Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

İsrail yine öldürüyor

İsrail ordusunun Batı Şeria’nın Cenin kentinde düzenlediği operasyonlarda 17 yaşında Filistinli bir kızın hayatını kaybetmesiyle, operasyonda ölenlerin sayısı 7’e çıktı.

Alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Cenin’deki mülteci kampında aranan bir İslâmî Cihad üyesini tutuklamak amacıyla, evine baskın düzenledi. Baskın sırasında çıkan çatışmada, İslâmî Cihad üyesinin kızkardeşi olduğu belirtilen Büşra Bargis öldü. Cenin ve çevresindeki operasyonlarda ölen El Fetih’in El Aksa Şehitleri Tugayı militanı Abbas Damaj’ın, Cenin’deki El Akşa Şehitleri Tugayı’nın lideri Zekeriya Zubeydi’nin de yakın arkadaşı olduğu bildirildi.

Zekeriya Zubeydi, operasyonlar üzerine yaptığı açıklamada, bu tür operasyonların kendilerini korkutmayacağını belirterek, “Biz, sükûnetin sağlanması taahhütlerimize bağlı kalmıştık. Ama İsrailliler, bununla pek ilgilenmediklerini ispatladılar. Bundan sonra, biz de sükûnet sözümüzden vazgeçiyoruz. Bütün bunlara cevabımız, sert ve acı verici olacaktır” dedi.

/ KUDÜS

23.04.2007


 

‘Direnişçiler Prens Harry’yi kaçıracaklar’

İngiltere’de yayımlanan The Observer gazetesi, Irak’ta faaliyet gösteren bütün terörist grupların, tahtın üçüncü sıradaki varisi Prens Harry’yi kaçırma planları yaptığını öne sürdü.

Mensup olduğu askerî birlikle beraber Mayıs ayında Irak’ta görev yapmaya başlayacak olan Prens Harry için Irak’ın güneyinde faaliyet gösteren pek çok terörist grubun şimdiden ayrıntılı istihbarat faaliyetine girdiklerine dair iddia, İngiltere Silahlı Kuvvetleri sözcüsü tarafından da doğrulandı.

Observer, terör gruplarının şimdiden bu yönde tehditlerde bulunduklarına ve Irak’ın güneyinde görev yapan İngiliz askerî gücünün içine sırf Prens’i takip edebilmek için casus soktuklarını öne sürdüklerine de dikkat çekti. Gazete, bu grupların Prens Harry’nin fotoğraflarını internetten indirerek bütün mensuplarına dağıttığını da yazdı. Observer, durumun vahametinin ortaya çıkmasından sonra İngiliz genelkurmayının Harry’yi cepheye gönderme kararı konusunda ağır baskı altında kalabileceğini de belirtti.

Hükümete yakın kaynaklar, sırf tehditler yüzünden Prens Harry’nin Irak’a gönderilmesinden vazgeçilmesi diye bir şeyin söz konusu olamayacağını bildirdi.

Prens Harry ve mensubu bulunduğu Blues and Royals (Kraliyet Atlı Koruma Kıtaları) adlı birlik gelecek aydan itibaren 6 ay süreyle Irak’ta şiddetin en çok yaşandığı Maysan bölgesinde görev yapacak. Prens Harry, Scimitars adlı zırhlı araçlarla devriye gezen birliklere komuta etmek üzere eğitim görmüştü.

/ LONDRA

23.04.2007


 

İran’ın nükleer teknolojisi yok

İsrail Başbakanı Ehud Olmert: “İran’ın nükleer silah üretebilecek teknolojiye ulaşabilmesi için önünde hâlâ uzun bir yol var.” dedi.

Ehud Olmert, İran’ın gerçekleştirdiği gövde gösterilerini de “abartılı” olarak değerlendirdi. İsrail radyosuna konuşan Başbakan Ehud Olmert, İran ile nükleer konuda yaşanan sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini kaydetti. Olmert “İran, bölgede lider olduklarına dair açıklamalarına rağmen gerekli teknoloji eşiğine varmak için çok uzak. Açıklamalarındaki gücü elde etmek için o eşiğe hiç de yakın değiller” diye konuştu.

Olmert, İran’ın nükleer enerji hırsının bu ülkeye karşı düzenlenecek askerî operasyon ile kesilemeyeceğini kaydederek, “İsrail’in de çabalarıyla hedefe ulaşmak için muazzam diplomatik çaba harcanıyor. İran bizim için en büyük tehlike. Fakat hiçbir olumlu sonucu getirmeyecek şekilde paniğe kapılmamalı ve histerik davranmamalıyız.” şeklinde konuştu.

İsrail ve Batı dünyası İran’ın nükleer programıyla ile nükleer silah üretimi çabası içinde olduğunu ileri sürüyor. İran ise nükleer programını sağlık ve diğer sivil ihtiyaçlar için geliştirdiği konusunda ısrar ediyor.

/ KUDÜS

23.04.2007


 

Fransa’da çekişmeli seçim başladı

Fransa’da halk Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın yerine kimin geleceğini belirlemek için sandık başına giderken, seçimde sağın favori adayı Nicolas Sarkozy dün sabah saatlerinde başşehir Paris yakınlarındaki kalesi Neuilly-sur-Seine’de oyunu kullandı.

Seçimin ilk turunda eşi Cecilia ile birlikte oy veren Sarkozy’yi basın mensupları karşılarken, Sarkozy’nin uzun zaman belediye başkanlığını yaptığı bölgedeki ilkokula kurulan oy verme merkezine yaya geldiği görüldü. Sarkozy, kendisini karşılayan basın mensuplarına, “Sakince bekliyorum. Önemli olan, oy kullanan Fransızların sayısının çok olması ve bunun Fransız demokrasisi adına önemli bir an olmasıdır” dedi.

/ NEUILLY-SUR-SEINE

23.04.2007


 

Felluce Belediye Başkanı öldürüldü

Irak’ın batısında, Sünnî direnişinin eski kalesi Felluce’nin belediye başkanı Şeyh Sami Naib El Cumali’nin önceki gün öldürüldüğü bildirildi.

Bir yıldan fazla bir sürede öldürülen dördüncü Felluce Belediye Başkanı olan El Cumali’nin, El Kaide terör örgütüne yönelttiği eleştirilerle tanındığı ve Felluce’nin kuzeyindeki Golan mahallesindeki evinde öldürüldüğü belirtildi. Daha önce yetkililer, öldürülen kişinin belediye başkanı değil belediye meclisi üyesi olduğunu açıklamıştı. El Anbar Valisi Mamun Sami Raşid El Alvani olayı kınadıklarını belirttiği açılamasında, öldürülen başkanın Felluce şehrinin yeniden imarı için çalışan iyi insanlardan biri olduğunu ifade etti.

/ BAĞDAT

23.04.2007


 

Bakoyanni, Türkiye'yi suçladı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Türkiye’nin uluslararası hukuka aykırı hareketlerde bulunduğunu” öne sürdü.

Bakoyanni, Atina’da yayımlanan Elefterotipia gazetesine verdiği demeçte Türk-Yunan ilişkilerine de değindi. Son zamanlarda Türkiye’nin, “açıklanan resmî politikasının dışında bazı hareketlerde” bulunduğunu savunan Bakoyanni, “Ege’deki tavırları da bu hareketlerin içindedir” dedi.

Bakoyanni, sözlerini, “Bu konuda yüksek sesle konuşmuyor olmamız, sorun oluşturan bu hareketleri büyük titizlikle kaydetmediğimiz ve NATO ile AB’deki ortaklarımızı bilgilendirmediğimiz anlamına gelmemelidir” diye sürdürdü.

“Türkiye’de seçim öncesi bir dönem yaşandığının bilincinde olduklarını, ancak bu gibi tavırların da Atina’da endişe oluşturduğunu” belirten Bakoyanni, “Başka bir ülkenin iç işleri konusunda görüş belirtememem. Ancak, hiçbir seçim öncesi durum bahanesi, uluslararası hukuku ihlal eden bu gibi hareketleri açıklayabilmek için yeterli neden sayılmaz” diye konuştu.

/ ATİNA

23.04.2007


 

“Kürt yönetimi terörü görmeli”

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın üst düzey danışmanı David Satterfield, Türk ve Iraklı yetkililer arasında son zamanlarda artan gerilim sebebiyle kuzey Irak’taki Kürt liderleri suçlayarak, “Irak’taki Kürt yönetimi terör ve terörizm konusunda daha çok şey yapmak zorundadır’’ dedi.

Merkezi Dubai’de bulunan El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, ABD’nin yaşanan krizi sona erdirmek amacıyla arabuluculuk yaptığını belirten Satterfield, ABD’nin mevcut krizi çözmek amacıyla “üç taraflı diyalog’’ çalışması yürüttüğünü anlattı. Satterfield demecinde, Irak-Türkiye sınırındaki terör örgütü PKK’nın mevcudiyetinden ABD’nin duyduğu kaygıyı da dile getirdi.

/ KAHİRE

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004