Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nobelli Maguire, E. Said’in izinde

Filistin’in Bileyn köyündeki duvar karşıtı gösteride çıkar olaylarda, Nobel Barış Ödülü sahibi İrlandalı Mairead Corrigan Maguire’nin de yaralandığı bildirildi.

Filistin’de direnişin sembolü haline gelen, iki yıldan fazla süredir her hafta sonu yapılan barışçı duvar karşıtı gösterilerle dünyaya adını duyuran küçük Filistin köyü Bileyn, son protesto gösterisinde dünyaca ünlü isimlere evsahipliği yaparken, İsrail askerleriyle eylemciler arasında çıkan olaylarda, 1976 Nobel Barış Ödülünün sahibi İrlandalı Mairead Corrigan Maguire yaralandı. Adını, 2001 yılında New York’taki Özgürlük heyetine Porto Riko bayrağı asarak duyuran Tito Kayak da gözaltına alındı.

Bileyn’deki geleneksel cuma günü etkinliklerinde 200 dolayında İsrailli, uluslararası ve Filistinli eylemci yer almış; eylemcilerle İsrail askerleri arasındaki çıkan olaylarda, 22 göstericiyle 2 İsrail askeri yaralanmıştı.

Bileyn’deki gösteriye katılanlar, İsrail askerlerinin göz yaşartıcı bomba kullandığını söyledi. İsrail askerlerinin de atılan taşlarla yaralandığı bildirildi. Yaralananlar arasında bulunan Nobel Barış Ödülü adayı Corrigan’ın plastik mermiyle ayağından vurularak hastaneye kaldırıldığı, ayrıca göz yaşartıcı bombalardan da etkilendiği belirtildi.

Corrigan, Kuzey İrlanda’da şiddetin sona ermesine yönelik çalışmaları nedeniyle 1976’da verilen Nobel Barış Ödülünün ortaklarından biri olmuştu. Corrigan, gösteri öncesinde yaptığı açıklamada, güvenlik duvarlarının, İsrail tarafının söylediği gibi güvenlik ve şiddetin önlenmesiyle bir ilgisi bulunmadığını, aksine, Filistin topraklarının ele geçirilmesi anlamına geldiğini belirtmişti. Corrgan, Uluslararası Adalet Divanının 2004 yılında aldığı kararları hatırlatarak, bu duvar ve çitlerin uluslararası yasalara aykırı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemişti. İrlandalı eylemci, yaralanmasından sonra Yediot Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada da Bileyn köylülerinin barışçı mücadelesini övdü, adalet ve barıştan yana olan İsraillileri de Bileynlilerin mücadelesine destek vermeye çağırdı.

/ KUDÜS

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta İsrail duvarları

  Nobelli Maguire, E. Said’in izinde

  Zahar, Kur’ân İsrail’i tanımayı yasaklıyor

  Zebari’den İran’a komşuyu ikna turu

  Mısır’dan İsrail casusuna 15 yıl

  Fransızlar ilk tur için sandığa gitti

  NASA binasına silâhlı saldırı

  Pertev: Sorumluluk Almanya’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004