Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâm dini barış ve insanlık getirmiştir

Asrın Müceddidi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 47. yılında anıldı. Gazeteci Yazar Şaban Döğen’in “Toplumsal Barış ve Sevgi” konulu konferansıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan programa coşkulu bir kalabalık katıldı.

Konferansın salonda fakir öğrenciler yararına düzenlenen gıda kermesi de büyük ilgi gördü.

Programın sunuculuğunu Serdar Algan yaptı. Algan “Bu vatanda ezan-ı Muhammediyi ebediyen inletmenin sevdalısı olan, ömrünü iman ve Kur’ân dâvâsına adayan Bediüzzaman Hazretlerini vefatının 47. yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi. Hemen ardından Ebubekir Ölç hocanın okuduğu aşr-ı şerif büyük bir huşu içinde dinlendi.

Daha sonra kürsüye gelen Yeni Asya Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Mehmet Diken, Bediüzzaman’la ilgili önemli noktalara dikkat çekti. Diken özetle şunları söyledi; “Bediüzzaman Peygamberimizin “Âlimler peygamberlerin varisleridir” hadis-i şeriflerine mazhar olmuş ve bunu yarım asırdan fazla o mukaddes cihadıyla bütün ömrü boyunca bu çetin yolda yürüyerek, karşısına çıkan binlerce engelleri aşan ve Peygamberlerin varisi olan bir âlim olduğunu yaşayarak bir surette eserleriyle ispat eden bir zattır. Yazdığı Risale-i Nur namındaki eserlerin tesiri sadece yazıldığı zamana ve insanlara münhasır kalmayıp, asırlara meydan okuyarak tüm dünyaya yayılmış ve üniversitelerde adına kürsüler kurularak onlarca dile çevrilmiş ve mukaddes kitabımız Kur’ân dan sonra en çok okunan kitap haline gelmiştir.”

Diken’in konuşmasının ardından Atilla Yılmaz kendi kaleme aldığı “Sürgün Destanı” adlı şiirini okudu.

Daha sonra gazetemiz yazarı Şaban Döğen “Toplumsal Barış İçin Sevgi” konulu konferansını vermek üzere kürsüye davet edildi.

Şaban Döğen konuşmasında “ailede sevgi ve şefkat” üzerinde durdu. “Bediüzzaman Hazretleri’nin imanın meyvelerini çağımız insanlarına sunduğunu” söyleyen Döğen “Allah’ın cüz-i irade dışında insana lütfettiği en büyük ihsanın iman olduğunu” ifade etti.

“İslâm barış dinidir. Girdiği her yere barış ve insanlık getirmiştir. İslâmiyet insaniyet-i kübradır. İnsanlık adına ne kadar güzel hasletler varsa bunların en mükemmeli İslâmda mevcuttur” diyen Döğen, sözlerine şunları ekledi: “Peygamber Efendimiz (asm) ‘evlilik benim sünnetimdir’ buyuruyor. ‘Kim benim sünnetimi terk ederse benden değildir’ diyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri şartları gereği evlenememiş, mutlu bir yuva kuramamış, ama binlerce gencin mutlu bir yuva kurmasına vesile olmuştur. Aile hayatı, rüşvetsiz ve ücretsiz muhabbet ile varlığını sürdürür. Bediüzzaman Hazretleri ailenin, insanlığın dünya hayatında en kapsamlı merkez, en esaslı zemberek ve dünya saadeti için bir cennet, bir sığınak olduğunu vurgular. Herkesin hanesinin, kendisi için küçük bir dünya olduğunu ve o hanede aile hayatının ayakta kalabilmesi için; samimî, ciddî, fedakârca hürmet ve merhametin gerekli olduğunu izah eder. Bir erkek kadını güzellik, zenginlik, asalet, dindarlık olmak üzere dört özelliği nedeniyle seçebilir. Peygamberimiz “siz dindar olanını seçin” buyuruyor.”

Döğen, Yusuf İslam’ın “Ben eğer Kur’ân’ı okumadan önce İslâm ülkelerini gezseydim Müslüman olmazdım” dediğini hatırlatarak, İslâmı doğru yaşamanın önemi üzerinde durdu.

Konferansını hikâyeler ve hadis-i şeriflerle süsleyen Döğen, ardından kitaplarını imzaladı.

Asım ZİYA / KAHRAMANMARAŞ

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenciler: 14 Nisan mitinginde yokuz

  Mahkeme kararları var

  Ağar: Türkiye’yi tehdide kimsenin gücü yetmez

  Yıldırım: Uçak kaçırma normal hava olayı

  301 mağdurlarıyla dayanışma

  Meclisin toplantı yeter sayısında 367’ye gerek yok

  Gül: Irak'ın birliğini, huzurunu istiyoruz

  ADD’nin eylemi abesle iştigal

  İlk tur 26 Nisan ya da 3 Mayıs’ta

  Kızlar Kur’ân’a koşuyor

  OKS’de farklılık yok

  Suça itilmiş çocuklara üniversiteli eli uzanacak

  Organ bağışı, hayata bağlıyor

  Tutsak vekiller için 1 milyon imza toplandı

  Büyükanıt bugün basın toplantısı yapacak

  Susuzluğun çaresi işbirliği

  IMF baskısıyla çiftçiyi ezmek zulümdür

  İzmir’den nurlu yarınlara sesleniş

  İslâm dini barış ve insanlık getirmiştir

  Mevlid şekeri yerine fındık

  ‘Geleceğin mucitleri’

  Bazı hastalar aspirin kullanmamalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004