Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bobo örnek olsun

Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçında futbol adına büyük hareketler görmedik ama profesyonel bir futbolcunun hırsı ve azmini birleştirerek takımına ne kadar faydalı olduğuna şahit olduk. Bize bunu canlı bir şekilde yaşatan Bobo'yu örnek göstebiliriz. Çünkü 20 gün önce geçirdiği menisküs ameliyatının ardından zorluk derecesi ve gerginliği üst seviyedeki bir derbiye çıkma cesaretini gösterdi. Üstelik, Beşiktaş'a belki de Türkiye Kupası'nı getirecek golün sahibi oldu. Bobo'ya yoğun tedavi programı uygulayıp, kısa sürede sahalara döndüren Memorial Hastanesi sağlık ekibi Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana'nın bile övgüsünü kazandığını belirtmeliyim. Fransız hoca, futbol hayatı boyunca dünyanın çeşitli ülkelerini gezdiğini ve ameliyat olan bir futbolcunun bu kadar kısa sürede oynayacak duruma geldiğini ilk defa Türkiye'de gördüğünü büyük bir memnuniyetle bizlere anlattı..

BAŞARIDA TRİBÜN KATKISI BÜYÜK

Beşiktaş yönetimi ve tribünleri şampiyonluğa artık şartlanmış. Bunu Fenerbahçe maçında bir defa daha gördüm. Yönetimin uyarısına aynı kararlılıkla cevap veren taraftar 90 dakika boyunca bir tek taşkınlık hareketi yapmadığı gibi, hiçbir kişiye ve futbolcuya küfürlü tezahüratta da bulunmadı. Bunlardan biri de eski Beşiktaşlı Tümer'di. Bu futbolcuya küfürlü tezahürat bekleyenler yanıldı. Ancak topu her aldığında "yuh" ve "ıslık" sesleri ile protesto edildi. Beşiktaş tribünleri çok disiplinli bir topluluk. Futbolcusunu çok iyi motive edebiliyor. Bu destek sahadaki futbolculara çok olumlu katkı sağlıyor. Beşiktaş'ta başarının bir sırrı da burada yatıyor..

SAVUNMA AÇIK VERMİYOR

Beşiktaş, son dönemde maçlarını adeta savunmasıyla kazanıyor. Lig ve kupada yaptığı son 6 resmi maçı da kazanan siyah-beyazlılar, bu maçlarda toplamda 8 gol atmasına rağmen, kalesinde sadece tek gol gördü. Galip geldiği son 6 resmi maçta, karşılaşma başına 1,33 gol ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlı ekip, buna karşın maç başına 0,16 gol yiyerek, savunma başarısını ön plana çıkardı..

RUNJE KALESİNİ KAPATTI

Resmi maçlarda kalesinde son golü, ligin 23. haftasında, 3 Mart'ta Galatasaray karşılaşmasında eski oyuncusu Emre Aşık'tan yiyen Beşiktaş, daha sonraki 5 resmi müsabakada kalesini gole kapattı. Hırvat kaleci Vedran Runje ve önündeki savunma, toplam 477 dakikadır rakiplerine gol izni vermiyor..

Erol DOYURAN

13.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kartal'ı Bobo uçuruyor

  Gerets: Takım değişecek

  Real, Ronaldo'ya servet önerdi

  Gençlerbirliği- Galatasaray

  Bobo örnek olsun

  Trabzon'un hatası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004