Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zahar, Kur’ân İsrail’i tanımayı yasaklıyor

Filistin’de Hamas hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar, İsrail’i tanımanın Kur’ân ile çeliştiğini söyledi. İsrail radyosunun, Zahar’ın Hamas’a yakın bir internet sitesine yaptığı açıklamalardan derlediği habere göre, eski Dışişleri Bakanı, Hamas’ın Filistin’in bütün topraklarının Müslüman toprağı olduğu ilkesinden vazgeçmediğini dile getirdi.

Zahar, El Fetih’in yeni bir ordu kurduğunu ve bu ordunun mensuplarını, Hamas’ı ortadan kaldırmak amacıyla çeşitli Arap ülkelerinde eğittiğini de öne sürdü. Hamas ve El Fetih, 6 Şubatta Mekke’de varılan anlaşmadan sonra Filistin’de kurulan ulusal birlik hükümetinin temel unsurlarını oluşturmasına rağmen, hükümetin kurulması taraflar arasındaki anlaşmazlık ve çatışmaları sonlandırmadı.

Öte yandan, Filistin Başbakanı İsmail Haniye, bir hafta kadar önce hükümet tarafından da onaylanan yeni güvenlik planının Filistinli silâhlı grupları etkilemeyeceğini, onların silahlarına el konulmasını öngörmediğini söyledi. Filistin’in Maan haber ajansının haberine göre, Haniye, yakında uygulamaya girecek planın, direnişe, direnişin silâhlarına ve formasyonuna zarar vermeyeceğini, grupların planın dışında tutulacağını, planın sadece Filistin’de yasa dışı unsurları engellemeyi amaçladığını ifade etti. Filistin’de yaşanan bu kargaşa ortamının böyle devam edemeyeceğini ve bunun gözden uzak tutulamayacağını belirten Haniye, güvenlik planının kontrol dışı silâhlanmalar, aşiretler ve aileler arası çatışmaları, ilave olarak “çeteler”in silâhlarını hedef aldığını, planın ayrıca Filistinlilerin malına yönelik saldırıları engellemeyi amaçladığını söyledi.

Haniye, içte güvenliği sağlamanın ve ihlâlleri önlemenin herkesin işbirliğinden geçtiğini de kaydetti.

/ KUDÜS

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta İsrail duvarları

  Nobelli Maguire, E. Said’in izinde

  Zahar, Kur’ân İsrail’i tanımayı yasaklıyor

  Zebari’den İran’a komşuyu ikna turu

  Mısır’dan İsrail casusuna 15 yıl

  Fransızlar ilk tur için sandığa gitti

  NASA binasına silâhlı saldırı

  Pertev: Sorumluluk Almanya’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004