Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

S. Bahattin YAŞAR

Oldukça renkli bir ‘Pazar Sohbeti’



Pazar ekibi, müzakereli Risâle sohbetlerini sürdürüyor. Pazar gününün o ölü saatleri, çok diri meyveler veriyor. Önceden sabah saat sekizde başlarken, şimdilerde program yediye çekildi. Artık Pazar saat 7-10 arasında programdayız. Kimselere bu saatimize randevu vermiyoruz. Verdiklerimizi de sohbete götürüyoruz.

Pazar gününün bu saatinde artık uyku mahmurluğu yok. Değişik yüz ve ruh halleri nurlu mekâna, istifade için ulaşır ulaşılmaz, yüz ve ruh hatlarında hem taşıyanı, hem de muhatap olunanı müsbet etkileyen bir takım değişiklikler meydana geliyor.

Kardeşler o saatte, sanki yıllardır birbirlerini görmemişler gibi bir halet içerisinde kucaklaşıyorlar. ‘Hoş geldin kardeşim!’ denirken, kendince tatlı esprilerle ortamı bir tebessüm kaplıyor. ’Mü’minler arasındaki musafahanın insanı etkileyen yüzü burada daha bir kendini gösteriyor.

...Ve bu atmosfere alışan için Pazar saat 7, hayata rengini veren bir gökkuşağına dönüşüyor.

Melek yüzlü insanlar topluluğu

O saatte size gülümseyen, sizin için seçilmiş kelimelerden oluşan cümleler kuran, bütün bunları da herhangi bir menfaat gözetmeksizin, sadece Allah rızası için yapan insanlar topluluğuna doğrusu, melek yüzlü mübarekler demekten başka bir şık kalmıyor. Hani insan kendi evinde, pazar sabahı uyandığında bile, bu kadar iltifatlar ve bu kadar güler yüzler belki çoğu kez görmüyordur. Çünkü buradaki bir araya gelme amacı ve ideali çok daha orijinal davranışları beraberinde getiriyor.

Asr-ı Saadet Müslümanları bunlar olsa gerek.

Seçilen konular hayata yön veriyorlar

Haftanın son gününün sabahı nasıl bir konu ile başlarsa, inanın haftayı o konu ile değerlendirmeye başlıyorsunuz. Yani o seçilen konu adeta gelecek günler için bir maya gibi varlığını ve etkinliğini hissettiriyor. Pazar sohbetleri, yaşanacak olaylara birer gözlük ayarı yapıyor.

Son aylarda üzerinde müzakere yapılan birkaç konu örneği vermek gerekirse, ne demek istediğimiz belki daha iyi anlaşılacaktır: ‘Risâle-i Nur’da tesettür meselesi’, ‘Risâle-i Nurda musibet anlayışı’, ‘Risâle-i Nurların şerh, tanzim ve izahı meselesi’, ‘Risâle-i Nurda; ism-i Ferd, ism-i Hay, ism-i Kayyum, ism-i Hakem, ism-i Adl, ism-i Kuddüs gibi Allah’ın azam isimlerinin hazineleri ve o isimlerin birbirleriyle münasebetleri’ gibi konuların, haftalarca müzakeresi yapılmaktadır.

Böyle bir müzakere ile başlayacak yeni hafta, ister istemez çok gelişmelere gebe olmaktadır.

Bu asır yeni donanımlar istiyor

Sohbetlerimize nitelik kazandırmak, sohbet yapacak kişilerin derslerine iyi çalışarak gelmesi şeklinde olabileceği gibi, sohbet sayılarının arttırılması da bir çözüm teklifi olarak düşünülmelidir.

Haftada sadece bir gün, bir iki saatlik bir risâle sohbetine gitmek, günümüz dünyasında artık bir aktif Nur Talebesi için yeterli bir aktivite enerjisi sağlamayacaktır. Bu sohbetlerin sayısını arttırmakta imkân ölçüsünde çok büyük faydalar bulunmaktadır.

Özellikle de yapılacak derslerin müzakere şeklinde olması, kişilerin dünyalarında oluşan bir takım soruların gündeme gelmesini ve istişare edilmesini netice vermektedir.

Nasıl ki iş hayatı, hayatın vaz geçilmez bir gerçeği ise, okuma ve müzakereler de en az onun kadar bir gerçeğidir diye düşünmemiz gerekmektedir.

Ayrıca konuşulan konu hakkında farklı düşünce ve fikirleri olan insanlar, konunun değişik yönlerinin ele alınmasına katkıda bulunuyorlar. Bu ortamlarda, bir olaya çok farklı pencerelerden bakmış oluyorsunuz.

Gelin Pazar-7 okumalarını yaygınlaştıralım

Doğrusu bu uygulama her mekânda yapılabilecek bir faaliyettir. Yeter ki, olabileceğine inanan, kararlı birkaç kişi olsun. Az da olsa sürekliliği olan faaliyet neticelidir. Allah dinleyici kulakları bir bir halk ediyor. Nitekim zaman zaman, bu saatlerimize çok farklı illerden misafirlerimiz bile geliyor. Suriye (Şam) gezisinden dönerken müzakeremize katılan Ankaralı dostlar, Adıyamanlı gençler, Gaziantepli arkadaşlar ve bu yakınlarda da Adana’dan hizmet amaçlı gezmeye çıkmış ehl-i hizmet kardeşler sadece ilk akla gelenler…

Biraz da şöyle düşünmek gerekiyor; Pazar gününde risâle sohbetlerinden daha önemli ve daha seviyeli bir faaliyetiniz mi olacak? Pazar’ı renklendirmek ve istifadeli hale getirmek, ancak böylece mümkün olabilecektir.

07.04.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (31.03.2007) - Hayatın ‘anlamına’ dair

  (24.03.2007) - Herkes sürüsünün çobanı olursa...

  (17.03.2007) - Gençler! Babayla bir yemeğe var mısınız?

  (10.03.2007) - Namazsız gün, güneşsiz gün gibidir

  (03.03.2007) - Sıkıntılar arttıkça, sığınmalar artar

  (24.02.2007) - “Namaz” gündemli konuşmalar

  (17.02.2007) - Gündemi yaşamak

  (10.02.2007) - Evet, kızım okumalıydı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004