. Erdoğan, gazetecilerin, “Türk diplomatların İngiliz denizcileri görmesi gündeme gelebilir mi” şeklindeki sorusuna, “Gelebilir” cevabını verdi.

Erdoğan Mutteki görüşmesi

Öte yandan 19. Arap Birliği zirvesi için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki görüştü. Four Seasons Otelinde yapılan, yaklaşık 40 dakika süren görüşmeden sonra Mutteki Türkçe olarak, “Çok iyi toplantımız var” dedi. Mutteki, toplantıda, esir alınan İngiliz askerleri konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya, “Çok olumlu ve yapıcı bir görüşme oldu. İkili ve bölgesel sorunları konuştuk” yanıtını verdi.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, İngiltere Dışişleri Bakanı Margareth Beckett ile yapılan görüşmelerde İran tarafından esir alınan İngiliz askerleri Türk diplomatların görmesi konusunun gündeme geldiğini, ancak bunun bir arabuluculuk olmadığını kaydetti. Bir gazetecinin, Türkiye’nin konuya ilişkin olası yardımı hakkında “arabuluculuk” ifadesini kullanarak soru yöneltmesi üzerine Bilman, “Arabuluculuk diye bir şey söz konusu değil burada. Arabuluculuk uluslararası diplomaside çok ayrı bir şeydir” diye konuştu. Levent Bilman, burada söz konusu olan şeyin “spontane gündeme gelen bir yardım” olduğunu kaydederek, İngiliz Bakanın önce doğrudan Türkiye’yi de gündeme getirmediğini, sadece askerlerine kendileri ulaşamazsa üçüncü bir ülkenin ulaşıp ulaşamayacağını araştırdığını kaydetti. Bilman, Başbakan Erdoğan’daki son bilgilerin daha güncel olacağını da tekrarladı.

Erdoğan, gazetecilerin, “Türk diplomatların İngiliz denizcileri görmesi gündeme gelebilir mi” şeklindeki sorusuna, “Gelebilir” cevabını vermişti.

/ RİYAD

29.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Araplardan İsrail’e son şans

  Erdoğan: Her an sürpriz olabilir

  İran’la pazarlığa hazırız

  Irak polisi Sünni katliamı yaptı

  Falkland krizi yeniden hortladı

  Yemen’de İsrail ve İran’ın casus uçakları düşürüldü

  Rus istihbaratı: İran sınırında hareketlilik var


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004