Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kırağı, meyveleri vurdu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, hava sıcaklığının düşmesi sonucu oluşan, ‘’kırağı’’ sebebiyle 11 köydeki meyve bahçelerinde ciddi zarar meydana geldiği bildirildi. İnegöl İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, yaptığı açıklamada, son iki günde hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş sonucu meydana gelen, ‘’kırağı’’nın, özellikle ova köylerindeki meyve bahçelerinde ciddi zarara yol açtığını söyledi.

Teknik ekipleri köylere gönderdiklerini ifade eden Doğru, ‘’İlk tespitlere göre, özellikle armut ve şeftali ağaçlarında yüzde 70’lere varan zarar tespit edildi. Çilek tarlaları ile elma ve bodur kiraz ağaçlarındaki zarar ise yüzde 40 civarında’’ dedi. Doğru, çiftçilerin zararının büyük olduğunu dile getirerek, ‘’İnegöl’de toplam 55 bin dekarlık alanda meyvecilik yapılıyor. Bu alanların 15 bin dekarlık bölümü ova köylerinde. Zararın olduğu yerler de ovadaki köylerimiz. İnegöl’ün toplam meyve rekoltesi 120 bin ton civarında. Yaşanan bu afetle birlikte rekolte düşecek’’ diye konuştu.

Meteoroloji'den üreticiye ziraî don uyarısı

Soğuk ve yağışlı hava sebebiyle yurdun bazı bölgelerinde bu geceden itibaren don bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altında olduğu hatırlatıldı. Yurdun bazı bölgelerinde, bu gecenin ve önümüzdeki 3 gecenin az bulutlu ve açık geçmesinin beklendiği, bu nedenle yer yer don görüleceği bildirildi.

Açıklamada, tarımsal faaliyetin olduğu tüm bölgelerdeki üreticilerin gerekli tedbirleri almaları, özellikle çiçeklenme döneminde olan badem, erik, kayısı, şeftali, kiraz, elma, armut, fındık üreticilerinin ve fide yetiştiricilerinin daha dikkatli olmaları istendi. Vatandaşların, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurabilecekleri kaydedildi.

/ İNEGÖL/ANKARA

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırağı, meyveleri vurdu

  Çiftçiler artık bankada sıra beklemeyecek

  Petkim’e 8 firma talip

  KOBİ’lere danışmanlık desteği

  Türkiye 2008’de 17'nci ekonomi olacak

  Adıyaman’da petrol sevinci

  Avea’ya 1,6 milyar dolar sendikasyon kredisi

  Gübretaş, global oyuncu olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004