Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet Başkanlığı, vahşi cinayeti kınadı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada yazılı açıklamada, saldırının, ‘’toplumda barış ve huzuru, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü yaşatmak ve geliştirmek için herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığı bir dönemde herkesi bir kez daha derinden sarstığı ve üzüntüye sevk ettiği’’ vurgulandı.

Malatya’daki bir yayınevinde işlenen cinayetlerin, diğer din mensuplarının kutsal saydığı kitapları yayına hazırlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan kuruluşlara ve çalışanlarına yönelik olmasının, hadiseyi daha vahim hale getirdiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada yazılı açıklamada, saldırının, ‘’toplumda barış ve huzuru, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü yaşatmak ve geliştirmek için herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığı bir dönemde herkesi bir kez daha derinden sarstığı ve üzüntüye sevk ettiği’’ vurgulandı. ‘’Bütün ilahi dinlere ve bizim de ortak inancımıza göre, bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi ağır bir günah ve vebal olup masum insanları hedef alan saldırılar hangi değer ve kutsal adına, hangi amaçla işlenirse işlensin dine ve insanlığın birlikte geliştirmeye çalıştığı ortak değerlere en açık ihanettir’’ görüşünün bildirildiği açıklamada, ‘’masum insanlara yönelik bu cinayetlerin dini, milli, felsefi ve insani hiç bir gerekçesinin olamayacağı’’ belirtildi. Basın ve yayın organlarından kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, bu cinayetin diğer din mensuplarının kutsal saydığı kitapları yayına hazırlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan kuruluşlara ve çalışanlarına yönelik olmasının ise hadiseyi daha vahim kıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’Aslında son bir yılda toplumumuzun tümünü üzen bu tür hadiselerin, salt dinlerin ve dindarların birbirine dair algısından kaynaklanmadığı bilinmelidir. Elem verici bu tür menfur cinayetler ülkemizin iç huzurunu, uluslararası itibarımızı ve karşılıklı ilişkilerimizi olumsuz etkilemenin menfur bir unsuru haline geliyor olması, endişemizi ve üzüntümüzü bir kat daha arttırmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak barış ve huzur ortamına, bir arada yaşama tecrübesine gölge düşüren bu hadiseyi nefretle kınıyor, bu tür olayların son bulmasını temenni ediyor, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.’’

/ ANKARA

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın gözü Malatya’da

  İslâmla ilgisi olamaz

  10 kişi gözaltında

  Mutafyan: Müslümanlar suçlanamaz

  Pisopus Padovese: Fatura Türk halkına kesilmemeli

  Bartholomeos: Böyle bir zalimlik Türkiye’ye mal edilmez

  Lagendijk: Türkiye hoşgörü çağrısı yapsın

  Diyanet Başkanlığı, vahşi cinayeti kınadı

  Yüksel'in cenazesi, Elazığ’da defnedildi

  Şiddeti sistem üretiyor

  Gül: Çankaya kararını Erdoğan verecek

  Hisarcıklıoğlu:Seçimler Temmuz’a alınabilir

  Ağar: Hükümet güvenlik konusundaki eksiklerini gözden geçirsin

  Ali Dinçer düzenlenen törenle defnedildi

  Darbe protestosuna soruşturma

  Ankara’ya kar yağdı

  TÜSİAD Başkanı Rehn ile görüştü

  Belediye Kanununa kısmî iptal talebine ret

  İlköğretim öğrencisinden ‘çalışan çocuklar’ belgeseli

  Yuvacık yüzde 97 dolu

  Muş’ta 4 ev boşaltıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004