Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Resmen “malî tatil”

5604 sayılı ‘’Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun’’, 5608 sayılı ‘’İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ve 5609 sayılı ‘’Gecekondu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

5604 sayılı ‘’Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun’’a göre, her yıl Temmuz ayının 1’i ile 20’si arası mali tatil olacak, ancak Haziran ayının son gününün tatile denk gelmesi halinde mali tatil, Temmuz ayının ilk iş günü başlayacak.

Mali tatil süresince, kanuni sürelerinde verilmesi gereken beyanname, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi ceza ve gecikme zamları, vergi ve cezalara karşı uzlaşma talep etme veya cezada indirim hükümlerinden yararlanma amacıyla yapılacak başvuru ve bilgi verilmesine ilişkin süreler, tatilin bittiği günden itibaren 7 gün uzatılacak. Ayrıca belirli sürelerde yapılması gereken muhasebe kayıt ve bildirim süreleri ile vergi işlemlerine ilişkin dâvâ açma süreleri, mali tatil süresince işlemeyecek. Beyana dayanan ve beyanname verme süresi mali tatil sebebiyle uzamış olan vergilerde ödeme süresi, uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren 3. günün mesai saatine kadar uzamış sayılacak. Mali tatil ilan edilen döneme rastlayan beyan, bildirim ve ödemelerin süresi, mali tatilin bitiminden 7 gün sonraya uzatılabilecek. Maliye Bakanı, mali tatil uygulaması sebebiyle süre verilecek iş ve işlemlerin kapsamı ile mali tatil uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkili olacak.

/ ANKARA

29.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bürokrasi yatırımcıyı bıktırıyor

  Küreselleşmeye karşı bölgesel işbirliği şart

  Resmen “malî tatil”

  Köprü ve otoyolları İÖB özelleştirecek

  İran, ABD dolarını bırakmayı planlıyor

  Çiftçi ve esnaf zorda bırakıld

  Taşıt sayısı 12,3 milyona ulaştı

  Altın fiyatları zirve düzeyinde

  Başoğlu: Yıllık kıdem tazminatı iş güvencesine darbedir

  Küresel ısınma tuzlanmayı arttıracak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004