Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bürokrasi yatırımcıyı bıktırıyor

Metro Group’a bağlı Alman hiper marketler zinciri Real Genel Müdürü Ulf Groth, Türkiye’nin genç ve kalabalık nüfusuyla yabancı yatırımcıya cazip geldiğini, tek sorunun ise “bürokrasi” olduğunu vurgulayarak, “Bürokrasinin azaltılması, yatırımcılara kapının sonuna kadar açılması lâzım” dedi.

Groth, ‘’Baba beni okula gönder’’ kampanyası için geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, Türkiye’deki üniversitelerin, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim verecek yüksek okullar açması gerektiğini, bu konuda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmelerine rağmen sonuç alamayınca, kendi elemanlarını kendilerinin eğitmek zorunda kaldığını bildirdi.

Son olarak açtıkları Antalya’daki hiper market için binlerce başvuru olduğunu, bunların büyük bölümünü yüksek eğitimlilerin oluşturduğunu belirten Groth, ‘’Türkiye’de fakülte mezunu çok, ancak kalifiye eleman yok’’ dedi. Groth, yüksek eğitimliyi işe aldıkları zaman o eğitime göre ücret ödemek zorunda olduklarını, bir tezgahtar için de fakülte mezunu alamayacaklarını ifade ederek, ‘’Türkiye’de üniversiteler, uzman satış elemanı yetiştirmediği için elemanlarımızı kendimiz eğitmek zorunda kalıyoruz. Almanya’da bir eğitim evimiz var. Aynı tarzda bir eğitim evini elemanlarımızı daha iyi yetiştirmek için Türkiye’de de kurmayı planlıyoruz’’ diye konuştu.

Hiper marketlerinde şu anda 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını, önümüzdeki üç yıl içinde istihdam ettikleri personel sayısının 10 bine ulaşacağını vurgulayan Groth, ‘’Türkiye’nin yabancı yatırımcı için ideal bir ülke olduğunu, ancak bürokrasinin yorduğunu’’ ifade etti. Groth, Türkiye’nin genç ve kalabalık nüfusuyla yabancı yatırımcıya cazip geldiğini, tüketim toplumu olması sebebiyle de yatırım maliyetlerini kısa sürede çıkardıklarını, tek sorunun ise ‘’bürokrasi’’ olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:’’Bir yatırım yapmak için arsa arıyorsunuz, gerekli çalışmaları tamamlıyor, bazen bunlar için bir yıl belki de daha fazla çalışıyorsunuz. Sonra bir kişinin engeli çıkıyor, onca emeğiniz boşa gidiyor. Oysa Türkiye, yabancı yatırımcı çekmek zorunda. Bunun için öncelikle bürokrasinin azaltılması, yatırımcılara kapının sonuna kadar açılması lazım.’’

/ ADANA

29.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bürokrasi yatırımcıyı bıktırıyor

  Küreselleşmeye karşı bölgesel işbirliği şart

  Resmen “malî tatil”

  Köprü ve otoyolları İÖB özelleştirecek

  İran, ABD dolarını bırakmayı planlıyor

  Çiftçi ve esnaf zorda bırakıld

  Taşıt sayısı 12,3 milyona ulaştı

  Altın fiyatları zirve düzeyinde

  Başoğlu: Yıllık kıdem tazminatı iş güvencesine darbedir

  Küresel ısınma tuzlanmayı arttıracak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004