Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünyanın gözü Malatya’da

New York Times, “Türk toplumunda değişim başladı ve ülkenin milliyetçi kanadı giderek artan bir biçimde şiddete başvuruyor” görüşünü dile getirirken, Financial Times, Malatya’daki saldırının Türkiye’nin “etnik gerilimlerini daha fazla alevlendirebileceği” yorumunu yaptı.

Malatya’da İncil dağıtan Zirve yayınevine yönelik kanlı saldırı, tüm dünyada tepki sebep oldu.

New York Times, Malatya’da bir zamanlar yoğun bir Ermeni nüfusu olduğunu ancak Doğu Türkiye’deki Ermenilerin ya ayrılmaya zorlandığını ya da “Ermeni soykırımı”na kurban gittiğini öne sürdü. Son milliyetçi saldırılar için “Türkiye’nin geçmişinden gelen hayaletler” nitelemesini yapan gazete, Mehmet Ali Ağca ve Hrant Dink’in Malatalyalı olduklarına işaret etti. Gazete, “Türk toplumunda değişim başladı ve ülkenin milliyetçi kanadı giderek artan bir biçimde şiddete başvuruyor” görüşünü dile getirdi.

FT: Türkiye’de özgürlükler kırılgan

Ekonomi gazetesi Financial Times ise, Malatya’daki saldırının Türkiye’nin “etnik gerilimlerini daha fazla alevlendirebileceği” yorumunu yaptı. Kaymaz davasının sonucuna da dikkat çeken gazete “Bu iki gelişme Türkiye’deki dini ve diğer özgürlüklerin kırılgan özeliğine işaret ediyor” diye yazdı.

TELEGRAPH: Irak’taki tatikleri

ithal ediliyor kaygısı

Diğer İngiliz gazetesi The Daily Telegraph ise, “İslâmcı köktendinciler, Irak’taki dindaşlarının kullandıkları taktiklerini ithal etmekte olmalarından kaygı var” ifadesini kullandı. Gazete, “Saldırının, laikliğin, İslam’ın ve milliyetçiliğin kuvvetli güçleri arasındaki çatışmaların arttığı bir dönemde meydana geldiği” değerlendirmesini yaptı.

EL PAİS: Saldırı Erdoğan

için hassas bir ortamda oldu

Aşırı milliyetçi grupların kısa bir süre önce yayınevini protesto ettiklerini kaydeden İspanyol El Pais de, saldırının “Saldırının, Erdoğan hükümeti için hassas siyasi ortamda, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gerçekleştiği”ne dikkat çekti.

LA TİMES: Türkiye’nin azınlıklara

yönelik tutumu endişe kaynağı

ABD’li Los Angeles Times ise, saldırının Türkiye’deki ufak Hıristiyan toplumunda “şok dalgaları” yarattığını belirterek “Türkiye’nin, kendi dini ve etnik azınlıklarına karşı bazen takındığı tutumu Batı hükümetleri için sürekli bir endişe kaynağıdır. Hükümet, resmen tölerans tavsiye ederse de tarihi olarak aşırı milliyetçi grupları frenlemedi” yorumunu yaptı.

BBC: Hıristiyan azınlıklar baskılardan yakınıyor

Türkiye’de yükselen bir milliyetçilik dalgasının bulunduğunu belirten İngiliz yayın kurumu BBC ise, “Hıristiyan azınlıkları, baskı ve tacizlerden yakınıyorlar” ifadesini kullandı. BBC, Mehmet Ali Ağca’nın Malatya’lı olduğunu hatırlatırken, “Malatya çok milliyetçi bir kent” dedi.

LE MONDE: Geçmişte ölüm tehditleri almışlardı

Fransa’nın büyük gazetelerinden Le Monde ise, İncil’i dağıtan bir yayınevinde boğazları kesilmiş üç kişinin bulunduğuna dikkat çekerek yayınevi müdürünün geçmişte ölüm tehditleri aldıkları açıklamalarına yer verdi.

GUARDIAN: “ Türkiye’deki

dini azınlıklara son saldırı”

Bir başka İngiliz gazetesi Guardian da Hıristiyanlığa geçen iki Türk ve bir Almanın Malatya’da öldürüldüğünü yazdı. Haberde saldırının, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden iki ay sonra gerçekleştiği ve Ağca’nın da Malatyalı olduğu hatırlatıldı.

/ İSTANBUL

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın gözü Malatya’da

  İslâmla ilgisi olamaz

  10 kişi gözaltında

  Mutafyan: Müslümanlar suçlanamaz

  Pisopus Padovese: Fatura Türk halkına kesilmemeli

  Bartholomeos: Böyle bir zalimlik Türkiye’ye mal edilmez

  Lagendijk: Türkiye hoşgörü çağrısı yapsın

  Diyanet Başkanlığı, vahşi cinayeti kınadı

  Yüksel'in cenazesi, Elazığ’da defnedildi

  Şiddeti sistem üretiyor

  Gül: Çankaya kararını Erdoğan verecek

  Hisarcıklıoğlu:Seçimler Temmuz’a alınabilir

  Ağar: Hükümet güvenlik konusundaki eksiklerini gözden geçirsin

  Ali Dinçer düzenlenen törenle defnedildi

  Darbe protestosuna soruşturma

  Ankara’ya kar yağdı

  TÜSİAD Başkanı Rehn ile görüştü

  Belediye Kanununa kısmî iptal talebine ret

  İlköğretim öğrencisinden ‘çalışan çocuklar’ belgeseli

  Yuvacık yüzde 97 dolu

  Muş’ta 4 ev boşaltıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004