Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Günün adamı Murat

Beşiktaş'ın, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ettiği maçta yaptığı kurtarışlarla maçın kahramanı olan kaleci Murat Şahin bir anda siyah-beyazlı camianın en sevilen oyuncusu oldu. Tecrübeli kaleci, "Tek bacakla daha iyiymişim ameliyat olmayayım daha iyi'' diye de espri yaptı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, sakat haliyle çok başarılı bir maç çıkaran kaleci Murat'ı tebrik etti. Şampiyonluk yarışında son iki maça kadar devam edeceklerini ifade eden başkan Demirören, Murat için de ''Türk futbolcusuna örnek olan Murat'ı tebrik ediyorum. Beşiktaş aşkıyla oynadı, sakat sakat oynadı, herkes onu örnek alsın'' dedi. Takımın oyunu hakkındaki bir soruyu da Yıldırım Demirören, ''Baktığınız zaman, kazandık'' dedi.

MURAT: ALLAH YARDIM ETTİ

Beşiktaş'ın, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ettiği maçta yaptığı kurtarışlarla maçın kahramanı olan kaleci Murat Şahin, sakatlığı nedeniyle oynamak için henüz erken olduğunu ifade ederek, ''Kendime ve yapabileceğime inandığım için oynadım. Allah da yardım etti, yüzümüzün akıyla çıktık'' dedi. Murat, Çaykur Rize maçı öncesinde antrenmanda dizinin döndüğünü ve ön çapraz bağlarda kopuk oluştuğunu belirterek, ''Hemen ameliyat kararı almadık. 1 hafta ödemin geçmesi için süre gerekiyordu. Sezon sonuna kadar ameliyat olmamayı kararlaştırdık. Böyle bir şey olursa diye bu kararı almıştık. Runje'nin cezası, sonra PAF kalecisinin Korcan'ın sakatlığını duyunca 'oynayacağım' demiştim. Aslında benim için çok erken'' diye konuştu. ''Maç benim için iyi oldu'' diyen Murat Şahin, en çok kimin vurduğunu hatırlamadığı ve sağına giden topu kontrol etmekte zorlandığını söyledi. Murat, geçen 14 günde kendisine moral veren herkese teşekkür ederken, ''Tek bacakla daha iyiymişim ameliyat olmayayım daha iyi'' diye de espri yaptı.

GOLÜ MURAT'A HEDİYE ETTİ

Maçın tek sayısını kaydeden Delgado, sakat oynamasına rağmen başarılı kurtarışlar yapan Murat'a hediye etti. ''Golü ona hediye ediyorum, 3 puanı kazanmamızın sebebi Murat'tır'' diyen Arjantinli oyuncu, ''Zaten çok iyi kaleci ama tek bacakla oynadı, bunu hak etti. Kalbiyle oynadı. Gerçekten inanılmazdı. Bence genç oyuncuların ondan ders alması lazım'' dedi.

GÖKHAN: STRES ALTINDAYDIK

Gökhan Zan ise ilk yarı derli toplu oynadıklarını ikinci yarı ise kaleci Murat Şahin'in sakatlığı nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi: ''1-0 dan sonra uzun toplarla ve 3-5 forvetle üstümüze doğru geldiler. İleri çıksaydık, Murat ağabeyle tehlikeler yaşayabilirdik. İnönü'de son iki maç stres altındayız. Ama önemli olan 3 puan almak. Murat ağabey, koşamayacak halde ve büyük fedakarlık yaptı. Hem kendisini hem de sağlık ekibini kutluyorum, teşekkür ederiz.''

İbrahim Toraman: Baskı altında oynuyoruz

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı İbrahim Toraman kötü futbollarını takım üzerindeki psikolojik baskıya bağladı. Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroya sahip olduklarını belirtenToraman, ''Takım üzerinde psikolojik baskı var. Ancak şampiyonluk yolunda ilerlerken, böyle kötü oynadığımız maçları da kazanmamız önemli'' dedi. Kaleci Murat'ı da tebrik eden İbrahim Toraman, oyundan alınışı sırasında taraftarların tepki gösterdiği genç Burak'a da sahip çıktı.

23.04.2007


 

Zico sezon sonu bırakıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, La Gazzetta Dello Sport'un haftalık dergisi 'Sport Week'e verdiği özel demecinde "Burada uzun süre kalacağımı sanmıyorum" dedi.

Brezilyalı hoca, Türk futbolu ve daha bir çok konuya da değinirken, hayalinde yatan takımı da açıkladı. Sport Week, uzun süre Japonya'da görev yapan ve ardından önemli bir kulübe transfer olan Zico'nun Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıdığı belirtilirken, Brezilyalı hoca, Türkiye'nin en önemli ve en çok taraftarı olan bir kulübün başında görev yapmanın kolay olmadığını ancak çok popüler olan bir kulüpte görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etmiş.

Ajansspor'da yer alan habere göre, İtalya'da Udinese kulübünden sonra Japonya'ya giden Zico "Japonya'daki 15 yıllık görevim sonrasında Avrupa düzeyinde bir kulüpte görev yapmak istiyordum ve bana gelen teklife sıcak bakara kabul ettim. Ayrıca Türk futbolunu çok iyi ve yakından tanıyordum" derken, en üst düzey futbolun ise İngiltere, İtalya ve İspanya olduğunu belirtiyor.

Türkiye'de çok sabırlı olmak gerektiğini belirten Zico, görevde kaldığı süre içinde başarıyı yakalamak, ve sonuca gitmenin tek hedefi olduğunu belirtiyor. Ayrıca hayalinde Portekiz liginden Sporting kulübünde görev yapmak olduğunu ifade ederken, buna da neden olarak babasının küçük yaştan beri bu kulübe hayran ve taraftarı olmasını gösteriyor. Babasıyla birlikte küçük yaştan itibaren Sporting'in maçlarını radyodan dinlediklerini söyleyen Zico, babasının Portekiz'in kuzey bölgesinden olduğunu da belirtiyor.

Röportajında Fenerbahçe ile sözleşmesinin iki yıllık olduğunu belirten Zico, "Ancak çok iyi bildiğim bir nokta ise, eğer şampiyon olamazsak beni yeniden onaylamazlar. Ancak şampiyon olsak da benim kalacağım da söylenemez. Yani bu garantiyi veremem" diyor. Kendisini dövüşen bir horoza benzeten Zico, "Sahip olduğum güç, cesaret ve hırsın seviyesini çok iyi bildiğim için kritiklere alışığım" derken, Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra çok ağır eleştirildiğini, aynı şeyin UEFA'dan elendikten sonra da devam ettiğini belirtirken sözlerine şöyle devam ediyor: "Ancak çalıştırdığım kulüp olarak Türkiye'nin en iyi hücumunu oynayan kulüp olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

23.04.2007


 

Vural, teşvik primi iddiasına ateş püskürdü

Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş'ın kazandığı 3 puanda kaleci Murat'ın payının büyük olduğunu söyledi. Vural, Beşiktaşlı taraftarların kendilerine teşvik primi konusundaki tezahüratlarına ise sert tepki gösterdi.

Vural, ''Bize böyle bir yakıştırma yapmak iğrenç. Hoş bir şey değil. Benim daha önce maçın ortasında sahayı terk ettiğimi biliyorsunuz. Benim başında bulunduğum şu takımın böyle bir şey yaptığını nasıl düşünürsünüz? Sen top oynamayacaksın ve yenmeyecek misin? Bunları başka taraflara çekmek bir taktiktir. Bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok, paramız var. 37 puanımız var, küme düşeriz. Trabzonspor geliyor, Galatasaray ile maçımız var. Ankaragücü düşme potasında, onunla karşılaşacağız. Bunları yenmek kolay mı? 40 puanların üstüne çıkamıyorsanız düşersiniz. Ayıp ediyorlar." dedi.

23.04.2007


 

Napoli taraftarları Messi için para topluyor

İspanya'nın FC Barcelona kulübünde oynayan ve futboluyla dünyaca ünlü eski futbolcu Maradona'ya benzetilen Lionel Messi için İtalya'nın Napoli kulübünün, gerçekleşmesi çokzor bir atağa geçtiği belirtildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, kulüp olarak tarihindeki en büyük başarıları 1987-1991 yılları arasında Maradona'nın oynadığı dönemde yakalayan Napoli'nin, futbol dünyasının gelecekteki yıldızı yeni Maradona olarak gösterilen 20 yaşındaki Messi'yi transfer etmek için para toplama kampanyası başlattığı duyuruldu.

Maradona ile yakaladıkları 2 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası başarılarını Messi'yi transfer ederek bir daha yaşamak isteyen Napoli kulübü, internette başlattığı ''Messi operasyonu''nda kulübün tişört ve şortundan oluşan bir paketi taraftarlara satmaya başladı. Yaklaşık 3 milyon taraftarı olduğu belirtilen Napoli'nin 35 avroya sattığı paketi herkesin alması halinde 105 milyon avroya ulaşılabileceği, Messi'nin transfer edilmesinin 150 milyon avroya malolacağı savunularak, ''Sonuçta her şey bir hayal'' denildi. İtalya'da şu anda 2. ligde mücadele eden, ancak sezon sonunda 1. lige çıkma ihtimali çok yüksek olan Napoli, hiçbir zaman Maradona'yı unutmamış ve en zor anında bile Arjantinli futbolcuya destek vermişti.

23.04.2007


 

Her maç korku filmi

Şampiyonluğa oynayan bir takımın kendi sahasındaki lig mücadelesinde kalecisi kahraman oluyorsa oynanan futbolun kalitesini siz düşünün artık. Antalya maçının en güzel iki görüntüsü muhteşem Beşiktaş taraftarı ve Delgado’nun enfes golüydü. Disiplin Kurulu, Hırvat kaleci Runje'ye ceza vererek belki de Beşiktaş’ı mükafatlandırmış oldu. Zira karambol ve yan top zaafı bulunan Runje kalede olsa Murat Şahin’in kurtardığı golleri kurtaramayabilirdi. Sakat olmasına rağmen fedakarlık yapan Murat’ı kutlarken, Runje’nin formsuz olduğu zamanlarda bile bu kaleciye güvenmeyen Tigana’yı da eleştirmek gerekir.

Tıpkı Rize ve Sakarya maçlarında olduğu gibi, ilk yarıda iyi oyunla gelen gol, ikinci yarıda skorun üstüne yatılan futbol. Burak’ın ıslıklanması ve takımın yorgun orta sahasının ileriye çıkamayışını seyreden Tigana, bu oyun anlayışını ne kadar sürdürecek bilemiyorum. Ancak trübündekiler korku filmi izlemekten yoruldu.

Trübün demişken kadirşinas Beşiktaş taraftarını sosyal yönlü iki pankartından dolayı kutlamak istiyorum.1-“Tüm Dünya Çocuklarının 23 Nisan’ı kutlu olsun” 2- “Özlemi duyulan, muhtaç olunan Hz.Muhammed (s.a.v) 1481 yaşında” Her şeye rağmen alınan 3 puan son derece değerlidir. Sivas ve Bursa deplasmanlarından alınacak sonuçlara göre Kartalın ligdeki durumu netleşecek.

Nidai PAKSOY

23.04.2007


 

Yattara şov yaptı

Trabzonspor, Sakaryaspor mücadelesini farklı kazanarak zorlu kupa maçı öncesi moral buldu. Konumları itibariyle ligde düşüneceği çok fazla birşey kalmayan iki takımda açık futbolu tercih edince ortaya bol gollü ve zevkli bir mücadele çıktı. Maçtan önce kadrolar bize ulaştığında görünen şuydu,Trabzonsporu atağa kaldırabilecek tek bir isim vardı sahada o da İbrahima Yattara. Fakat şu da bir gerçek ki, Yattara gerçek kimiğiyle sahada olursa rakibi tek başına çökertebilecek bir oyuncu. Bu maçta da bu oldu.

Kıvrak çalımları göze hoş gelen ve seyredenleri keyiflendiren futboluyla sahada tam bir Yattara resitali vardı. Bazı futbolcular özeldir ve onlarla özellikle ilgilenmek gerekir, çünkü bu futbolcular maçın herhangi bir anında skoru değiştirebilir. Bu nedenle Yattara'nın sürekli oynatılması ve en iyi verimi almak içinde onunla ilgilenilmesi gerektiği üzerinde ısrarla duruyorum.

Bu maçın ardından şimdi bütün gözler kupa maçına çevrildi .Her ne kadar son 3 lig maçında 11 gol atan bir Trabzonspor gerçeği varsa da şu da bir gereçek, karşıda savunma güvenliğine son derece önem veren Bülent Korkmaz'ın talebeleri olacak. Tabi ki, Trabzonspor'un turu geçmesi için savunma güvenliği de alması gerekir. Stefanov'un iyileşmesi, Erdinç'in de cezasının bitmesi savunmayı biraz olsun rahatlatacaktır.

Ömer Faruk KAYA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004