Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İzmir’den nurlu yarınlara sesleniş

Bediüzzaman Said Nursi’yi Anma Haftası faaliyetleri çerçevesinde, İzmir Yeni Asya hanım okuyucuları tarafından organize edilen “Bediüzzaman’dan Topluma Sesleniş" konulu program, Murat Reis Camii Kültür Merkezinde yapıldı. Civar il ve ilçelerden de katılımın olduğu program yoğun ilgi gördü.

Gönül Sekmen’in Kur’ân okumasıyla başlayan programın sunuculuğunu Şule Yılmaz yaptı. Programa Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz ve Nurbanu Şen konuşmacı olarak katıldı.

“Yeni dünya düzeninin aile üzerinde yaptığı tahribat”ı ele alan Yasemin Güleçyüz medyanın fertler ve aile hayatı üzerinde yapmış olduğu tahribatı şu şekilde izah etti: “Televizyon, internet birey ve toplum hayatını tehdit eden bir unsur haline geldi. Bunlar suistimal edildiği vakit fıtratı, insan psikolojisini ve sosyal yapıyı tahrip ediyor.

Öyle ki, televizyon ve internet bağımlılığı bir hastalık olarak görülüyor ve tedavi ediliyor Bunların bilinçsizce kullanımı otizm gibi psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.”

Güleçyüz, medyanın tahripkâr boyutuna karşı olduğunu, dizilerin bir beyin yıkama sistemiyle hareket ettiğini ve seyrederken farkına varmadan kafamızda birçok kavramın yer değiştirdiğini söyledi.

TELEVİZYON BİR BAKICI

OLARAK KULLANILMAMALI

“Hadis-i şerifte geçen ifadeye binaen evlâtlarımızın bir nevi çobanı olmalıyız. Evlâtlarımızdan sorumluyuz. Televizyon, internet ve bilgisayarı çocuklarımız için bir bakıcı, bir dadı olarak kullanmamalıyız. Anne mutfakta iş yaparken, çocuk televizyon ve internetle başbaşa bırakılmamalı. Çocuk neyi, ne şekilde kullanacağını bilmez. Annenin çocuğunu yönlendirebilmesi için teknolojiden haberdar olması gerekir” diyen Güleçyüz, çobanlık vazifesini yaparken de ebeveynin çocuk üzerinde istibdat uygulamaması gerektiğini medyayı bilinçli kullanarak, programları, cd’leri, oyunları seçerek çocuğunu takip etmesi gerektiğini söyledi .

Güleçyüz, kadınlarda fıtrî olan şefkatin iman ile inkişaf edeceğini, şefkatin suistimal edilmemesi gerektiğini, suistimali neticesinde çocuğun gelişiminin engellendiğini yaşının gerektirdiği olgunluğu ve beceriyi gösteremeyen bir gençlik ortaya çıktığını söyledi.

‘MİM’SİZ MEDENİYETİN ZARARLARI

Konuşmacı Nurbanu Şen ise, inancın sosyal hayatı tanzim ettiğini ve Batı medeniyetinin semavî kanunları dinlemediği için seyyiatının hasenatına, zararlarının faidelerine üstün geldiğini söyledi.

Medeniyetten hakiki maksat olan istirahat-i umumiye ve ebedî saadetin mahvolduğunu, iktisat, kanaat yerine cemiyet hayatında israf ve safahat, sa’y ve hizmet yerinde tembellik ve nemelâzımcılığın hakim olduğunu söyleyen Şen, “Semavî Kur’ân’ın sesinin ‘Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz,’ ‘insan için çalıştığının ancak karşılığı vardır’ diyerek insanlığı sa’ye, iktisat ve kanaate sevk ettiğini“ söyledi.

BATI MEDENİYETİ İNSANLIĞI FAKİR ETMİŞ

Batı medeniyetinin gayr-i zaruri ihtiyaçları zaruret derecesine getirdiğini, ihtiyaçları 3-4 ten 20’ye çıkardığını, helâl tarzda 20 ihtiyacını karşılayabilen 20 insandan birkaç kişinin olduğunu, 17-18 inin muhtaç durumda olduğunu ifade eden Şen, ”Batı medeniyeti insanlığı fakir etmiş. İnsanlığı ihtiyaç cihetinden zulme, sefahate, haram kazanmaya meylettiriyor. Mimsiz medeniyet 3-4 e mukabil ihtiyaçları 20’ye çıkardığı için buna muvaffak olamayan asrın insanında hırs ve israfı körüklemiş, kanaati kaldırmış” dedi.

BİZ BÖYLE DEĞİLDİK

Nurbanu Şen “Bizim pazarımızda revaç bulamayan güzel ahlâkımız Avrupa’ya giti. Avrupa’nın rezil ahlâkı bizim ‘cehaletimizin pazarına’ geldi. Son yüzyılda cemiyetin manevî dinamikleri boşaltılmış, ezan-ı Muhammedi ‘Tanrı uludur’ diye okutulmuş, yeni nesil iman hakikatlerinden uzaklaştırılmış. Cemiyet yok edilen ruhuyla karşımızda” şeklinde konuştu.

Yasemin Güleçyüz ve Nurbanu Şen’e program hatırası olarak hanımlarca hediye takdim edildi. Hasan Şen tarafından kaleme alınıp Tuba Tuna tarafından seslendirilen “Ferid makamında üstadım benim” şiiri dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Ruhan Kaya, Hafize Koçyiğit, Yasemin Barman, Tuba Acır, Gülnur Acar, Fatıma Yıldız, Betül Angın, Zehra Gönüllü, Kübra Nur Arı, Nurefşan Kiracı, Şeyma Karamanlı tarafından seslendirilen BEDİÜZZAMAN OROTORYOSU, Beyza Karakaş tarafından hazırlanan Bediüzzaman Hazretleri ve talebelerinin fotoğraf albümü salonda heyecanlı ve duygusal anlar yaşattı.

Gıda Kermesi ve Yeni Asya Neşriyat standının da yer aldığı program hanımlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Ruhan KAYA / İZMİR

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenciler: 14 Nisan mitinginde yokuz

  Mahkeme kararları var

  Ağar: Türkiye’yi tehdide kimsenin gücü yetmez

  Yıldırım: Uçak kaçırma normal hava olayı

  301 mağdurlarıyla dayanışma

  Meclisin toplantı yeter sayısında 367’ye gerek yok

  Gül: Irak'ın birliğini, huzurunu istiyoruz

  ADD’nin eylemi abesle iştigal

  İlk tur 26 Nisan ya da 3 Mayıs’ta

  Kızlar Kur’ân’a koşuyor

  OKS’de farklılık yok

  Suça itilmiş çocuklara üniversiteli eli uzanacak

  Organ bağışı, hayata bağlıyor

  Tutsak vekiller için 1 milyon imza toplandı

  Büyükanıt bugün basın toplantısı yapacak

  Susuzluğun çaresi işbirliği

  IMF baskısıyla çiftçiyi ezmek zulümdür

  İzmir’den nurlu yarınlara sesleniş

  İslâm dini barış ve insanlık getirmiştir

  Mevlid şekeri yerine fındık

  ‘Geleceğin mucitleri’

  Bazı hastalar aspirin kullanmamalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004